Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Temmuz ayını zorlu bir hafta ile kapatıyoruz

(26 Temmuz-1 Ağustos Haftası)

Gerilimin tırmandığını hissettiğimiz bir haftadayız. Bu haftayı zor kılan en önemli etken, aylık yorum yazımda da değindiğim, öncü burçlardaki (Koç, Aslan, Terazi ve Oğlak ) gerilimli T-Kare değil yalnızca. Merkür, Venüs ve Mars’ın da buna ek olarak burç değiştirmeleri.

Eski ile yeni, alışıldık ile farklı ve bastırılma-kısıtlanma duygusu ile zincirleri kırıp özgürleşmek arasındaki çekişme bu hafta adeta kreşendo yapacak! Bir sarkacın ucunda Satürn ile Uranüs’ün beşinci ve son kez salınım yaptıklarını görüyor, bu kutuplaşmayı içselleştiriyoruz. 4 Kasım 2008’den bu yana çeşitli aralıklarla birbirlerine meydan okuyan bu iki güçlü enerji büyük final için karşı karşıya! Hepimiz neler olup bittiğini gözleme-anlama ve karar alma faslının sona erip artık harekete geçme, seçimlerimizin gereklerini yapma zamanının geldiğinin farkına varıyoruz şimdi!


 

Her günün özel, her durumun kendine göre haklı temellere oturduğunu fark ediyoruz. Bizim dışımızdaki kişilerle huzur, uyum ve işbirliği içerisinde var olabilmek istiyorsak; onların da kendi isteklerini ortaya koymalarına, kızgınlıklarını dile getirmelerine izin vermemiz gerektiğini anlıyoruz. En az kendi öfkemize sağlıklı çıkış yolları bulabildiğimiz kadar!

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
26 Temmuz Pazartesi bu haftanın en karmaşık ve zorlu günlerinden.
13:02 itibariyle Aslan’daki Merkür, Kova’daki Neptün ile karşıt açı içerisinde olacaklar. Aldığımız bilgilerin tarafsız olup olmadığı hakkında çok emin olamayacağımız gibi, bizi yanıltacak, aklımızı karıştıracak sözlerle algımız bulanabilir. Mantıklı olalım, herşeyi kişiselleştirip egomuza yenilmeyelim hemen. “Bilginin kaynağı kim, niye bu şekilde aktarılıyor?” ona bakalım ilk önce…

Hemen ardından 14:30’da Güneş ile Jüpiter’in uyumlu etkileşimleri bizi bir parça iyimserleştirebilir. Kendimizi coşkun, enerjik, atılıma hazır hissedebiliriz. Ancak gerçekçi tavrımızı korumaya çalışalım. Hiçbir konuda abartıya kaçmayalım.

DOLUNAY BİTİŞLER DEMEKTİR!
Bugün belki de en kritik noktadayız; Ne gidecek ne kalacak hayatımızda? Kapıyı acaba arkamıza bakmadan mı kapatıvereceğiz, yoksa geçmişten bazı konuları farklı bir şekilde mi taşıyacağız yeni sistemimize? Öyle görülüyor ki seçimlerimizi hayatımıza sağlıklı bir şekilde oturtabilmemiz birkaç hafta daha alacak. Karmaşada boğulmadan, karamsarlığa kapılmadan, adım adım gerçekleştirmemiz gerekiyor hedeflerimizi.

20:08’de Satürn ile Uranüs karşıt açının gerilimini uç noktaya çıkarttıktan sonra 04:36’da 2 derece ile Aslan-Kova aksında oluşacak Dolunay nelerin eleneceğine ışık tutacak. Dolunay bitişler, ektiklerimizin biçilmesi, elde edilen hasat demektir. Hasadımız bizi ne kadar mutlu edecek; göreceğiz.*

27 Temmuz Salı günü Ay Kova’daki yolculuğuna devam ediyor olacak. İlişkilerde mantık, mesafe ve arkadaşlık duyguları hakimiyetini sürdürüyor. Partnerimizden romantizm bekliyorsak düş kırıklığına uğrayabiliriz. Birlikte sosyalleşmek, bir amaç için birlikte bir şeyler kotarmak daha önemli şu aralar. Üstelik en küçük bir müdahale bile kendimizi veya karşımızdakini sınırlanmış hissettirip tedirginleştirebilir.

