Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil (Grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil (Grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 230
Mesajın Direkt Linki Konu: acil (Grip)
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 16:04

Gecen gun 6 yasindaki kizimin vucudu ve yuzunde ates sonrasi dokuntu olmus siz viral dokuntu demistiniz.

2.3 gun sonra 21 aylik oglumun atesi cikti hatta dr goturdum kulagi kizarik diye ant. Verdi klamoks ama siz kulanmayin dediginiz icin kullanmadim. Ates 2 gun icinde dustu.
boynunda buyuk bezeler var oldugunu farkettim sonradan. 
oglumda da ablasi gibi dun  aksam dokuntu oldu. Ufacik belli belirsiz kirmizi noktalar.
Ama bugun tekrar atesi 39 a cikti ve balgamli oksuruyor gozlerinin alti kipkirmizi ve sis.  Burnu bazen  akiyor cok fazla degil. yesil bazen yapiskan  beyaz sekilde akiyor.Tekrar atesi cikmasi beni cok korkuttu. Acaba gogsemi indi. Simdi dr gotursem niye antibiyotigi kullanmadin diyecek . O yuzden gitmiyorum ama neden atesi yukseldi acaba ne yapayim nolur soyleyin...

36 saat atesi olmustu. Persembe cuma cumartesi yani bugun oglene kadar atessizdi ogleden sonra atesi tekrar 39 cikt
 atesi icin sadece 2 kez calpol vermistim ilk ciktigi gun.sali aksami yani. Sonradan vermedim ates kendiliginden dusmustu..
antibiyotigi versemmi
kan tahlili yaptirsammi goguse inmisse dra gostermeden sadece tahlille anlayabilirmiyiz...

Düzenleyen durucan - 04 Oca 2014 Saat 20:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 21:56
Grip geciriyor... Antibiyotik verecekleri, kesin...
Atesi oldu diye hemen ates dusurucu vermeyin... ANCAK, atesden rahatsiz olursa verin. Baska bir sey gerekmez. Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 22:14
Yani tekrardan ates cikmasi tehlikeli degilmi, siz bir cevapta ates tekrar cikarsa kotu demistiniz acaba yanlismi okudum butun yzailarinizi okuyorumda...oksurugunun sekli degisti balgamli gibi...sterseniz kan tahlili yaptirip sonucu yollayayim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2014 Saat 22:27
Ates ile birlikte, genel durumuda cok bozulacak, cocuk kafasini kaldiramiyacak.. O zaman muhim bir sey OLABILIR... Gene de kesin degilde, ben cocugu goremedigim icin biraz fazlaca "emniyet payi" koyuyorum.. Genel durumu bozuk derseniz, kan tahlili yaptirip bana yazin.
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2014 Saat 19:20
Dr bey tahlili yaptirdim
Wbc.    9.4
Lymf.   4.9
Gran.    3.8
Mıd.     0.7
Lymyf.  52
Gran%   40.9
Mıd%     7.1
Hct.      31.1
Mcv.     69.7
Rbc.       4.46
Hgb.       11
Mch.      24.6
Mchc.     35.3
Rdw%      15.4
Pct.        0.09
Mpv.       7.6
Plt.         123
Pdw.        12.2
Lpcr.       14.8

Tahlil sonucu boyle sabahtan beri atesi yok dun gece 40 olmustu
Bugun balgamli oksuruk gitti, yanliz inanilmaz burun akintisi var geniz akintusina bagli oksuruk surekli var ama garip bir sekilde oksuruk bitmesine yakun eski model kamyon mars motoru ses gibi bir ses geliyor esimin tabiriyle. Oksuruk kriz gibi. Ne olabilir ne yapmaliyim...dra gostermedim.

Düzenleyen durucan - 05 Oca 2014 Saat 19:25
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2014 Saat 19:43
Kesin; GRIP geciriyor, sadece benim anlattiklarimi uygulayin...
WBC:9.4 oldugu halde, bariz bir sekilde; Grip oldugu belli oldugu halde, genede Antibiyotik vereceklerinden emin olabilirsiniz... "Can cikar, huy cikmaz"....
Yukarı Dön
durucan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2014 Saat 01:03
Dr bey size oksuruk sesini yollamistim solunum sikintisi cok olmadigi icin igneyi yaptirmadim. Oksurukteki o ses devam ediyor. Yanlz pazar oglen dusen ates su an tekrar cikti pzt gecesi.. yine 39 normalmi yioksa hemen dr a gotureyimmi .bu atesin  dusup 2. Kez cikmasi oldu . Cok tedirginim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2014 Saat 06:40
WBC: 9.4 olan bir cocuk, artik daha fazla kurcalanmaz. Hastalik tablosunda bir degisiklik olmadigi surece ilave bir sey yapmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.