Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ARALIK 2014
YENİ'LENMEDİK Mİ HÂLÂ?!

YENİ'LENMEDİK Mİ HÂLÂ?!

Aralık ayı yoğun gökyüzü gündemiyle dengemizi bulmakta zorlanacağımız, ciddi bir dönüm noktası! Birçok astrolojik olay bu aya damgasını vuruyor.


Bunlardan ilki, Satürn’ün 23 Aralık’ta Akrep’teki yolculuğunu bitirerek Yay’da ilerlemeye başlaması, diğeri ise 2012’den bu yana deneyimlediğimiz Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesinin altıncısının 15 Aralık’ta gerçekleşmesi. Bu kare açıdan sonra geriye bir tek 15 Mart 2015’teki son düello kalıyor! Aslında bu enerji bize yabancı değil. 1960’ların son döneminde kendini hissettirmeye başlamış ve 1970’lerin başında var gücünle ortaya çıkmıştı! Uranüs - Plüto karesi, karmaşa ve kaos zamanlarına işaret eder. Böylesine önemli kökten değişimleri getiren türbülanslı dönemlerde yapılabilecek en doğru şey, değişime direnmeyip teslim olmak ve ona ayak uydurmaktır.

3 Aralık’ta gerçekleşecek Satürn (Akrep) - Uranüs (Koç) karesinin kısıtlayan, engellenmişlik duygusu yaratan enerjisi ise, hayatımızın hangi alanında değişim yapmak durumunda olduğumuza dikkat çeken bir alarm gibi aslında! Bizi yeni’ye, değişime, ciddi anlamda reformlara çağıran bu etkileşimi 2015 yılında da birkaç kez deneyimleyeceğiz.

1 ARALIK: Sabah dalgınız, kafamız karışık. Merkür (Yay) - Neptün (Balık) karesi yaydığı idealist ve iyimser vibrasyonla bizi vuruyor! Yanlış kararlar, aldatıcı haberler yolumuzdan edebilir. Akşam saatleri hedeflerimize gerçekçi ve sağlam adımlarla yaklaşabilecek enerjiyi yakalıyoruz! Satürn - Mars 60’lık uyumlu açısı ile yükselişe geçiyoruz.

4 ARALIK:  İyimserlik had safhada!
İlişkiler, ortaklıklar, hukuksal veya eğitimle ilgili konular, seyahat, yabancılarla yapılacak işler ve yatırımlar bağlamında çok destekleyici bir gündeyiz. Abartılı ve aşırı talepkar davranmadığımız sürece bu etkiyi en olumlu haliyle deneyimlememiz mümkün. Venüs (Yay) - Jüpiter (Aslan) üçgen açıdalar.

5 ARALIK: Mars Kova’da!
Hareketin, enerji ve cesaretin temsilcisi Mars, 12 Ocak 2015’e dek insanlık, özgürlük, eşitlik için mücadele edecek. Bu süreçte idealist yaklaşımımız ön plana çıkacak ve toplumsal konular, grup aktiviteleri, arkadaşlık, sosyallikle birlikte yaratıcı çalışmalar artacaktır.

6 ARALIK: İKİZLER Burcunda DOLUNAY!
14:26’da 14 derece ile İkizler - Yay aksında bir Dolunay deneyimliyoruz. Dolunay sırasında Güneş Yay burcunda Merkür, Ceres ve Venüs ile birlikte yer alırken (stelyum), İkizler’deki Ay bu gezegenlere karşıt açı yapacak. Genelde İkizler Dolunayları huzursuz ve kıpır kıpır enerjileriyle kararsızlık veya dağınıklık zamanlarına işaret eder. Ancak bu kez Yay burcundaki gezegenler (Güneş, Merkür, Venüs ve Ceres asteroidi) ile Aslan’daki Jüpiter ile Koç’daki Uranüs’den oluşan Büyük Ateş Üçgeni, Dolunay enerjisini heyecanlı değişimlere taşıyacak ivmeyi ateşleyecekler!

