|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
NaViNez ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şub 2015 Saat 12:09 |
Merhaba hocam kardeşimin oğlu için rahatsız ediyorum.3 yaşında çocuk ağır grip geçiriyor zannımca 5 gün ateşlendi eve gelen aile doktoru ciyerlerine indiyini söyleyerek 5gun antibiotik(iyne),acc junior,immunoglukan,loribronx yazmışdı tüm çabama rağmen ilaçları kullandılar pek bişey yapamadım.sizin söylediyiniz gibi 10günlük yalancı iyileşme tablosu sonrası 4gündür yine ateşleniyor ,Öksürük hiç durmadı,kupkuru öksürerek kusuyor ilaçları yazan doktoru aramışlar kkb baksin demiş siz ne önerirsiniz?bal limon,serum fiziolojik,cold mix yanısıra ne yapalım?yaşadığım ülkede cold mix satılmıyor başka ne önerirsiniz?bide belirtmek isterim 2kilo doğulmuş bir çocuk ,şimdide yaşıtlarına bakınca biraz ufak çocuk buna bağlı olarak gripi böyle ağır seyrede bilirmi?yoksa tamamen antibioyotiğin marifetimi?
İlginiz için çooook teşekkürler,iyiki varsınız ![]() Düzenleyen NaViNez - 28 Şub 2015 Saat 12:13 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118593 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Gordunuz degilmi, ilk doktor, yedigi halti biliyor, hemen baska doktora sutlamis!! Genede insafli doktormus, zira Turk doktorlari bu safhada; Kortizonlu spreyler verip, gene "sahte iyilik" halinden sonra cocklari hastanelik yapiyorlar. O memlekette herhalde, hastalari sogusleyecek, Ozel Hastaneler yok!!
2- ColdMix yerine; Vicks kullanin. Gogusune, "Findik kadar surup, ustunu 2-4 kat tulbent ile ortun. 3- Gribin, yas ile, kilo ile veya dogum kilosu ile bir ilgisi yok. |
|
![]() |
|
NaViNez ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bizim menlekette özel hastaneler çok fazla artık biz inanmıyoruz onlara,şimdi gitdiyimiz doktor ventolin,sulfakomfakain iyne,izofra burun damlası,anginhell yazdı.söz konusu başka çocuk olunca pek bişey yapamıyorum.doktor bal,mandalina,portakal vermeyin dedi.tedavi edilmezse mor öksürük diye bi hastalık var ona çevrile bilirmiş (öksürünce morarma oluyor o öksürükde)
Düzenleyen NaViNez - 28 Şub 2015 Saat 18:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118593 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilakis; Limonlu bal, Mandalina Portakal verin...Ilac kullanmayin, hicbir sey olmaz.. O morarmalara doktorlar verdikleri ilaclarla sebep oluyorlar.
|
|
![]() |
|
Hocam grip olduğu zaman çocuğumuza bal limon,cold mix ve serum fiziolojık kullanılırsa kolayca ciyere inmez söylemişsiniz ama eğer inmişse ve bu şekilde devam edersek yani ilaçla müdahele edilmezse bişey olurmu?çocuğum hasta olunca sırf ciyerleri dinlensin diye doktora götürüyorum ben genelde yani bu durumu kendimiz evde nasıl teşhis ede biliriz ve eğer ciyere inmişse ne yapmalıyız?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Inmez!!! ancak siz oksurugu keserseniz... Balgami, ifrazati kurutacagiz diye, koyulastirsaniz, o zaman iner..
Ha birde, RSV virusu vardir, o hicbir sey yapmasanizda cigerlere iner ama oda Virus olup, kendiliginden tedavisiz iyilesir... Aferin, Peditus, Nasonex, Flixotide gibi spreyler verilirse, hasta olur... |
|
![]() |
|
Hocam merhaba,6 yaşında kızım grip geçiriyor sanırım cuma günü okul dönüşü ateşlendi sizin söylediklerinizi yaparak hiç bir ilaç kullanmadım bol sıvı,serum fiziolojik ve bal limon haricinde.Ateşini ölçdüyümde 39du ama pek umursamadım ve sonrasında kendiliğinden indi.cumartesi,pazar ateşi olmadı sadece öksürüyordu ama bugün okul dönüşü yine ateşlendi.sorum budur acaba neden 2gün ara sonrası tekrar ateşlendi?acaba okula gitmesinin bir rolü varmı?yukarıda size bahs etdiyim kardeşimin oğlundada aynı durum söz konusuydu 10günlük iyileşme sonrası tekrar kreşe gidip geldiğinde tekrar ateşlenmişdi? Bunun sebebi nedir?
Düzenleyen NaViNez - 02 Mar 2015 Saat 21:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her ne sebepten, yorulursa yorulsun, aksamina ates cikar. Teneffuslerde azmasa idi atesi olmayabilirdi..
Tam iyilesmeden okula/yuvaya gonderdiginizde, tembih edin, azmasinlar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|