Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GRİP
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGRİP

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Konu: GRİP
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 00:08
merabalar hocam,9yaşındaki kızım neredeysa 20gündür boğaz ağrısı çekiyor,ballı limonlu pastil,ball,limonlu su derken boğaz ağrısını biraz hafifletir gibi olduk derken arkasından öksürük başladı,sabah uyanınc ve gece yatınca büsbütün artan bir öksürük ilaç vermyorum bal zencefil karışımı ılık ballı süt falan vermeye çalışıyorum ama gittikçe artıyor bu öksürük sanki hocam,bu kızımla uğraşırken dünde 20 aylık kızımda hafif bir burun akıntısı ve öksürük başladı,dahası ben kendimde korkunç şekilde gribim,20aylık kızım anne sütü alıyor,onun daha fazla hstalanmasını nasıl engelleyebilirim hocam,benim içtiğim ıhlamurun,nane limonun vs sütten geçme yoluyla bebeğime faydası dokunurmu,birde benim daha çabuk toparlanmam için alabilecğim ilaç varmı hocm evde yetişkinler için grip ilacı varmış içecek oldum size danışmadan birşey yapmak istemedim,nasıl iyileşebiliriz hocam,çok zor durumdyız ailece,saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120162
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 02:12
Ailecek; Grip geciriyorsunuz.
1-Oksurukte; "ilik balli sut" bir ise yaramaz. Sadece beslenme hususunda; iyi bir gidadir, o kadar...
2- Ihlamur ve nane-limondaki, keramet; kaynar suyun sicakligindadir. Sutten gecerek, bebege hicbir yarari olmaz.
3- Sakin hicbir "-Grip ilaci-"  diye satilan  ilaci kullanmayin.Gribin ilaci yoktur.  Hatta atesinizi bile dusurmeyin. Atesiniz oldugunda, sarip-sarmalanin, bir ter atin, bir gunde Gribiniz iyilesir.
Eski makale ve mailleri okuyun.
Yukarı Dön
kübRAbia Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 893
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 09:13
çok teşekkür ederim hocam peki bu kızımın boğulurcasına öksürüğü nasıl geçecek,doktora götürsem ilerlemiş deyip antibiyotik yazacak biliyorum ama evde de geçiremiyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 21:44
Grip oksurukleri; en az 2-3 hafta surer. Hele atessiz baslayanlar, dahada uzun surerler. Sabirli olun, benim anlattigim; "ani ates yukselmesi" ve "solunum sayisinin artmasina" dikkat edin.
Yukarı Dön
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2012 Saat 23:46
doktor bey dediğiniz gibi bu grip öksürüklerinden oğlum kurtulamadı üstüne üstlük burnu hep tıkalı yaklaşık bir aydır hep ağzından nefes alıyor.
oğlum özellikle geceleri şiddetli arka arkaya öksürük krizine tutuluyor. anladığım kadarı ile en sonunda balgam gibi bişey çıkartıp rahatlıyor herhalde? ama öksürük sesi resmen duvarlarda yankılanıyor o derece şiddetli.. bazen de havlar gibi oluyor.. o kadar çok ve değişik öksürüyor ki işin içinden çıkamıyorum artık..
benim sormak istediğim şu: brycanili nefes verişinde sorun olduğunda kullanmam gerektiğini biliyorum. ancak perebron kullanıp kullanmamam gerektiğini nasıl anlayabilirim? yani ciğerlerinde balgam olup olmadığını? acaba bu yüzden mi öksürük krizine giriyor diye düşünüyorum?
bir de bu inatçı burun tıkanıklığı için ne önerirsiniz? SF ve iliadin işe yaramıyor..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 02:25
1- Gece inatci oksurugu tuttugunda 1 olcak; Benical verin. Perebron; cigerlerinde balgam biriktiginde kullanabilirsiniz.
2-Inatci burun tikanikliginda; Burun deliklerine; SiccNasal kremden surebilirsiniz.

Yukarı Dön
kalbimegedekaldı Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 12:23
peki ciğerlerinde balgam birikip birikmediğinin belirtileri var mıdır yoksa illaki muayene ile mi tespit edilebilir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2012 Saat 19:37
Solunum sayisindaki artmayi takip edin, genel durumu kotuluyormu, onlara bakin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.