| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
PasaOglum
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: Influenza Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 02:08 |
|
Kadir Bey merhabalar,
Oglum simdi 45 aylik ve 16 kg agirliginda.
Gecen sene sizin bilgilendirmeleriniz sayesinde nebullardan kurtulup bal limon ve cold mix tedavisi ile hastaliklardan kurtulmaya baslamistik.
Ancak bu sene hastaliklarimiz biraz farkli seyrediyor. Her hastaligin sonunda kulak agrisi sikayeti ile kbb doktoruna gidiyoruz.
Burun akintisi, oksuruk, Orta kulakda iltihap ve kulak zarinda kizariklik teshisleri ile antibiyotik + actifed + iliadin veriyor doktorumuz.
Eylul ayindan beri 3 kere bu bu durumu yasadik.
Simdi size 4.vakamizi anlatip goruslerinizi almak istiyorum.
Bu cumartesi aksami atesi 39,5'a kadar cikti.
Burnu biraz akiyordu, ardindan pazartesi gunu tek tuk oksuruk, gozlerde yanma, pazartesi aksami da aglarken nefes aldiginda ara ara otme sesi gelmeye basladi.
Sali aksamina kadar sadece yuksek atesini dusurebilmek icin atesi yukseldikce donusumlu olarak ibufen ve minoset kullandim. Burnu icin yatarken cold mix pijamasina damlattim. Bir de sabahlari umca verdim.
Oksurugu tek tuk oldugu icin bal limon pek vermedim.
Sali aksami (bu aksam yani) kbb doktorumuza kontrole goturdum. Su siralar cok salgin olan Influenza teshisi koydu. Ustune bir de bakteriyel durum eklenmis hastaligina, kulakda kizariklik ve enfeksiyon baslamis.
Atesi bugun tam 3 gunu doldurmus olmamiza ragmen hala 39,5a cikiyor.
Doktorumuz tamiflu + iliadin + actifed + zinnat verdi. Ates icin gerekirse de ibufen.
Durumumuz hakkindaki yorumlarinizi alabilir miyim?
- 39,5 ates uc gun sonunda hala devam etmesi normal mi?
- her hastaligimizin sonu kulak iltihabi ve antibiyotik olmaya basladi, baska caresi var mi?
- aglarken nefes almada otme sesi olmasi gribinin ilerledigi anlamina mi geliyor?
- bu kadar ilac gerekli mi? ne yapmaliyim?
Cok tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120767
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 19:32 |
|
Iliadin disindaki ilaclari sakin vermeyin. Ayricada cocukta kulak agrisi yoksa, belki Iliadin bile gereksiz. Ayrica, Influenza diye bir teshis olamaz. "Influenza virusu enfeksiyonu" denilebilir, oda virus tetkiki yapildi ise. Grip asilari, bu viruslere karsidir. "Hemofilus Influenza" ise, bakterieldir. Ayricada boyle bir ayirim ve teshisin hicbir pratik yani yoktur, uydur uydur gitsin. Gripal enfeksiyonlarda (dogru terim budur) 4-5 gun ates olabilir. Ilk gunden serum fiz baslarsaniz, kulak iltihaplarinin bir kismini onleyebilirsiniz. Agridan sikayet ettiginde; Iliadin'e baslayin. Yoksa bu doktora her gidisinizde, kulak iltihabi basliyor lafini isiteceksiniz.
|
 |
PasaOglum
Üye
Puanlar: 3
|
Gönderim Zamanı: 25 Oca 2012 Saat 20:18 |
|
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
Virus tetkiki yapilmadi ancak okullarinda ayni sikayetlerle hasta bircok cocuk var. Bir salgindan nasibimizi almis gozukuyoruz.
Ates ve burun tikanikligi sikayetlerinin yanisira Kulak zarinda kizariklik gordu ve viral enfeksiyonun yani sira bakteriyel bir enfeksiyon da gelismis dedi kbb doktorumuz.
-Dorduncu gunumuz doluyor su saatlerde, hala 38,5 atesimiz ama bugun hic ates dusurucu kullanmadik. Dun aksam ve bu sabah tamiflu vermistim. Simdi kessem olur mu?
-Kulak agrisi sikayeti olmadi ancak yuksek ates sebebiyle ara sira ibufen ya da minoset verdigim icin agrisini da kesiyor olabilir, ondan emin degilim kulak agrisindan.
Peki kulak zarinda kizariklik ve orta kulak iltihabi teshisi oldugunda da antibiyotik kullanmiyor muyuz? Forumlardaki bir cevabinizda orta kulak iltihabi + ates durumunda antibiyotik kullanilabilir yazmissiniz.
Daha onceki orta kulak iltihabi teshislerinde hep kulak agrisi ile gitmistik doktora ve kulak zarinda kizariklik kulakta sivi birikmesi teshisleri ile antibiyotik kullanimina baslamistik.
Bu konuda da bizi aydinlatabilirseniz cok seviniriz.
Tekrar cok tesekkur ederiz.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120767
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 08:59 |
|
Tamiflu her Gribe verilmez. Hastaneye yatacak kadar agir hastalara verilir. Hafif , ayakta gecirenlerde bir etkisi olmuyor. Eski maillere bakarsaniz, kulak hadiselerinin "mekanik" bir hadise olup, mikrobik olmadiklarini gorursunuz. Odem sonucu sivi akamayip, birikiyor. Iliadin ile odemi cozunce hersey duzeliyor.
|
 |