28 Temmuz Çarşamba 00:44’te Merkür yönettiği burçlardan Başak’a giriyor. 4 Ekim’e kadar sürecek yolculuğunda bir süre geri harekete de geçecek.

Merkür Başak’tayken daha detaycı, metodlu ve mükemmeliyetçi bir şekilde çalışacak zihnimiz. Ancak önemsiz şeyler aklımızı fazlaca meşgul edebilir veya eleştirel konuşmaya yatkın olabiliriz. Analizci düşünce tarzımızı iletişimde aksayan noktaları saptayıp düzeltmeye, iyileştirmeye çalışmak yönünde kullanmamız iyi olur.

06:47’de Ay’ın boşluğa düşüp 11:00 itibariyle Balık’a girmesinden sonra daha yumuşak ve bütünleşmeye, bir olmaya yönelik enerjisini içselleştiriyoruz.

SEZGİSELLİĞİMİZ ARTACAK…
29 Temmuz Perşembe sezgiselliğimiz ve duyarlılığımız artmış durumda. Ancak meselelere tarafsız bakmakta zorlanabiliriz. Öznel yaklaşımlara eğilimliyiz. Öte yandan hissettiğimiz derin duyguları ve ihtiyaçları  hiç aksettirmeyecek bir sessizlik, hatta donukluk içinde olmamız da mümkün. Kırılganlığımızı sert tepkiler veya mesafeli, soğuk tavırlarla göstermeye yatkınız.

30 Temmuz Cuma bu haftanın bizi sıkıştıran, zorlu günlerinden.

02:47’de Mars Terazi’ye giriyor. 15 Eylül’e kadar devam edecek bu süreçte kararlar almamız biraz güçleşebilir. Adil davranmak adına konuları enine boyuna tartmaktan gecikebiliriz. Cesaret, isteklerin peşinden gidebilme, öfke ve hareketi temsil eden Mars Terazi’de zarar gördüğü bir burçta olduğu için gerektiği gibi çalışamaz. Bu durumda Mars, enerjisini paylaşım, işbirliği ve uyum adına sarf etmek durumunda. İlişkilerde ise tutkulu bir romantizm yaşamamız söz konusu.

06:45’de Ay boşluğa düşüyor. 23:44’te Koç burcuna girene dek yönsüzlük ve karmaşa duygusu ile sıkıntı verecek bir durum yaratabilir. Hangi işimizi nasıl halledeceğimizi bilemeyebiliriz. İşin içinden çıkamadıkça öfkelenip ani tepkiler vermemiz işten bile değil. Son dakikada ortaya çıkan değişiklikler canımızı sıkmasın. Kimbilir belki de bizi yepyeni fırsatlara taşımak üzere belirdiler! 14:30’ta Terazi’ye girmiş olan Mars’ın Koç’taki Uranüs ile karşıt açısı var.

31 Temmuz Cumartesi kıpır kıpır ve kışkırtılmaya hazır ruh halimiz devam ediyor. Kendi kendimize zarar verecek, tüm işlerimizi ve ilişkilerimizi sabote edecek kadar sabırsız ve tahammülsüz olma ihtimalimiz var. Huzursuz yapımızı bir işe veya hedefe, söz gelimi bitirilmemiş işlere odaklayarak sakinleşebiliriz. Ancak ne istediğimizi bilmiyorsak işimiz zor. 11:07’de Mars ile Satürn Terazi burcunda kavuşum yapıyorlar.

1 Ağustos Pazar gününü de yine dünkü enerjilerle kapatıyoruz.

BİTİRİRKEN
Ağustos ayının özellikle ilk haftası çok önemli. Bizi büyük değişime götüren öncü burçlardaki hareketin daha da görünür olacağı bir aya gireceğiz. Bu dönemi bir kriz olarak nitelemek yerine, hepimizin hayatlarını daha da iyileştirecek önemli değişimlere taşıyan bir  dönüm noktası olarak görmemiz daha uygun olur kanısındayım.

Hepinize içinde kendinizi mutlu ve sahici hissedeceğiniz bir düzen, keyifli paylaşımlar dolu bir hafta diliyorum. Esen kalın…



* Satürn- Uranüs karşıtlığının dünyasal astrolojide ne gibi sonuçlar doğurabileceğine ilişkin ayrıntılı bilgileri sitemizdeki Temmuz Ayı Yorum yazımda bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.