|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
azyeb ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2015 Saat 19:53 |
Merhaba Kadir Bey,kızım 30 Aralık 2009 doğumlu,bizim aşılarımız şu şekilde oldu bir yanlışlık var mı?
Hepatit B 30.12.09 + 29.01.10 + 28.06.10 Prevenar 26.02.10 + 27.04.10 + 28.06.10 + 30.12.10 Pentaxim 26.02.10 + 27.04.10 + 28.06.10 + 28.06.11 Verem 04.03.10 Kızamık 30.12.10 1-kızamık aşısı doğum gününde oldu,siz 1 yaşından sonra demişsiniz,bir sorun olur mu? 2-kızım anasınıfında,okuldan aşıyla ilgili kağıt geldi ama ben yaptırmak istemiyorum,bundan sonra aşı yaptırmasam önceki aşılardan yarım kalan olur mu veya zararı olur mu? 3-yaptırmam gerekliyse hangi aşıları ne zamana kadar yaptırmam lazım? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen azyeb - 14 Eki 2015 Saat 19:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Pentaxim; 28.06.2014'de yapilmasi gerekiyordu, asiyi olsun. Bundan sonraki asi 5 sene sonra.
2- Turk Saglik sistemi, sanki arkadan atli kovalar gibi, en uc tarihlerde asi yapmasina bayilirlar.. Yapilacak bir sey yok. 3- Birde, Kizamin asisinin(KKK) 4-5 sene sonra tekrari gerekir. 4- Rotavirus asilarini kacirmissiniz, bu saatten sonrada yapilamazlar. |
|
![]() |
|
azyeb ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey,bundan sonra hiçbir aşı yaptırmasam,aşıların ilk dozları yapıldığı için,tamamlanmamış olmasından kaynaklanan bir zararı olur mu?Mesela KKK aşının ilk dozu yapıldı ama şimdi 2.dozu yaptırmak istemiyorum,tek doz kalmasının herhangi bir zararı olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Artik eskisi gibi degil....
Eskiden, 1 yasindan sonra yapilan tek doz KKK asisi, hayat boyu koruyordu. Zira asili cocuklar bir zaman icinde, Kizamikli bir cocukla karsilasiyor, mikrop aliyor ama Kizamik olmadan, sanki 2. doz asi olmus gibi bagisiklik sistemleri uyariliyordu.. Son senelerde, KKK asisinin 'Ulusal asi takvimi" ne alinmasi ile artik KKK asili cocuklar bir daha Kizamik mikrobu ile karsilasamadiklari icin, ileri yaslarda, bagisikliklari azalip, Kizamik(daha agir seyreder)olabiliyorlar. Ikinci asi bu ise yariyor. Ayni mekanizma, Sucicegi asisi icinde gecerlidir, halen etrafta Sucicekli hastalar bol miktarlarda oldugundan, HENUZ, Sucicegi asisinin 2. dozuna gerek yoktur, ama bunu Turk doktorlarina anlatamazsiniz. ASINIZI OLUN... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Eki 2015 Saat 19:58 |
|
![]() |
|
Cevabınız için teşekkür ederim Kadir Bey,aşımızı yaptıracaz,şu anda anasınıfında aşı kağıdı geldi,6 yaşını doldurmasına 2 ay var,aşı yapmaya ne zaman gelineceği belli değil,öğretmeni 5 ay sonra da gelip yapabilirler dedi,bu durumda 6 yaşını doldurduktan sonra da yapılsa olur mu yoksa o zamana kadar gelip aşı yapmazlarsa ben yaptırayım mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne zaman asi icin gelirlerse o zaman yaptirin. Asi tarihlerini, hangi asinin yapildigini kaydedin.
|
|
![]() |
|
elif2 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 352 |
Hocam,kızamık aşısının ilk dozunu zamanında yaptıranlardamı,ikinci dozu yaptıracak.Kızım 9 yaşını bitirdi.Benmi yanlış anladım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kizamik asisi: 1 yasindan sonra ve 5 sene sonra olmak uzere, 2 doz yapilacak...
1 yasindan evvel. KKK asisi olanlar, hic asi olmamis gibi 1 yasindan sonra, tekrar KKK asisini olacak ve bu asiyi "1. Asi" olarak sayacaklar, 5 sene sonra tekrar asi olacaklar. 1 yasindan evvel yapilan asi;"sifir" degerindedir. Herhalde bu sefer anlatabildim. Turkiye'deki Saglik sistemine ve calisanlarina asla itimad etmeyin, ben ne diyorsam oyle yapin, yoksa sonra basiniz cok agrir.. Eger, 1 yasindan sonra KKK asisi yapildi ve bir daha hic asi olmadi ise, ikinci KKK asisini mutlaka yaptirin. 15 yasindan buyuklerde, 1 yasindan sonra yapilan tek doz KKK asisi koruyucudur, zira onlarin zamaninda, asidan sonra Kizamik mikrobu ile karsilasiliyordu ve sanki asi olmus gibi "Hayat Boyu" koruyuculuk olusuyordu. .. Eski mailleri ve konu ile ilgili makaleyi okuyun, bu konuyu herkeze ayri-ayri anlatmaya gucum yetmez. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2015 Saat 18:34 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|