Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kendimizi ifade etme zamanı!

(9 Ağustos-15 Ağustos Haftası)

Bu hafta yeni projeler, yeni başlangıçlar ve geçen hafta sonundan itibaren üzerinde uzun uzun düşündüğümüz ilişkiler gündemimizi meşgul edecek. Haftanın ikinci yarısı ise daha sakin ve huzurlu geçecek.

9 Ağustos Pazartesi 02:24’te Ay  Aslan burcuna giriyor. Dolayısıyla haftaya dinamik, canlı ve coşkulu girmekle birlikte, 11:46’da Aslan’daki Güneş’in Terazi’de ilerleyen Satürn ile yapacağı gerilimli açı ilişkilerimizde bizi gün içinde sıkıbilecek gibi gözüküyor. Buyurgan bir ifade ile sınırlarımızı zorlayan, bize otorite olmaya çalışan insanlarla karşılaşabiliriz. Kendi merkezimizde kalalım, “Dur!” demesini bilelim ve kendi kendimizin otoritesi olalım. Hiçbir şeyin neşemizi kaçırmasına izin vermeyelim.

10 Ağustos Salı 06:08’de 17 derece ile Aslan-Kova aksında birleşen Güneş ile Ay Yeniay fazını oluşturacaklar. Kim olduğumuz, bizim için neyin önemli olduğu gibi konular vurgulanırken, herkesin özel ve eşit olduğunu da akılda tutacağız. Yeni başlangıçlara temkinli yaklaşmamızı gerektiren bir Neptün vurgusu mevcut. Bütün verileri değerlendirmeden yeni bir şeye başlamasak iyi olur.

KENDİNİZLE İLGİLENİN…
07:04’te Terazi’deki Venüs Oğlak’taki Plüto ile gerilimli açı içerisinde olacak. Kendimizle ilgilenmemiz gerektiğini vurgulayan  bir dönemdeyiz.  İç huzurumuzu korumaya, sahip olamadıklarımıza değil elimizde olanlara odaklanalım. Sahip olduğumuz herşeyi yeterli bulalım, şükran ve mutluluk duyalım.  Sevgi ve ilişkilere, para ve değer duygusu ile ilgili konulara bakışımızı dönüştürmemize neden olacak olaylar yaşayabiliriz. Önemli konumdaki kişilerle güç savaşlarına girmekten, onları zorlayacak şekilde saplantılı takıntılı davranışlar sergilemekten kaçınalım; bize pahalıya patlayabilir. Yakın ilişkilerdeki kaynamalar sağlıksız yönlerimizle yüzleşmemize neden olabilir. Halledemediğimiz ilişki ve para ile ilgili kronikleşmiş konular boğaz, böbrek, cilt ve  üreme organlarıyla ilgili sorunlar yaşamamıza neden olabilir. 

22:11’de Ay boşluğa düşecek. Geceyi sakin bir şekilde, dinlenerek geçirelim.

11 Ağustos Çarşamba 02:01’de  Ay, Başak’ın kontrollü, analizci, detaycı, eleştirel ve mantıkla hareket etmeye eğilimli alanından içeri girecek. Duygularımızı pratik bir şekilde aktarmak, günlük rutinimizde ve yaptığımız işlerde verimli ve üretken olmak ihtiyacındayız. Karmaşa ve karışık duygulardan uzak durma eğilimi gösterebilir, herkesi ve herşeyi kontrol altında tutmadıkça kendimizi güvende hissetmeyebiliriz. 

12 Ağustos Perşembe günü  Ay Başak’ta ilerlemeye devam ederken dünkü temaları da beraberinde getirecek. 03:05’te ise tekrar boşluğa düşecek.

13 Ağustos Cuma günü Ay’ın 1:44’te Terazi burcuna girmesiyle birlikte ilişkiler konusu tekrar gündemin ilk sırasına oturacak. Birbirimizin içinde yok olmadan, kimliklerimizi kaybetmeden paylaşımlarda bulunabilmeye, eşit ilişki içerisinde var olabilmeye ihtiyaç hissedeceğiz.