YENİ BAŞLANGIÇLAR ZAMANI!
Bilindiği üzere, Dolunaylar ektiğimizi biçme, yani  seçimlerimizin sonuçlarıyla karşılaşma zamanıdır. Buna göre hayatımızı nasıl yönlendireceğimize karar verir; zamanını dolduran ve artık işimize yaramayıp bizi ileriye götürmeyen her ne varsa veda ederiz. O nedenle bir anlamda yeni başlangıçları da temsil eder. Dolunay’ın 15 Aralık’ta deneyimleyeceğimiz bir dizi Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesinin altıncısının öncesinde gerçekleşmesi, gerek kişisel hayatlarımızda gerekse de global olarak, kayda değer bir önem taşıyor. Şimdi meselelere daha geniş bir açıdan ve esnek bir şekilde bakmak ve iletişim kurma biçimimizi gözden geçirerek değiştirip dönüştürmek gerekiyor! Kimin ne dediğine ne düşüneceğine çok aldırış etmiş, bu yüzden kendimizi sürekli baskı altında tutmuş, arzu ve isteklerimizi dile getirememişsek, artık bu durumu lehimize ve ruhumuzu besleyecek şekilde değiştirmenin vakti saati geldi! Kendi korkularımızla ve “gölge” dediğimiz karanlık yönlerimizle yüzleşme (Plüto), bunları aştıktan sonra bireyliğimizi, özgünlüğümüzü, özgürlüğümüzü (Uranüs) coşkun bir şekilde kucaklayarak daha farklı bir bilinç düzeyine atlamak durumundayız.

10 ARALIK: “İlişkilerde ağırdan alıyoruz!” Venüs Oğlak’ta!
Venüs Oğlak burcunda rahat etmediği bir konumdadır. Hayattan istediklerimizi elde edebilmek için çok çalışmamız gerektiğini düşünüp işe güce fazlasıyla odaklanabiliriz. Diğerlerini mutlu etmenin bir başarı olduğunu düşünme olasılığımız var. Her ne olursa olsun, ilişkilerde ciddiyet, sorumluluk alma, otorite ile ilgili konular öne çıkacaktır. Daha gerçekçi bir şekilde ilişki kuracağız, ya da mevcut ilişkilerimize yaklaşımımız ayakları yere basan şekilde olacaktır. Dolayısıyla iyi gitmediğini düşündüğümüz ilişkileri sonlandırma, ya da tam tersi bize güven veren, iyi hissettiren ilişkileri de ciddi bir boyuta taşıma eğilimi gösterebiliriz. Öte yandan, bu konumun gölge yönlerinin de ortaya çıkması mümkün. Mutsuzluk, kendi değerimizden kuşkulanma, kendimizi sevgisiz veya yetersiz görme gibi duygularla baş etmek durumunda kalabiliriz. Kendimize hedefler koyup bunlara doğru adım adım ilerleyip başarılı olduğumuzda özgüvenimiz ve özsaygımız pekişecektir.
Venüs’ün Oğlak’taki yolculuğu 4 Ocak 2015’e dek sürecek.

15 ARALIK: Uranüs - Plüto Karesi 6. kez devrede!
Yukarıda da değindiğim gibi, Uranüs’ün elektriksel enerjisi ile Plüto’nun sarsıcı gücü tekrar birbirlerine meydan okuyacak şekilde karşılaşıyorlar. Özel hayatlarımızda kökü geçmişe dayanan hallolmamış meseleler büyük duygusal patlamalarla ortaya konabilir.

Global anlamda ise, sosyopolitik ve ekonomik olaylar,
Para piyasalarında dalgalanma, kolektif bilinçte farklılık yaratacak olaylar beklenebilir.
Aynı tam kare açıyı son kez 17 Mart 2015’te  deneyimliyor olacağız.  

