Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hızlı nefes ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhızlı nefes ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kirazbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hızlı nefes ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 03:43
Merhaba Dr.bey,
Kızım 5 Yaşında 18 kg. Iki gün önce yıllardır hiç açilmayan burnu iyice tıkandı geceleri çırpınıyor uykusunda hiç nefes alamıyor...
Kreşe gitti ve okuldan gelince ağızdan çok hızlı nefes aldığını farkettim.öksürükte Başlamış...Ateş'i yok dili beyaz gibi ama ağzında koku yok Boğazı'da hafif kırmızı ama birşey yok..nefes alması beni biraz tedirgin etti Göğüs kafesi çok çıkıp iniyor..
Solunum sayısı gece uykusunda 27-30 arası ama okuldan geldiğinde daha fazlaydı sanırım..
Sizin yöntemlerinizin uygulayan bir anneyim sadece cild mix ve illiadinde bizde hiç bi şe yaramıyor.limon bal zencefil,Odasında buhar  bunları yapıyorum..
Geçmiş maillerinizi okudum bu yaşlarda solunum 30 Olmalı demişsiniz sayıyı geçerse Bricanyl şurup vermişsiniz..
Ben de 5 aylık hamileyim bana bulaşacak diye de korkuyorum..

Tedirgin oldum Dr.a götürsemmi acaba ?cocuk Dr ları kabusum gibi gitmeyeli o kadar çok oldu ki....
Durulu Günler
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 04:01
Bu arada kalbide çok hızlı atıyor hocam...
Durulu Günler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121305
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 18:56
Acele etmeyin, kalp ve solunum hizlarini; ATES'de arttirir, bu degerlendirmeleri ates yokken yapin...
Evet, Grip geciriyor, fazla kurcalamayin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kirazbebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 20:07
Sabırla bekledim hocam ateş hiç olmadı bal limon zencefil devam ediyorum..çok şükür nefesi düzeldi.gece inşallah rahat uyuruz..
Sevgilerimle
Durulu Günler
Yukarı Dön
hayatbilgisi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2014 Saat 23:13
hocam arkadasin sorusuna verdiginiz cevabi okuyunca aklima geldi. 2yasindaki kizim grip oldgunda ates olmadigi zamanda da cok hizlo nefes alip veriyo. gribi gecmeye yakin bitiyo. boyle olmasinin bi manasi var midir? her grip oldunda sabaha kadar cocuga bakma grregi duyoruz resmen saygilar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121305
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2014 Saat 17:03
Grip esnasinda, Akcigerler bazi savunma sistemleri gelistirirler.
Oksuruk artar, balgam ifrazati artar ve bronslarda nisbi bir daralma olur. Vucut ayni miktarda Oksijen alabilmek icin, solunum sayisini arttirir..Turk doktorlari da; Ventolin vererek, bronslari acarlar, Aferin,Peditus, Actifed, Sudafed ve isimlarini sayamayacagim kadar cok oksuruk suruplari ile oksurugu keserler, balgam ifrazatini koyulastirirlar, ondan sonra da, niye; gecenin bir yarisi Ambulanslarala Hastaneler kosuyor bu millet diye merak ederler...

Kendiniz ediyorsunuz, kendiniz buluyorsunuz. SAKIN, hastalik durumlarinda, bilemiyorsaniz, suphede kaldiniz ise; benden habersiz adiminizi bile atmayin.Cok okumaniz lazim.Cok...
Yukarı Dön
hayatbilgisi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2014 Saat 22:01
hocam cok sukur sizi erken tanidim ve simdiye kadar hic peditus vb. ilaclari yada ventolin kullanmadim.sizin dediklerinizi harfiyen uyguluyorum ve hergun mailleri okuyorum.saygilar hocam iyiki varsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.