Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rast tekniğiyle allerji tespiti hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRast tekniğiyle allerji tespiti hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Rast tekniğiyle allerji tespiti hk.
    Gönderim Zamanı: 09 Mar 2009 Saat 19:07
Merhaba,Kızımız 13 aylık 7-8.aydan beri göz ve burnu çok kaşınıyor kaşıdıkça,kabarıyor ve kızarıyor.Dr.umuz yazın test yaparız dedi.Göz doktorları ilaçlar veriyor.Göz kapakları ve altları burnunun üzeri pütür pütür ve kızarıyor.Göz kapaklarının içide kırmızı oluyor.Ne allerjisi bunu yapabilir?Deneme yanılma yoluyla bulamadım sütten şüphe etmiştim ama bazen çok hafifliyor.Başka belirti yok.Çilek ve balda tüm vücudu kabarıyor.Zyrtec şurup kullanıyor 3 aydır.Rast Tekniğiyle allerji saptanabiliyormuş.Yeni bir teknikmiş yakınımızda bulunana bir hastanenin göğüs hastalıkları uzmanı söyledi.14 aylık bir bebekte bu teknik güvenli mi doğru sonuç verir mi? Bu teknik hk. bilgi verebilir misiniz? (Bu arada süt ve süt ürünlerini diyetteyim çok azaldı ama tam anlamıyla geçmedi kaşıntıları bu arada kalsiyum nasıl alabilir bebeğim) Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118611
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 10:22
4 yaşından evvel bu testleri tavsiye etmiyoruz. Bu tip alerjiler, genellikle aşırı temiz ve streril ortamlarda büyütülen, Şaşal veya Erikli ile banyo yaptırılan bebeklerde olur. 10 gün günde 1 paket, "Reflor" denilen bakteri tozlarından verin ve bol yoğurt  yedirin.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 14:42
Çok teşekkür ederim Kadir Bey,Reflor aldım bugünden itibaren deneyeceğim.Bol bol yoğurt vereceğim ayrıca diğer süt ürünlerinden ve mamalardan verebilir miyim? Eğer süt allerjisi de mevcutsa bu ürünleri tüketmeye devam edersem 2-3 yaşında yinede iyileşir mi yoksa diyet şart mı? Süt allerjisinde sadece süt mü kesilmeli peynir ve yoğurt verilebilir mi? Anne emziriyorsa diyete girmeli mi? Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 14:52
Esasında süt alerjisi demek biraz yanlış. Bu hususta en çok görülenler, süt şekerine karşı tahammülsüzlük, "laktozu sindirememek" ve inek sütü proteinini hazmedememe durumudur. Laktoz yetmezliği olanlar süt içemez ama yoğurt ve peyniri yiyebilirler, zira "laktoz" fermente olmuştur. İnek sütü proteinini hazmedemeyenlerde hepsi dokunur.Deneyip göreceksiniz. En garantili "test" tir.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 00:56
Merhaba Kadir Bey,
Kızımın kaşıntıları epey azalmıştı.Göz çevresinde ise pütürcükleri hemen hemen yok gibiydi.Fakat bugün ilk defa yumurta akı yedirdim.Yine çok fazla göz etrafında kaşıntı ve döküntü çıktı pütür pütür kırmızı.Sadece burun üzeri ve göz etrafında var.Yumurta akı yapabilir mi? benim yediğim yumurta akları daha önceler allerjisi varsa etkiliyor olabilir miydi? Kaşıntı ve pütürcüklerin nedeni?
Ayrıca bugün ıslak mendille ağız kenarlarını sildik kıpkırmızı oldu yıkayınca geçti.Dışarıdaydık onun için ıslak mendil kullanmıştım.Üzerinde de tüylü bir mont vardı bunlar etken olabilir mi?
Gözlerini kaşırken kanatıyor bile çok üzülüyorum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2009 Saat 09:35
Reflor'a devam edin, Yumurta çiğ vermediğiniz sürece bir problem teşkil etmez. Ayrıca cildi çok hassas olabilir, sadece silmekle bile kızarabilir. Soğuğa maruz kalmaklada olabilir. Sakın çocuğa steril bakmayın. Aşırı yemizlik yapmayın.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 01:02
refloru  ne kadar süre kullanabilirim.Uzun süre kullanımında bir yan etkisi olur mu? Birde reflor kullanmayı kesersek iyileşmezmi yoksa geçmi iyileşir merak ettim KAdir Bey, Çünkü içirmekte zorlanıyorum.Tekrar teşekkür ederim.Maalesef ilk doğduğu zamanlar dediğiniz gibi steril baktım.Şimdi temiz bakmaya çalışıyorum ama çok steril olmamasına dikkat ediyorum.
Bu arada bugünde yumurtasını omlet yaptım beyazını çıkartmadan kabarmadı dediğiniz gibi yumurtadan değilmiş.Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.Neden bilmiyorum bizim doktorumuz hemen sütten yada yumurtadan şüphelendim dediğimde 1 hafta kes dene diyor :((((
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2009 Saat 11:25
Refloru artık kesebilirsiniz, yoğut ile devam edin, hergün az veya çok mutlaka yoğurt yesin. Süt ve yumurtaya devam...Bu yaz salın çayıra çimene oynasın dursun, bu kış daha az hastalanacak göreceksiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.