Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gebelikte kan tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gebelikte kan tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gebelikte kan tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 14:38
Kadir bey iyi günler, 28 haftalık gebeyim rutin tahlil sonucunda;
HGB:9
Demir bağlama kapasitesi:573
Ferritin: 3
D vit: 26
İdrarda ise
Lökosit:61
Epitel:103
Eritrosit:4
Bu sonuçlara göre doktor, gynoferro sanol günde 1 tane, coledan-d3 günde 3 damla ve azosilin günde 2 tane olarak ilaç yazdı. İlaçları aldım fakat size danışmadan almak istemedim. Gebelikte d vitamini damla değilde ampül kullanılmazmı? İdrar yolu için ise antibiyotik olmadan geçmez mi?

Düzenleyen Halilo - 24 Eki 2019 Saat 14:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 20:37
1- Demir ilaci almaniz gerekiyor.
2- D vitaminiz cok dusuk, damlalarla ASLA arayi kapatamazsiniz, Ampul icin. Turk doktorlarinin Dvit3 amp.
ile ilgili uydurmalarina kanmayin. 
3- Idrar Tahlilinde; Nitrit:(-) ise SAKIN Antibiyotik baslamayin.. IYE yok demektir.
Turk doktorlari; IYE teshis etmekten bile ACIZDIRLER... 
Yukarı Dön
Halilo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Halilo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 21:00
Çok teşekkürler cevabınız için artık size sormadan hiçbir ilaç içmiyorum, bu yazdıklarınız ileriye dönük ve şuan için çok büyük nimet teşekkürler. Siz yazınca baktım Nitrit negatif, size sormasam boş yere antibiyotik kullanacaktım.
D vitamini Ampül 1 doz yeterli mi? Ekstradan vitamin kullanıyorum içinde d vitamini miktarı 7.5 µg zararı olur mu?
Kan ilacı dokturun verdiği doz yeterli mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2019 Saat 01:48
1- Ekstra aldiginiz vitamini bitirin, ondan sonra alin ve her sene en az 1 defa 1 ampul Dvit3 icin. 
2- Yeterlidir, bu arada kirmizi et aliminizi arttirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.