Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
21-27 Haziran haftası

Tutulma mevsimi başladı!

 

Geçen hafta bir kaç nedenden dolayı malesef sizlere sesimi duyuramadım. Bunlardan ilki internet bağlantısındaki bitmek tükenmek bilmeyen kesintiler ve asıl önemlisi ise sevgili anneciğimin, artık son kez olmasını dilediğim, gözünden geçirdiği operasyondu. Çıkabilecek komplikasyonlara engel olmak için günlerce süren sıkı bir tedavi süreci yaşandı ve çok şükür kendisi şu anda daha iyi. Tüm aile “Babalar Günü”nü hep birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde bir arada geçirmenin keyfini yaşayabildik sonunda... Yeri gelmişken hayatta olan ya da olmayan, baba olmanın idrakine sahip tüm babalar ve baba adaylarının gününü kutlamak istiyorum.


BU HAFTANIN TEMASI

Günlük yaşamımızın ritminin yükseleceği, programlarımızın ani olaylarla kesilip iniş çıkışlar gösterebileceği, bir miktar gerilimli, duygusal olarak karmaşık ve yoğun bir haftanın eşiğindeyiz. Hayatımızda yeni bir sayfa açmak, yenilenmek, tazelenmek ihtiyacımız giderek artıyor. Bütün bu karmaşanın altında ise gerçek fırsatlar ve atılımlar yatıyor!

Haftaya "Yaz Gündönümü" ile başlayacağız. Önce Güneş, sonra Merkür Yengeç burcuna girecek. Ama bu haftanın en önemli gökyüzü olayı 26 Haziran’da 4 derece ile Oğlak burcunda gerçekleşecek Parçalı Ay Tutulması.


AY TUTULMASI NE DEMEKTİR?

Ay temel olarak en derinlerdeki duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı, kendimizi nasıl güvende hissettiğimizi, aileyi ve aidiyet duygumuzu temsil eden bir gezegendir. Ay Tutulması, Güneş ve Ay’ın birbirine karşıt açı yaptığı Dolunay fazında gerçekleşir. Dolunay ise bir şeylerin bitmesi, tamamlanması, sonuç alınması anlamına gelir. Dolayısıyla Ay tutulmalarında yukarıda sözünü ettiğim konularda olaylar (daha çok bitişler) yaşamaya açık oluruz. Müthiş duygusal patlamalar ve krizli durumlar ortaya çıkabilir.

Ay Tutulmasının etkisi altı hafta öncesinden başlıyor ve altı aylık bir süreyi kapsıyor. Güneş Tutulmalarının ise üç ay öncesinden başlayıp bir yıla yayılan bir etkisi var.

26 HAZİRAN''DAKİ AY TUTULMASI

Bu seferki Ay Tutulması parçalı olmasına karşın oldukça kritik ve bizleri zorlayacak cinsten. Çünkü Oğlak’ta geri gitmekte olan Plüto’nun üzerinde gerçekleşecek. Hayatımızda artık zamanını doldurmuş ve bitmesi ya da dönüşmesi gereken konular veya insanlar ayıklanma, elenme ile karşı karşıyalar. Oldukça sancılı ve zorlu bir döneme giriyoruz. Özellikle öncü burçların (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) ilk derecelerinde doğanlar veya bu derecelerde haritalarının köşe noktaları (Yükselen, alçalan, gökyüzü tepe noktası ve ayakucu) veya kişisel gezegenleri bulunanlar olay yaşamaya açıklar. Amerika, Pasifik ve Doğu Asya’dan izlenebilecek olan tutulma gelecek ayın duygusal zeminini oluşturacak. Zira 10 Temmuz’da bu kez Yengeç’te bir Güneş Tutulması daha var. Ancak bu kez yeni başlangıçlar, hayatlarımızda yeni bir sayfa açmakla ilgili olaylar tetikleniyor.

26 Haziran’da neler hissettiğimize ve neler işittiğimize, yani aldığımız bilgilere çok dikkat edelim. Hepsi hayatımızda nelerin değişmesi gerektiği ile ilgili çok önemli göstergeler çünkü. Finansal alanda da ciddi daralmalar kendini gösterebilir. Oğlak düzen, yönetim, kariyer, toplumsal prestij ile ilgili bir burç, biliyorsunuz. Bu alanda da krizli durumlarla karşılaşabiliriz. Amerikalı ünlü astrolog Bill Meridian’a göre tutulmalara yakın gerçekleşen olaylar büyük önem taşıyor. Ancak bir hafta on gün kala alınacak her türlü karar değişmeye mahkum. Projelerimiz ise nadiren planlandığı gibi gerçekleşebiliyor. O nedenle özellikle yasal herhangi bir girişim için hiç uygun bir zamanda olmadığımızı bilmekte yarar var. Tutulmanın izlenebildiği ülkelerde de dikkat çekici olayların yaşanacağını söyleyebiliriz.

