meraba özlem hanım
kızım 2 yaşına girecek ama sorum onun korkularıyla ilgili
bizim aile olarak gayet sakin vede saygılı bir hayatımız var bazen benim sesim sadece kızıma yükselir okadar. hamileliğim boyunca vede halen, televizyondaki şiddet programlarından bile uzak dururuz hatta haberlerde bile ana başlıklardan sonrasını seyretmeyiz.fakat son zamanlarda kızım bi garip oldu.kendi başına odada kalırsa bir müddet sonra korktum diye yanıma ağlayarak koşuyor ne zaman gündüz çocuklarla kavga etse gece uykusunda sürekli ağlıyor. Kızıma 6 aylık olduğundan beri bilindik hikaye kitaplarının resimlerini anlatırım artık ezberledi bile.birçok hayvan ve nesneyi biliyor baktığımız resimler çok sevimli ama uykuda 'anne böcek gitsin' diye ağladı mesela geçen.Sonra bi gece korktum diye yanıma geldi sabah neden korktun deyince 'kelebek bacağıma kondu' dedi ;konuşmayı tam bilmediği için bu kadar anlattı.Yine bugun de içerde kitabını bakıyordu ki birden ağlamya başladı neoldu deyince 'kurt kzıdı 'dedi baktım kırmızı başlıklı kıza kurtun baktığı bir resmi gösteriyor. Bu örnekleri okadar çoğaltabilirim ki...
sorum; sizce bizim gözden kaçırdığımız vede yanlış yaptığımız bişeyler mi var ?yada başka bir şey...Yorumunuzu bekliyeceğim
teşekkür ederim