Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - iliadin damla hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

iliadin damla hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
teacher7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı teacher7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: iliadin damla hakkında
    Gönderim Zamanı: 05 Haz 2022 Saat 22:32
Hocam merhaba, geçen gece 6 yaşındaki oğlumuz kulağım ağrıyor diye uyandı. Hanım acile koşacaktı, bizim evde sizi takip eden ben olduğum için iliadin damla almak için eczaneye gittim. Geldiğimde çocuk uyumuştu, bir daha da kulak ağrısından falan bahsetmedi, hanım ağrı devam etmese de bu damlaya başlayalım oluşmasını engeller dedi, tereddütte kaldık. İliadin damla çocuk gripken kulak ağrısı olmadığı halde, olmasını engellemek adına kullanılmalı mı? Diğer sorum da hocam size sormuştum zaten bu konudaki görüşünüzü biliyorum. Yüzde 80 geniz etiyle ilgili denize girsin geçer demiştiniz. Bizim oğlan sık hastalanıyor. Hanım "geniz etinden kaynaklı sık hastalanıyor ve burundan nefes almada sıkıntı olduğu için kalbe bile zarar veriyor" gibi bişey duymuş. Çoğu çocuk gereksiz yere ameliyat olduğu gerçeğinin yanında acaba bazı çocukların muhakkak geniz eti ya da bademcik ameliyatı olması gerekir gibi bir durum olabilir mi? Bu arada yaklaşık 4 senedir sizin sayenizde hiç antibiyotik kullanmadan bu aşamaya geldik, iyi ki varsınız hocam. Hatta yazın İstanbul'a gelirsek sizi görmek de isteriz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2022 Saat 08:36
1- Çocuk her Grip olduğunda "kulak ağrısı olmasın" diye İliadin kullanılmaz! 
2- İliadin; Grip esnasında kulak ağrısı olduğunda, sonra ağrı GEÇSE bile 5 gün  kullanılır.
3- Geniz eti hastalık yapmaz!! Geniz eti bir Lenf bezidir ve her boğaz enfeksiyonunda büyür. 
4- Zamanla oluşan antikorlar belirli yaşlarda  yeterli seviyelere gelince, Geniz etine gerek kalmaz ve geniz
 eti büyümez. Zaten KBB doktorlarının 4-5 yaşlarında ameliyet için bu kadar acele etmeleri, bu küçülme
 döneminden önce çocuğu ameliyat edebilmektir.
5- Kalbe filan zarar vermez. Bu laf; bu hastalıkta söylenebilecek en aşşağılık yalandır. Kalp hadisesinde 
tedavi edilmeyen Streptokokların etkisi vardır. Son 35 yıllık özel doktorluğum süresince bir tane bile 
Kalp Romatizmalı hastam olmadı. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.