|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ara 2014 Saat 13:38 |
Sayın hocam, bugüne kadar sorduğum tüm sorulara itina ile cevap verdiniz bunun için teşekkür ederim. Bir sağlık personeli olarak sizi tanıdıktan sonra doktorlara güvenimi tamamen yitirdim. O yüzden Allah size uzun ömür versin, sevdiklerinizden ve bizden ayırmasın :)
Kızım 5.5 aylık. 36 haftalık 2300 gr 42 cm doğdu. şu an 61 cm 6200. daha önce kilosu eksik, kutu süt başlayın dediniz. sütü hep kustu. ama kusma sorunu Almila da hep vardı. ısrar etmedim. ara vererk denedim. 30 cc yi geçmedi içtiği. bunun dışında formül mamaları ve meyve pürelerini, yoğurtları da 2 3 kaşık içip ağzını kilitledi. sadece beni emmek istiyor. sütüm yeterli gelmiyor. kilo almıyor. gecen ay 5800 grdı. Bunun için sipraktin kullanmalı mıyız sizce?çünkü günlük içtiği süt miktarı muhtemelen 600 cc bulmuyor. 1 aylıktan itibaren gece 11 de uyur öğlen 12 de kalkardı. o arada kendi kendine sadece 1 defa uyanırdı. gece ben kaldırır beslerdim. o düzene alışmış çalışan bir anne olarak Almila nın son 1 aydır geceleri zor uykuya dalışı ve saat başı kalkması bizi çok yıprattı. bu neden olabilir? ağlarken sürekli kulaklarını asılıyor. her banyodan sonra kulak dış yolunda koyu sarı tabakalar buluyorum temizliyorum. çubuğu içeri sokmuyorum. dısardan alıyorum. bi enfeksiyon olabilir mi o mu huzursuz ediyor? alt 2 dişi çıktı. üstte bi beyazlaşma yok. alt diş etleri bembeyaz. düzensiz bi diş çıkarma serüveni mi bekliyor bizi? bu bebecik düzelmez hep böyle gider diye çok korkuyoruz.çok yıprandık. Anne baba olmak çok zomuş. yardımlarınızı bekliyoruz hocam. Allah a emanet olun. Düzenleyen selcen - 13 Ara 2014 Saat 17:52 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sipraktin: 5 gun, gunde:2Xyarim olcek (2.5ml) den biraz az olarak verin. (Gunde 2x2ml olacak sekilde olsun). 3 gun ara verin, sonucu yazin.
Sut disleri cikarken, bir rahatsizlik vermezler. Kulak'da bir hadise olabilmesi icin; once bir Gripli devre gecirmesi SARTTIR... Eger oldu ise, Iliadin'e baslayin. |
|
![]() |
|
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam yaklaşık 1 ay önce grip başladı. cold mix, serum fizylojik ile tedavi ediyorum o günden beri. şimdi burnu tıkanık akmıyor ama rahatsızlık veriyor. iliadin damla da almıştım her ihtimale karşı. kaç damla olarak başlayım ve kaç gün vereyim.
bi de son sorum bilmiyorum belki bebeğin cinsine göre değişir ama bir seferde kaç cc süt içmesi gerekir?
Düzenleyen selcen - 13 Ara 2014 Saat 20:27 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Iliadin damla: gunde:2x2'ser damla 3 gun.
2- Gunde en fazla; 600ml sut (toplam sivi) alabilir. 400ml'nin altina inmesin. Ogun sayi ve miktarlari cocuga gore degisir. Ben ancak gunluk toplami soyleyebilirim .. |
|
![]() |
|
Merhaba doktor bey. inşallah iyisinizdir.
Sipraktin bugün 5. gün. kızımızın iştahı çok açıldı. 3 saatte 170 cc kadar süt içmeye başladı. göreve başladığım için sağıp bırakıyorum. Uyku düzeni hala aynı. Gündüz uyku en fazla yarım saat. gece sık sık uyanmaları devam ediyor. Uykuya zor dalıyor. Dün akşam üstü itibariyle kızımızda huysuzluk başladı., sık sık ağlıyor, hatta uykudayken gözleri kapalı ağlıyor. Dün gece sabahladık. Kusması var. Nerdeyse her yediğini kusuyor. Kakası koyu yeşil, katı kıvamlı. Ek gıda muhallebi ve meyve vermiştirm. o sebep olmuş olabilir mi? Sipraktine ara verelim mi hocam, devam edelim mi? Çok teşekkürler. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yuzden, 5 gun kullanin, 3 gun ara verin, dedim!!!
|
|
![]() |
|
Hocam bugün sipraktine ara verişimizin 3günü. bıraktığımız günden beri gece uykuları bitti. sabaha kadar oturuyoruz.
iştahı yine gitti. hiçbirsey yemiyor. beni emmiyor. ağlıyor, bağırıyor, kusuyor. emedur fitil aldım yarım , 3 gün kullan dediniz. birazdan vercem. sipraktine devam edelim mi hocam?
|
|
![]() |
|
![]() Dr bey bi de bacaklarında bu lekelerden çıktı. yüzeyi pütürlü. sanki çok kurumuş gibi. sağ ve sol bacaklarında var. aynı lekelerden yaklaşık 2 ay önce bende de başladı. bana momecom ve excipial verdi cildiye dr.u. kullndım ama geçmedi. tekrar gittim hem kendi lekelerimi hemde kızımda olduğunu söyledim. anlaştığı bi firmanın çok çok pahalı ürünlerini tavsiye etti. sizce ne kullanalım? çok teşekkür ederiz. foto biraz küçük oldu hocam linkte büyüğü var.
Düzenleyen selcen - 20 Ara 2014 Saat 22:18 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|