Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
alevbadepolat
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 60
|
Konu: Hiperalert Bebek ve uyku sorunu Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 15:16 |
Hocam umarım size mesajım ulaşır ve bana cevap verirseniz minnettar olurum çünkü çok çaresizim sizin cevabınıza ihtiyacım var.Kızım 2 aylıkken sıçramaları başladı bende yüzüstü yatırdım(doktor yatırma desede sizden biliyorum sorun olmadığını) sonra uyanıkkende sıçraması oldu netten bakarken nörolıjik olabilir diye oludum panik oldum götürdüm kan testleri eeg yapıldı şükür bişey yok sadece nörologumuz hiperalert bi bebek elleri genelde yumruk şeklinde ve gergin dedi bu arada hep ağlıyo huzursuz bi bebek gündüz hiç uyumuyo gecede sürekli beşiğini sallamam gerekiyo bıraktığım an uyanıyo biraz gaz ağrısıda sebep oluyo buna sanırım.Gündüz uykusuz huysuz sürekli ağlayan kucağımda bile huzursuz gecede sürekli sallanan olunca takdir edersenizki stresli oluyorum.Hocam bu hiperalertle ilgili ne yorum yaparsınız bana yada uyku düzeni için sallamadan uyutmayı denesem sürekli ağlıcak bu psikolojisini daha kötü etkilermi? Çünkü çocuk doktorumuzda mekanik olarak hiçbi sorunu yok psikolojik bu huysuzluğu ağlamaları dedi? Ne önerirsiniz bana ne olur bişeyler yazın...İnternette okuyorum 3 aylık bişeylere elini uzatıp alma çalışması yapar diyo ama benim kızımda henüz böle bi gelişme yok .genel bilgi olarak kilosu gelişimi normal herhangi bi nörolojik sorunda yok dedi doktorumuz.
Şimdiden teşekkürler Saygılar
|
Alev Atak
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118601
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2013 Saat 20:28 |
Pek cok cocukta olagan olan bir durum..Bu kadar sacma bir sey icin; EEG cekildi ha!!! Allahtan sizinki olmemis...
Hiperalert'mis.... Laf...
ACELE ETMEYIN, her sey normal.
" 3 aylık bişeylere elini uzatıp alma çalışması yapar diyo "
Diyo da, her cocuk yapar demiyor, bu ayda yapmaya baslarlar diyor...
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 13:38 |
Çok teşekkür ederim Hocam peki kızım gündüz hiç uyumuyo gecede sürekli sallanmak istiyo bıraktığım an uyanıyo ve elini emerek uykuya dalıyo bunun için ne yapabilirim sallamadan uyuması için alıştırmaya çalışsam sürekli ağlıyo psikolojisi bozulurmu? Böyle sürekli sallanmak zarar vermezmi? Acaba elektrikli sallanan beşik alsammı? Yoksa böle devam edip zamanamı bıraksam?
Gündüzde sürekli huysuz huzursuz hep kucağımda hoplama zıplama ilgi bekliyo bırakrığım an ağlamaya başlıyo ama ne ağlama gözyaşları sel oluyo 2 dakikada.artık 3,5 aylık biraz ağlasada alıştırmaya başlasammı kendi kendine oyalanması için hocam bu doktorlar gergin hassas bebek psikolojik bu huysuzluğu dedikçe elim kolum bağlandı hiçbişey yapamıyorym.
Şimdiden teşekkkürler
Saygılar
|
Alev Atak
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 19:12 |
Uykusu geldiginde uyur. Siz istiyorsunuz diye uyumaz...ESki mailleri okuyun, cok anlattim..
Sallamak zarar vermez. Eskiden, devami BESIK VEYA SALINCAK KULLANILIRDI.
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 19:37 |
Hocam, ben istediğim için uyusun diye bişey asla yok.kendisi aşırıhuysuzlaşıyo ağlıyo elini emmeye başlıyo sallıyorum dalıyo ama yerine koyunca uyanıyo sürekli sallanarak uyumak istiyo uykuya dalışıda bi hayli güç.Yani bırakıym sallamadan ağlayıp ağlayıp uyurmu ? Uyuduktan sonra yerine koyduğumda uyanmamasını nasıl sağlayabilirm?
Yani uyku düzeni ile ilgili engin bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Saygılar
|
Alev Atak
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2013 Saat 19:58 |
Koyun yatagina,aglarsa aglasin, 2-3 gun aglar alisir. Zaten bunlar hep siz kiyamadiginiz icin oluyor. Eski mailleri mutlaka okuyun..
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2013 Saat 16:46 |
Kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler
Saygılar hocam
|
Alev Atak
|
 |
alevbadepolat
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2013 Saat 21:15 |
Hocam,
2 gündür kızım pek meme istemiyo be benim gögsümde kaşıntı ve kızarıklık var bugün baktım yanak içinde beyaz lekeler var günde 1 kerede biberonla mama alıyodu acaba pamukçukmu?
Ne yapabilirim
Teşekkürler, saygılar
|
Alev Atak
|
 |