Doğum günü tutulma gününe denk gelenler için o yıl unutulmaz ve çok önemli izler bırakan bir yıl olacaktır. Tutulmaya bir hafta kala veya tutulma günü dünyaya gelenler tutulmanın dinamiklerini içselleştirmiş ve özel bir kaderle yaşama merhaba demiş olan insanlar olarak değerlendiriliyor. Karl Marx, General Marshall, Avusturya-Macaristan İmparatoru Franz-Joseph, Paul Von Hindenburg, Obama bunlardan bir kaçı…


 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?

21 Haziran Pazartesi günü haftaya Ay Terazi’de ilerlerken giriyor olacağız. İlişkilerde anlayış, barışçıl tutumlar ve denge, uyum, adalet duygusu hakim olacak. 14:28’te Güneş bu kez öncü gruplardan Yengeç burcuna giriş yapacak. Böylelikle Kuzey Yarıkürede Yaz Gündönümü başlayacak. Bir ay boyunca duygusal güvenlik, aile, aidiyet duygusu ile ilgili konular ön plana çıkacak demektir.

Yengece giren Güneş, Jüpiter-Uranüs kavuşumu ve Satürn’e  kare, Plüto’ya karşıt ve Neptün’e yapacağı üçgen açılar ile gökyüzünde oluşacak zorlayıcı “Grand Cross”un en önemli parçası olacak. Bu konumu yanılsamalara kapılmadan, gerçekçi bir şekilde değerlendirmek, geleceğimizi daha sağlam temellere oturtmamıza yardımcı olacaktır. Dünyasal platformdan baktığımızda, önümüzdeki üç aylık dönemde liderlik konumunda olan kişilerin biraz zorlanacağı, söz ve vaatlerinden çok neler yaptıklarına bakılacağını söyleyebiliriz. Gerek global gerekse de kişisel düzeyde finansal durumumuzu iyi ayarlamamız gerekiyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya devam etmeli, gerçekçi yaklaşımımızı korurken iyimser ve olumlu olmaya da çalışmalıyız. Hayatımızda hızlı bir şekilde değişimler başlayabilir.

Yengeç duygusal ihtiyaçlarını saptayıp, kendisine annelik ederek büyütmek, kendisine ilgi ve şefkat göstermek üzere dünyaya gelmekle ilgili bir burç.

Anaç, duyarlı, sezgisel, kırılgan, aile ve vatanına düşkün, anılarına bağlı, dolaylı ve öznel niteliklere sahip. Bu özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında inişli çıkışlı ruh halleri sergileyen, hatta kaprisli davranabilen, kendisi duygusal olarak büyüyüp olgunlaşmadan etrafındakilere annelik etmeye kalkan (boğucu anne), bağımlılıklara yatkın, tarafsız olamayan veya dış dünyadaki başarılarını aşırı önemseyerek duygu ve ihtiyaçlarını ihmal eden biri gibi gözükebilir.

12:46’da Ay boşluğa düştükten sonra 15:15’te Akrep burcuna girecek. Bir kaç gün boyunca yoğun, derin, yakıcı duygular içinde olacağız.

22 Haziran Salı günü sinirlerimize hakim olmalı, ani kararlarla harekete geçmekten kaçınmalıyız.  Geçmişin bizi alışkın olduğumuz tozlu yollara çekebileceğini unutmayalım. Şimdi geçmiş koşullanmışlıklardan özgürleşme zamanı. Güneş ile Uranüs’ün ve Chiron’un önemli açıları var.

23 Haziran Çarşamba özellikle ilişkiler ve finansal durumda zorlanabileceğimiz, sıkıntılı ve karmaşık günlerden ilkini yaşayacağız.  Çok fazla karışan, görüşen, çok laf ve bir yığın plan program ortasında kalabiliriz. Yollarda da dikkatli olmamızda yarar var. İkizler’deki Merkür’ün Aslan’daki Venüs ile ve Yengeç’teki Güneş’in Koç’taki Jüpiter-Uranüs kavuşumu ile gerilimli açıları var. 18:33’te Ay boşluğa düştükten sonra 21:11’de Yay’a girecek. Üzerimizdeki kalın, kasvetli havanın biraz olsun çözülmeye başladığını hissedebileceğiz. Hayata, yaşadıklarımıza anlam vermeye çalışabilir, bunları bizi ileriye taşıyacak değerli deneyimler olarak görebiliriz.

24 Haziran Perşembe dünkü iki farklı uçta seyreden ruh halimiz aynen devam ediyor. Hem huzursuzluk ve sıkıntıyla hiç bir yere sığamama hem de iyimser olmaya çalışan, artık iyi şeyleri bekleyen bir içsel durum sergiliyoruz.

