Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sorularım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

sorularım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sorularım
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2019 Saat 12:41
hocam size ve ailenize mutlu bir sene dilerim.

size dört konuyu danışmak istiyorum.

oğlum 1 hafta sonra 10 aylık olacak ve kutu sütlere geçmeye çalışıyoruz. 

1) normal kutu sütü reddetti ama bir markanın çocuklara yönelik vitamin katkılı kutu sütü var onu sevdi. aynı kutu süt yerine geçer mi? aynı besleyicilikte olursa onu vermek istiyorum. 

2) dvitamini ampülü aldıktan sonra ne kadar süre kusmaması gerekiyor? yani kaç saat dursa emilir?

3) çok düzenli dvitamini kullanamadım. 10 aylıksa muhtemelen 3 ay alamadı 7 ay almıştır. 1 ampül şimdi versem uygun mu yaşını mı bekleyim?

4) Oğlum yaklaşık 20 gündür komando tarzında sürünerek emekliyor. Belinden tutunca ise ayakta 3-5 saniye duruyor. Fakat yürüme hareketi hiç yapmıyor. Bacakları bükülüyor. Taşımıyor. İlk oğlum 9 aylık yürüteçte gidiyordu. Fakat bu oğlum öyle değil. Oturuyor bu arada ya da sürünürken oturma pozisyonuna geçiyor. Normal midir?

saygılarımı sunarım;

Düzenleyen sueoz - 01 Oca 2019 Saat 19:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2019 Saat 19:44
1- Ayni isi gorur, zannedersem, biraz fiyat farki var. Bir sure sonra, azdan baslayarak, normal sut ilaveleri
 yaparak, Normal sute gecin.
2- Ac karninda verilirse, en az 1 saat gecmesi gerekir. Kusma ihtimali olan cocuklarda, 1-2 lokma ekmegin
 ustune damlatarak verin. 
3- D vitamini eksikligi varsa, verilir. Yoksa, damla ile devam edin, gunde 5 yerine, 10 damla verin. 
NOT: Ilacin ustunu okuyun, gunde:2000 uniteyi gecmesin. 
4- Bilhassa kilolu cocuklarda yurume biraz gec olur.. Birde, D vitamini eksik ise, ve kemikler birz zayif ise
 ondandir.. 
Ciplak vaziyette, sirt ustu yatarken, gogus kafesinin ve bacaklari duz iken cekilmis resimlerini gonderin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2019 Saat 19:47
Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2019 Saat 21:12
Hocam oğlum izin verdiği kadar çekmeye çalıştım biraz zor oldu ama. Bu arada size zaman zaman yazıyorum damak ameliyatı oldu. kilosu şuan ancak 9 falandır (10 aylık). Bugüne kadar sadece mama ile beslendi. Haftaya etli çorba vs vereceğim. Daha önce kalça ultrasonu vs. çekildi bir sorun görülmedi. Aşağıda hem yatarken hemde ayakta dururken çektiğimiz resimler var.

http://m.YollaYap.com/ebtc/1546365344229.jpg

http://m.YollaYap.com/ebtc/154636586946.jpg

http://m.YollaYap.com/ebtc/1546365987198.jpg

http://m.YollaYap.com/ebtc/15463660753.jpg

Düzenleyen sueoz - 01 Oca 2019 Saat 21:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 02:52
D vitamini eksikligi yok.. Damla; gunde:2000 uniteden fazla olmasin. 
10 aylik kilosu ZATEN, 9 kilodur..Eksigi yok. 
Ilk sayfadaki; "boy-Kilo" tablosundan takip edin. 
Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 10:09
hocam dün akşam itibariyle yavaşta olsa emeklemeye başladı. Yani sürünmenin dışında emekliyor. 
peki ayakta dururken gücünü kısa süreli vermesi ya da yürüme hareketi yaparken bükülmesi normal mi? 
Yani yavaşta olsun emekliyor artık. Bir nörolojik sorun vs yoktur değil mi

Düzenleyen sueoz - 02 Oca 2019 Saat 17:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 19:41
Her cocuk bir degildir.. Kimisi erken yurur, kimisi gec yurur..
Bu cocuklar; Ford fabrikasinin, montaj hattindan cikmiyorlar! 
Norolojik araz, olsa; cocuk sirt ustu yatarken, bacaklarini havaya kaldiramaz. 
Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 21:39
hocam iyiki varsınız... Allah size ömürler versin. Buradaki doktorlar çok acayipler, siz olmasanız asla bende iyi bir anne olamazdım.
Tekrardan teşekkür ederim.
Yukarı Dön
sueoz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueoz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2019 Saat 19:48
hocam buradan yazayım istedim size sormuştum 11 aylık oğlumun dvit seviyesi 40 çıktı.
1 ampül dvit vermemi söylemiştiniz.
resimlerde önceden ihtiyaç görünmüyor demiştiniz (yukarıda resimlerin detayı var).
aşağıda da tahlil sonucu var.
http://m.yollayap.com/bbtc/1548420556607.jpg
Ben bugün 1 ampül vereyim diye düşündüm. Yine de size sormak istedim. yanlış yapmayım. vereyim mi dvit ampül?
saygılarımla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.