Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - inek süt alerjisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Foruminek süt alerjisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ılgın13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: inek süt alerjisi
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2013 Saat 21:10

hocam bebeğim 3 ay 10 günlük doğduğundan beri kakasını yaparken çok zorlanır saatlerce ıkınıp ağlar genelde yeşil kaka yapar beslenme aralarını açtık ama durum değişmedi. artık gazını çıkarabiliyor da

3 kilo doğdu şimdi 4600 gr. sütümü sağıp bakıyorum fazla yedirmemek için zaten 3 saatte bir emiyor oda 100 ml anca ya çıkıyor ya çıkmıyor.

doğduğunan beri tekrarlayan kulak enfeksiyonu ve burun tıkanıklığı var sağ yanağı şisti 1 aydır inmiyor 1 aydır sürekli yeşil sümüksü kaka yapıyor 3 kerede kanlı idi günde 4-5 defa kaka yapıyor 2-3 saat ıkınıp ağlayarak top gibi bükülerek anca yapıyor son 10 gündür beslenirken, 2-3 dkk sonra karnı ağıraya başlıyor kendini geri atıp tekrar memeyi tutuyor çok zor emziriyorum. ilk ay 300 gr 2. ay 700 gr. son ayda 600 gr aldı. gündüzleri gelende ağlayarak geçiriyor

1) kaka tahlili yaptıralım mı ? hangi testler yapılmalı mikrobik bir şey olabilir mi ?

2) inek sütü alerjisi olabilir mi ? nasıl bir diyet uygulayayım yada bebeğe hangi testleri yaptıralım ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121252
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2013 Saat 22:52
1- Bebek(?) cinsiyeti nedir?
2- Burada; " - 3 kilo doğdu şimdi 4600 gr. - " bir hata var. Kilosunu tekrar kontrol edin..
3- Bu ayda boyle cok kaka yapmak; asiri beslenmeye baglidir. Bu sebeple, 4.6kg olmasina imkan yok...
4- Bir hastaliktan ziyade; "teknik ariza" ya daha cok benziyor...
Yukarı Dön
ılgın13 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 09:38
bebeğim kız hocam, 3000 gr 47 cm boy  33 vm baş çevresi ile 39+2 haftalık doğdu.
1 hafta önceki kontrol de 4600 gr  59 cm boy 41 cm baş çevresi ölçüldü.

kilosunda hata yok kilo almıyor diye hep takipteyim sağlık ocağına götürüp her hafta aynı tartıda tartırırım. bu hafta gitmedim sadece. bazen haftada 100 gr bazen 150-180 gr. alıyor. doktorumuzun tartısında da yakın değerler çıkıyor zaten aynı günde tartırılmadı hiç. 

sütüm yetmiyor diye mama denedik ama içmiyor. sağıp bakıyorum sütümü hastane tipi pompa kiraladım günlük 800 mlmi bazen geçiyor bazen geçmiyor. 

kilo almasını geçtim huzurlu olmasını istiyorum bebeğimin.

Düzenleyen ılgın13 - 15 Eyl 2013 Saat 09:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121252
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 20:16
3 ay+10gunluk Kiz cocugu; 6 kilo olmasi gerekirdi. 1.4kg baya eksik sayilir.
1- Eczaneden; Festal Draje alin, her gun 1 tanesini havanda ezip gidalarina karistirarak verin.
2- Ter testi yaptirin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.