19:23’te İkizler’deki Merkür ile Başak’taki Satürn’ün gerilimli açıları bizi biraz zorlayacağa benziyor. Söylediğimiz ya da düşündüğümüz herşey herkesin hoşuna gitmeyebilir. Hayat bize sıkıcı ve tatsız gelebilir. Karamsar düşünceler ağır basıyor gibi. Bu enerjiyi net, akılcı ve mantıklı düşünebilme, tarafsızca konuları değerlendirebilme yönünde kullanabilsek iyi olur. Olumsuz düşüncelere saplanıp kalmayalım. Hep aynı kısır döngünün içinde dolaşıp çıkış noktası bulamamak özgüvenimizi zedeleyebilir. Biraz görünen ardındakine çevirmeye çalışalım gözümüzü. İçimizi iyi duygulara ve ilhamlarla açalım.

21:32 itibariyle biraz olsun dengeyi bulmaya başlayabiliriz. Sezgilerimiz ve evrenin işleyişine inancımız bize büyük ölçüde yardımcı olacak ve yol gösterecek. Merkür bu kez Kova’daki Neptün ile etkileşim içinde.

25 Haziran Cuma 13:31’de mantık, muhakeme ve algılamanın temsilcisi “Tanrıların Habercisi” Merkür, Yengeç burcunda ilerlemeye başlayacak. 10 Temmuz’a kadar Yengecin duyarlı, söylenmeyenleri de hisseden, şiirsel hatta masalsı, ancak etkilere açık ve öznel düşünce dünyasının içinden geçeceğiz. Düşüncelerimiz duygularımızdan etkilenebilir, bir an başka bir şey söylerken, bir başka an bambaşka bir ruh hali ile farklı bir şeyi savunabiliriz. Meseleleri kendi duygusal ihtiyaçlarımıza göre çarpıtma eğilimimiz yüksek. Geçmişteki durum ve koşullara, anılarımızın bıraktığı tortulara göre değerlendirebiliriz. Kuruntulara kapılmayalım. Tarafsızlığımızı korumaya çalışmamız çok önemli. Bu enerjiyi duygusal ihtiyaçlarımızdan kaynaklanan duygusal reaksiyonlarımızın farkına varabilme yolunda kullanmaya çalışalım.

Akşama doğru artık Yengeç’te ilerlemeye başlayan Merkür’ün ve Güneş’in gerilimli açıları bizi zorlamaya devam edecek. Olumlu düşünme ve davranmanın ödüllerini toplayabiliriz. Pireyi deve yapan gereksiz tartışmalara girmeyelim. En çıkış noktası yokmuş gibi gözüken konularda bile olumlu ve çözüme yönelik tavrımızı sakince ortaya koyarsak kazançlı çıkabiliriz. Aradığımız yanıtların aslında gözümüzün önünde olduklarını fark etmemiz işten bile değil!

26 Haziran Cumartesi oldukça yoğun enerjilerle dolu zor bir gün. 05:22’de Ay Oğlak’ın ciddi ve temkinli dünyasıyla buluşuyor. İncinme korkusuyla duygularımızı çok rahat bir şekilde ortaya koymaktan geri durabiliriz.  Duygusal ihtiyaçlarımızı ifade ederken fazla kontrollü olma ihtimalimiz var. Açık, anlaşılır, net olan her şey bize iyi gelecektir.

Bize kötü gibi gelen şeylerin altında yepyeni fırsatlar yatabilir. Farklı olasılıklara kendimizi kapatmayalım. Bugün hem duygusal hem de düşünsel olarak bir hayli yoğun ve yüklüyüz. 14:30’da Oğlak burcunda 4 derece ile gerçekleşecek Dolunay ile birlikte Ay tutulacak. (Yazımın başında konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer vermiştim.) Uzun süredir üzerinde düşündüğümüz, kararlar alıp sonuçlandıramadığımız konularla ciddi biçimde ilgilenme zamanı şimdi!

27 Haziran Pazar günü halen Oğlak’ın kontrollü duygu dünyasındayız. Sorumluluklarımız, yapılacak işler, artık yoluna koyulması gereken meseleler ile ciddi bir şekilde ilgilenerek günü geçirebiliriz. Moralimizi yüksek tutmaya çalışalım. Enerjimizi odaklarsak herşeyin üstesinden gelebiliriz.

 

 

BİTİRİRKEN...

Bu ay bizi Temmuz’daki büyük değişimlere taşıyacak olan çok önemli dinamiklere sahip aslında. Geçmiş alışkanlıklara, bizi aşağı çeken durumlara dayanabilmek giderek zorlaşıyor. Bu durumda yapılabilecek en iyi şey geçmiş bilgilerimizden ve deneyimlerimizden yola çıkarak gelecekle ilgili ümitlerimizi oluşturmak olmalı diye düşünüyorum. Cesur olalım. Hayatımızda neyi istiyor ve diliyorsak veya nelerden gönüllü olarak vaz geçmemiz gerekiyorsa yaz sonuna dek hemen hepsini yoluna koymuş olacağız.

 

Hepinize iyi haftalar, sağlık ve mutluluklar diliyorum. Esen Kalın.

 

Not: Gelecek hafta Yengeç burcunun aydınlanma nesnelerinden ayrıntılı bir şekilde söz edeceğim.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.