17 ARALIK: Merkür Oğlak’ta!
Zihinsel disiplin ve odaklanma konusunda rahat olacağımız bir sürece giriyoruz. Pratik hayata uygulanabilir gerçekçi plan ve projeler geliştirebiliriz. Aynı zamanda bu konum dar kafalılığı, kuralcı veya karamsar düşünmeyi de getirebilir! Zaten kısa süre sonra Oğlak’a girecek olan Güneş de ciddi ve sorumlu, hayallere yer vermeyen bir yapıyı destekleyecek. Şimdi net ve kesin olma, gerçekleştirebileceğimiz şeylerin peşinden koşma zamanı.

22 ARALIK: Yoğun astrolojik gündem; Güneş OĞLAK burcunda, KIŞ SOLTİSTİ BAŞLIYOR! 0 Derecede Oğlak’ta YENİAY!
Bugün Güneş 01:04 itibariyle Oğlak burcuna girdikten sonra, 05:37’de Ay ile kavuşum yaparak 0 derecede Yeniay fazını oluşturacak. Yeniay yine içinde Merkür, Plüto ve Venüs’ün yer aldığı bir gezegen birikimi (stelyum) içinde ve Uranüs henüz Plüto ile kare açısının vurgusunu sürdürürken ve Güney Ay Düğümü ile kavuşum halinde gerçekleşiyor. Bizim için uzun zamandır büyük önem taşıyan bir konunun sona erdiği bir sürece giriyor olabiliriz! Üzerimizden ekstra sorumlulukları atarak gerçekten sorumlu olduğumuz konuları sahiplenmek, sınırlarımızı koruyarak yani gereğinde "hayır!" demesini bilerek kendi kendimizin otoritesi olmak, kendimize gerçekçi hedefler seçmek gibi önemli hayat dersleri ile karşı karşıyayız. Başarılı olmanın ya da diğerlerinin saygı ve onayını almanın bizim için ne kadar önemli ve öncelikli olduğunu bir kez daha düşünmemiz gerekiyor.

23 ARALIK: Satürn artık Yay burcunda!
Ekim 2012’den bu yana hepimizi ciddi anlamda  sınavdan sınava sokup duran “Büyük Öğretmen” Satürn, Akrep burcundan geçerken tutkularımızı, hırs ve arzularımızı sınamamıza neden olacak deneyimler çıkarttı önümüze. Bir anlamda öldük ve yeniden doğduk. Hayatımızın bazı alanları (özellikle ilişkiler, ortaklıklar, para ile ilgili konular) yeniden yapılanmak, dönüşümden geçmek durumunda kaldı.

SATÜRN DÖNGÜLERİ
Satürn döngüleri yaklaşık 29 yılda bir gerçekleşir ve Satürn her burçta yaklaşık ikibuçuk yıl kadar kalır. Yay burcu öğrenmek, deneyimleyerek ileriye daha ileriye gitmekle ilgili bir burçtur. Satürn Yay’daki konumuyla daha muhafazakar bir tutum içinde, tedbirle ilerleyeceğimize işaret ediyor. Uzun vadeli planlarımızın gerçekçi olup olmadığını sorgulayacak, günlük yaşamımızı ruhsal ve maddi yönlerimizi dengeleyecek şekilde düzenlemeye bakacağız. Hukuk, eğitim, turizm sektöründe yeniden yapılanmalar gündeme gelebilir. Yine bu konularda çeşitli kısıtlanma, engellerle karşılaşılabilir.

Satürn, 14 Mart 2015’te geri harekete geçene dek ancak 4 derece kadar ilerlemiş olacak. 14 Haziran 2015’te tekrar Akrep burcuna geçerek o süreçleri yeniden gözden geçirip son düzeltmeleri yapmamızı sağlayacak. 17 Eylül 2015’te ise, artık tamamen kalacak şekilde yeniden Yay burcuna girerek, 19 Aralık 2017’ye dek Yay’daki testlerini sürdürecek!
Yeni yılın gönlünüzce geçmesi dileğiyle… Esen kalın!

ASTROLOJİ BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.