|
sorularım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
sueoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Oca 2019 Saat 12:41 |
hocam size ve ailenize mutlu bir sene dilerim.
size dört konuyu danışmak istiyorum. oğlum 1 hafta sonra 10 aylık olacak ve kutu sütlere geçmeye çalışıyoruz. 1) normal kutu sütü reddetti ama bir markanın çocuklara yönelik vitamin katkılı kutu sütü var onu sevdi. aynı kutu süt yerine geçer mi? aynı besleyicilikte olursa onu vermek istiyorum. 2) dvitamini ampülü aldıktan sonra ne kadar süre kusmaması gerekiyor? yani kaç saat dursa emilir? 3) çok düzenli dvitamini kullanamadım. 10 aylıksa muhtemelen 3 ay alamadı 7 ay almıştır. 1 ampül şimdi versem uygun mu yaşını mı bekleyim? 4) Oğlum yaklaşık 20 gündür komando tarzında sürünerek emekliyor. Belinden tutunca ise ayakta 3-5 saniye duruyor. Fakat yürüme hareketi hiç yapmıyor. Bacakları bükülüyor. Taşımıyor. İlk oğlum 9 aylık yürüteçte gidiyordu. Fakat bu oğlum öyle değil. Oturuyor bu arada ya da sürünürken oturma pozisyonuna geçiyor. Normal midir? saygılarımı sunarım; Düzenleyen sueoz - 01 Oca 2019 Saat 19:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ayni isi gorur, zannedersem, biraz fiyat farki var. Bir sure sonra, azdan baslayarak, normal sut ilaveleri yaparak, Normal sute gecin. 2- Ac karninda verilirse, en az 1 saat gecmesi gerekir. Kusma ihtimali olan cocuklarda, 1-2 lokma ekmegin ustune damlatarak verin. 3- D vitamini eksikligi varsa, verilir. Yoksa, damla ile devam edin, gunde 5 yerine, 10 damla verin. NOT: Ilacin ustunu okuyun, gunde:2000 uniteyi gecmesin. 4- Bilhassa kilolu cocuklarda yurume biraz gec olur.. Birde, D vitamini eksik ise, ve kemikler birz zayif ise ondandir.. Ciplak vaziyette, sirt ustu yatarken, gogus kafesinin ve bacaklari duz iken cekilmis resimlerini gonderin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2019 Saat 19:47 |
|
![]() |
|
sueoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam oğlum izin verdiği kadar çekmeye çalıştım biraz zor oldu ama. Bu arada size zaman zaman yazıyorum damak ameliyatı oldu. kilosu şuan ancak 9 falandır (10 aylık). Bugüne kadar sadece mama ile beslendi. Haftaya etli çorba vs vereceğim. Daha önce kalça ultrasonu vs. çekildi bir sorun görülmedi. Aşağıda hem yatarken hemde ayakta dururken çektiğimiz resimler var.
http://m.YollaYap.com/ebtc/1546365344229.jpg http://m.YollaYap.com/ebtc/154636586946.jpg http://m.YollaYap.com/ebtc/1546365987198.jpg http://m.YollaYap.com/ebtc/15463660753.jpg Düzenleyen sueoz - 01 Oca 2019 Saat 21:17 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118601 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
D vitamini eksikligi yok.. Damla; gunde:2000 uniteden fazla olmasin. 10 aylik kilosu ZATEN, 9 kilodur..Eksigi yok. Ilk sayfadaki; "boy-Kilo" tablosundan takip edin.
|
|
![]() |
|
hocam dün akşam itibariyle yavaşta olsa emeklemeye başladı. Yani sürünmenin dışında emekliyor.
peki ayakta dururken gücünü kısa süreli vermesi ya da yürüme hareketi yaparken bükülmesi normal mi? Yani yavaşta olsun emekliyor artık. Bir nörolojik sorun vs yoktur değil mi Düzenleyen sueoz - 02 Oca 2019 Saat 17:37 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her cocuk bir degildir.. Kimisi erken yurur, kimisi gec yurur.. Bu cocuklar; Ford fabrikasinin, montaj hattindan cikmiyorlar! Norolojik araz, olsa; cocuk sirt ustu yatarken, bacaklarini havaya kaldiramaz.
|
|
![]() |
|
hocam iyiki varsınız... Allah size ömürler versin. Buradaki doktorlar çok acayipler, siz olmasanız asla bende iyi bir anne olamazdım.
Tekrardan teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
hocam buradan yazayım istedim size sormuştum 11 aylık oğlumun dvit seviyesi 40 çıktı.
1 ampül dvit vermemi söylemiştiniz. resimlerde önceden ihtiyaç görünmüyor demiştiniz (yukarıda resimlerin detayı var). aşağıda da tahlil sonucu var. http://m.yollayap.com/bbtc/1548420556607.jpg Ben bugün 1 ampül vereyim diye düşündüm. Yine de size sormak istedim. yanlış yapmayım. vereyim mi dvit ampül? saygılarımla
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|