|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Eki 2014 Saat 18:09 |
Hocam ben 2 ve 3 yaşındaki kızım için Zymafluor getirtiyorum.
İlk defa başlayacağım günde 1 tane 0,5mg lık diye okudum forumda. Eski mailleri baya karıştırdım. Fakat akılıma takılan daha doğrusu diş hekimi olan ablamın söylediklerini aktarmak istiyorum. "Yurt dışını bilmem ama biz zaten yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyden flor alıyoruz" diyor. Suda bile belli bir miktarda varmış. sistematik olarak flor alınması, (diğer gıdalardan ne kadar alındığı bilinmediği için) eğer fazla olursa dişte flor lekelenmesi yaparmış. ve bununda ilerde beyazlatma veya başka bir türlü henüz çaresi yokmuş.. Ayrıca florozis eklem ve kemiklerde normal dışı oluşumlara sebebiyet verebilirmiş. Böyle bir fikir beyan etti. Siz ne diyorsunuz mg mını daha düşük mü vermeliyim.. Yada dediği gibi diğer gıda, besin, su,(balık,tavuk çay vs.) gibi yiyeceklerle karşılanan flor miktarıyla, aynı zamanda ilaç, fazlalık yapar mı??? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118576 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ablaniz:
" Yurt dışını bilmem ama biz zaten yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyden flor alıyoruz "....demis....Peki bende sorayim, bu "muhterem" ablaniza!! MADEM TURKIYE'DE INSANLAR YETERLI FLUOR'U GIDALAR VE SULARDAN ALIYORSA, niye milletin disleri curuyor? Boyle yalanlarla milleti kandirmayi biraksinlar artik... Discilikten, "Dis hekimligine" terfi etsinler... Sirf ilave kazanc icin milletin dislerinin curumesine sebep olmasinlar... Yuksek doz, Kilo basina: 7.5mgFluor'dur.Bu dozdan itibaren, doz asimi arazlari cikar... O ablanizin yasi dah cok kucuk, eski Isparta-Egridir yoresindeki insanlarin dislerinin sapsari olacak kadar asiri Fluor aldiklari halde, sagliklarinda en ufak bir rahatsizlik olmadigini bilmeyebilir, biraz okusunda ogrensin... Benim Fluor dusmanlari hakkindaki yazilarimi ve bilhassa Ingilizce makaleyi kendisine okutun. Esasinda, isin aslini-feslini; domuz gibi biliyorlarda, boyle dansoz gibi kiviriyorlar... Hicbir gidada Fluor YOKTUR... Siz cocuklariniza; 2-4 yas aralarinda 0.5mg( 2 tablet 0.25 eder) 4 yasindan sonra; 1mg yani 3 adet "Zymafluor 0.25" veya bulabilirseniz, 1mg'lik tablet veya 0.75mg'lik tabletlerden verin. Muntazam dis fircalayanlarda; 0.75 mg (yani 3 adet0.25mg yeterli olur) Benim yazilarimi ve Referans makalelerimi okuyun. SAKIN boyle, Turk discilerine inanmayin... Sizi cira gibi yakmaktan cekinmezler. |
|
![]() |
|
ayemel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam en başta söylerken de hangi besinde ne kadardır bilemiyorum diye belirtti zaten ben ona neden hekimlerin tavsiye etmediğini onlara bu konuyla ilgili ne söylendiğini sordum. O da bu şekilde bildiğini ama günlük ihtiyaç nedir ne kadarını günlük besinler karşılar bilgisi olmadığını, sadece bu sebeple Türk doktorlarının vermekten çekindiğini söyledi. Bana bu ilacı size sormamı ve ondan önce de çocuklara vermemi kendisi söylemişti zaten.. Ama dozu ne kadar nasıl verilir pek bilmediğini söyledi...
Bu bilgileri kendisine de aktaracağım teşekkürler... bu arada Ben hamileliğimde Almanyadaydım ordaki doktor bana bazı balık türlerinde (örneğin somon) flour olduğunu söylemişti :( Bir de bu tabletleri unutmak, atlamak, ara vermek sakıncalı olur mu malum 13 yıl uzun bir süre |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118576 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Baliklarda olan; Fluor degil Civa'dir...
Ara vermenin (cok uzun olmamak sarti ile) hicbir olumsuz etkisi olmaz. 1-2 ay almadiginda bile bir sey olmaz. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|