|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
arascan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: streptokokGönderim Zamanı: 01 Eyl 2014 Saat 17:13 |
|
Hocam, akıl erdiremedim size danışayım dedim. 3,5 yaşındaki oğlumun geçirdiği ateşli bir viral hastalıktan sonra ben de hasta oldum. Sıradan bir grip gibi başladı ama sonra burun akıntısı geçti yüksek ateş ve boğaz ağrısı başladı. Nasılsa kendiliğinden geçer demiştim ama 4-5 gün sonra dilimde pas ve boğazımda beyaz iltihaplar fark ettim. Doktora gittiğimde bana streptokok olduğunu söyleyip antibiyotik verdi. ilk antibiyotikten 24 saat sonra ateş düştü, 48 saat sonra da boğazım iyileşti. Doktor bu hastalığın muhtemelen bana çocuktan bulaştığını, onun taşıyıcı olup beni hasta ettiğini söyledi. Bünye zayıf düşünce hasta edermiş bu bakteri. Şimdi benim oğlum taşıyıcı ise bünyesi zayıf düşünce o da mı benim gibi olacak acaba? Nedir hocam bu taşıyıcı olma durumu?
Saygılar... |
|
|
Her Şey Senin İçin...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2014 Saat 20:22 |
|
"Streptokok tasiyiciligi" cocugun degil o bakterinin ozelligidir...
Bazi Streptokoklar, hucre duvarlari eksik oldugundan, hastalik da yapamazlar, zararlida olamazlar. Zira bunlara karsi vucut, antikorda yapmaz. Bunyenin "zayif" dusmesi ilede hicbir ALAKASI yoktur, hicbir sekilde hastalik yapamazlar. Ayrica da, hucre cidarlarinda, yapi eksikligi oldugundan, Penisilin dahil hicbir ilac bu Streptokoklara da tesir edemezler. Siz hasta oldugunuza gore, KESINLIKLE cocugunuzdan size; bu cins bir Streptokok bulasmadi. Baska yerden aldiniz. AYRICA: Cocugunuza Strep-A testi yapildida, (+)mi bulundu??? Bu nasil bir doktorluktur, nasil bir Hekim anlayisidir, anlamak mumkun degil. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eyl 2014 Saat 23:57 |
|
![]() |
|
arascan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2014 Saat 09:02 |
|
Yok hocam, çocuğa strep-A testi yapılmadı zira gerek duyulmadı. Boğazları temizdi sadece yüksek ateş ve öksürük vardı o da 3 gün sonra kendiliğinden geçti. Ben doktora kendi hastalığımın çocuğa geçmesinden korktuğumu söylediğimde dedi zaten sana ondan geçmiştir, bu yaşlarda çok görülür diye. peki hocam ben iyileşeli 2 hafta oldu, bu hastalığın kuluçka süresi nedir çocuk belki de benden aldı bu bakteriyi de daha arazlar çıkmadı ortaya?
|
|
|
Her Şey Senin İçin...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eyl 2014 Saat 19:25 |
|
Cok iyi sallayan bir doktor.. Sapka cikarmak lazim...
Streptokoklar; Penisilin/Ampisilin turevi bir ilacin ilk dozundan 24 saat sonar tamamen ortadan kaybolurlar. Alindiginda, 2 gun icinde arazlar baslar. Ben; 3.5 yasinda, Streptokok, meslek hayatim boyunca gormedim... SAKIN bunun icin; "Bogaz Kulturu" yaptirmayin, cok buyuk sahtekarliklar donmektedir. Yaptiracaksaniz; Strep-A testi yaptirin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|