|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
kuzeyim
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: grip öksürükGönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 02:45 |
|
hocam oğlum 34 aylık 16,5 kilo ve 98cm
şuan grip geçiriyor dün öksürük başladı bugün nefes almasını engelleyecek derecede arttı.nefes alışverişi çok hızlı ve hırıltılı.aralıksız oksuruyor fakat dışarı çıkınca rahatlıyor.ateş hiç olmadı enerjisi gayet iyi.sizin grip tedavinizi uygulamaktan başka birşey yapmadım fakat yatmadan boğazım ağzım çok acıyor dedi baktım dilde ve bogazda hafif beyazlıklar var fakat hiçbirşey anlayamadım.koku yok.9 eylül tıp fakültesi son sınıf kuzenim var onu aradım boğaz enfeksiyonu olabilirmi anlayamıyorum ama ateşi hiç yok dedim oda bakteriyel olduğunu agumentin 400 kullanmam gerektiğini söyledi ilerleyebilir dedi.biz hep bu şekilde veriyoruz dedi.(şaşırmadım tabi)biz hiç boğaz enfeksiyonu yaşamadık hocam ve hiç antibiyotik kullanmadık sayenizde kafam karıştı krup değilmi bu?şun uykuda ve ara ara oksürüyor
Düzenleyen kuzeyim - 01 May 2015 Saat 02:49 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 May 2015 Saat 08:30 |
|
H3N2 Gribi geciriyor olabilir, ama ates olmamasi, H3N2 aleyhinedir.. SAKIN: Antibiyotik kullanmayin...
"Havlar tarzda" oksuruk varsa, Krup (Akut Larenjit) geciriyor olabilir. Yarim ampul Decort kalcadan vurdurmaniz iyi olur.. Antibiyotik, bu durumda da, gerekmez. Sikistiginda; soguk havaya cikarin. |
|
![]() |
|
kuzeyim
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 22:15 |
|
hocam cumartesi günü sizden cevap gelir gelmez Decort yaptırdım 15 dakika sonra normale döndü.bu gün akşam üstü ağzım acıyo demeye başladı 1-2 saat sonrada hiç uyumamasına rağmen uyuya kaldı mızmızdı.uykudan uyandı ağlayarak ağzım acıyo diye ve yine havlar tarzda öksürükle uyandı.tabi yine ateş hiç yok öğlen çekirdek yemişti ben boğazına takıldı galiba diye acile götürdüm çok ağlayınca.acilde aynı masallar boğazı kızarmış antibiyotik başlayalım dedi bende kan tahlili yaptırmak istedim istersen yaptır ama hastalığın başında lökosit yüksek çıkmaz her zaman dedi.kan alan hemşire kanı alamadı,beceremedi tahlil yaptıramadık.o sırada doktor yine krup geçiriyo bak havlar gibi öksürüyo dedi geldiğinde öksürmüyodu dedi.tekrar Decort yapıldı.oğlum acının geçtiğini söylüyor.size sorum hocam krup bu kadar sık tekrarlarmı.birde dediki sabah çocuk doktoruna getir 1 haftada 2 kez krup kuvvetli antibiyotik gerektir.:)) uzun oldu özür dilerim hocam ama gerçekten 1 haftada 2 defa olurmu bu rahatsızlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 May 2015 Saat 23:00 |
|
Hepsi; HIKAYE!!!
Krup (veya Akut Larenjit) eskiden en cok; "Hemofilus Influenza Tip B" bakterisi ile olurdu ve onunda en iyi ilaci Ceclor idi... '80'li yillardan beri 5'li Karma asilar icinde; HiB (ActHiB) asilari yapildigindan beri artik bu bakteri hic gorulmez oldu... Onun yerini, ayni tabloya sebep olan Virusler aldi.. Bunlar da; antibiyotiklere hassas degillerdir. Bu sebeple, sakin bunlarin laflarina kanip, antibiyotik filan baslamayin, hicbir seyin farkinda bile degiller. Decort: 48 saat etkilidir. Gerekirse tekrarlanir. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|