TEMİZLİK ZAMANI!..
14 Ağustos Cumartesi 06:31’de Uranüs tekrar Balık’a girecek. Sürpriz değişimler ve ani uyanışların gezegeni, bağımsızlık, özgünlük, özgürlükle ilişkilendirilen, elektrik, elektronik ve yenilikleri temsil eden Uranüs’ün Balık burcuna ilk girişi 10 Mart 2003’te olmuştu. Ardından geri gidişi sırasında Kova burcuna 15 Eylül 2003’te giriş yapmış ve 30 Aralık 2003’te tekrar Balık’a girene dek burada kalmıştı. O tarihten 27 Mayıs 2010’a kadar ise Balık’ta ilerlemesini sürdürmüştü. Uranüs burçlar kuşağındaki döngüsünü 84 yılda tamamlar ve her burçta yaklaşık 7’şer  yıl kalır.  27 Mayıs’ta öncü burçlardan Koç’a girdiğinde bize önümüzdeki 7 yılın ana temaları hakkında ipuçları göstermişti. Şimdi ise tekrar 11 Mart 2011’de Koç’a girene dek,  geçmişteki davranış biçimlerimizle ilgilenmemize, yapacağımız muhasebe sonucunda, eğer halen yapmadıysak, bir temizliğe gitmemiz gerektiğine işaret ediyor.

Uranüs Balık’tayken  globalleşme, sosyal paylaşımların yapıldığı internet ortamları (siteler) ve internet bankacılığı yaygınlık kazanmıştı. Zamanla bütün bu işimizi kolaylaştırdığını sandığımız teknolojik gelişmelerin aleyhimize işleyecek, adeta bizi yutacak, kontrolü altına alan, özel yaşamımızı tehdit eden yönleriyle de karşılaştık. Şimdi geride bıraktığımız son 7 yıla tekrar bir göz atıp hangi konuların önem ve öncelikli olarak hayatımızda yer aldığına ve bizim bunlara nasıl yaklaştığımıza gerçekçi bir şekilde bakma zamanı geldi. Hangi değişimler yararımıza oldu, hangilerinden zarar gördük; ayrıştırmalıyız.

Her koşulda Uranüs’ün tekrar Balık’a girişi daha yumuşak enerjilerin kendisini hissettireceğini gösteriyor. Birbirimize hissettiğimiz olumlu duyguları daha rahat dile getirebiliriz. Sezgiselliğin ve farkındalığın artmasının yanı sıra, romantizm de yükselişte bu süreçte!..

Uranüs bu dönemi kapattıktan sonra bir 84 yıl daha geçince, ancak tekrar Balık burcuna giriş yapacak.

23:07’de Ay boşluğa düşecek. Huzurlu ve sakin bir gece için harika bir zemin var.

15 Ağustos Pazar 03:27 itibariyle  yoğun, tutkulu ve derin bir duygu dünyası bizi saracak. Ay Akrep’te ilerlemeye başlıyor. 

BİTİRİRKEN…
- Sakin bir haftayı kapattıktan sonra,  Jüpiter-Satürn karşıtlığı ile başlayacak gelecek hafta fırtınalı, iniş-çıkışlı bir dönemin içine çekiyor bizi. Bu enerji ile ilk kez 23 Mayıs  2010’da karşılaşmıştık. Aynı gerilim 28 Mart 2011’de bir daha “Buradayım!” diyecek bize. Jüpiter’in genişlemeye, açılmaya hevesli coşkun iyimser enerjisi ile Satürn’ün kısıtlayan, daraltan, tedbirli yüzü karşı karşıyalar. Gerçekçi hedeflerimiz olmalı, ayaklarımız yere basmalı. Gücümüzü aşan konulara anlık heveslerle atlamamalıyız. Maddi manevi her konuda ölçüyü şaşırmamamız, sınırlarımızı bilmemiz gerekiyor.

- Bu yaz benim açımdan oldukça hareketli geçiyor. Son haftalarda yurt dışından gelen arkadaşım Marta ile İstanbul kazan ben kepçe epey bir gezip tozup yıllardır tutkunu olduğum kentin güzelliklerini keşfettim yeniden. Ardından eşimin memleketi Çeşme’ye geldim. Hafta sonu itibariyle ise Yunan Adaları’na doğru bir seyahatimiz var. Demem o ki tatil havasında bir de gezip tozma eklenince haftalık yazılarımda aksaklıklar olabilir. Ancak bu aya ilişkin genel yorum yazım oldukça kapsamlı. Dolayısıyla, oradan da bu ayın önemli dinamiklerini izlemeniz mümkün.

Hepinize güzel bir yaz sonu, hayırlı ramazanlar, keyif, neşe, sağlık ve mutluluk diliyorum.

Esen kalın.



 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.