Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
7 Haziran-13 Haziran haftası

Bir ben vardır bende benden içeri...

 

Öncü burçlardan Koç, bu yıl ruhuna uygun özelliklerini daha keskin bir şekilde ortaya koyabileceği önemli bir dönemde artık. Uranüs’ün ardından geçtiğimiz hafta sonu Jüpiter de Koç burcuna giriş yaptı. Bu hafta ise, 8 Haziran’da Uranüs ile Jüpiter Koç’ta enerjilerini birleştirerek bizi yepyeni farkındalıklara, hayatlarımızda yeni sayfalar açmaya taşıyor.

Hepimiz kişisel doğum haritalarımızda Koç burcu hangi alanı yönetiyorsa oralarda atılımlar yapma dürtüsünü kuvvetle hissediyoruz. Koç demek, bildiğiniz gibi, kendimiz olmak, kendi isteklerimizi saptamak ve onların peşinden gitmek demek. Şimdi kendi ülkümüzü izlemek, doğamıza uygun gelmeyen ve bizi kısıtlayan konulardan özgürleşmek, biraz da “kendimize yaşamak” zamanı. Tıpkı İzel’in o eskimeyen güzelim şarkısında söylediği gibi! Ama kendimize özgü var oluşumuzun gereklerini yerine getirirken unutmamamız gereken bir şey var; o da herkesin eşit ve özel olduğundan yola çıkarak insancıl ve daha yüksek varoluş şekillerine ilerleme zorunluluğumuz!..
 
Bu dönemde çevremizde pek çok birlikteliğin, evlilik ya da ortaklığın testten geçtiğini gözlemleyebiliriz. Özgürlük ve bildiğini okuma, yeni alanlar fethetme dürtüsü o kadar güçlü olabilir ki mevcut bağlar dışarıdan bencilce diye görülebilecek bir sabırsızlık ve taşkınlıkla kopma noktasına gelebilir.


BU HAFTANIN TEMASI

Bir heyecan dalgasına binmişiz, sörf yapıyoruz adeta bilmedik sularda… İçimizde heyecan ve umut var. İyi şeyler olsun istiyoruz artık hayatımızda. Daha yaşanası bir hayat, daha yüksek değerler ve ille de o özgürlük duygusu; kendimiz olabilmek. Kimbilir ne sebeple uzağa düşmüşsek kendimizden bir süredir, özlediğimiz benliğimize kavuşmak, kendimizle yeniden buluşmak! Önümüzdeki gerçekliğe bambaşka gözlerle bakıyor, hatta bilinenin ötesini görmeye çalışıyor; yeni anlayışlara uyanıyoruz. Yepyeni bir dünya seriliyor gözlerimizin önüne.. Kendimize “hoşgeldin“ diyoruz!


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR

7 Haziran Pazartesi günün erken saatlerinde coşkun ama iniş çıkışlı, belki biraz da öfke ile karışık duygularla doluyuz; Ay halen Koç’ta ilerlemesini sürdürüyor. 09:12’de hareket ve enerjinin, öfkenin temsilcisi Mars’ın Başak’a girmesiyle birlikte biraz daha kontrollü, sakin olabileceğiz. Temmuz sonuna kadar Mars Başak’ta ilerlemeye devam edecek. Bu süreçte iş, güç ve günlük aktivitelerimiz hayatımızı dolduracak. Günlük rutinimizle ilgilenme zamanı geldi şimdi! Metodik ve planlı olduğumuz sürece enerjimizi dağıtmadan kullanabileceğimiz başka alanlar da var. Söz gelimi, sağlıklı yaşam için diyet ve egzersiz programlarına başlamak için iyi bir döneme giriyoruz. El becerileri isteyen hobilerle ilgilenmek için de uygun bir zaman bu.  İşlerimizi rahatlıkla yoluna koyabiliriz. Ancak herşey planladığımız gibi gitmediğinde endişeye kapılmayalım, sakince önümüze gelen konuyla ilgilenelim. Başkalarının hayatlarını da planlamak veya kendi planımızı başkalarına dayatmak gibi bir eğilimimiz olabilir.  Çok çalışmak ama yaptıklarımızdan bir türlü tatmin duyamamak, kılı kırk yarmak, kusur bulmak, ayrıntılara dalıp esas meseleyi kaçırmak gibi yorucu gölgelerine karşı uyanık olmamızda yarar var. Olumlu halimizi korumaya çalışalım.

8 Haziran Salı 14:28’te Jüpiter ile Uranüs Koç burcunda sıfır derecede kavuşum yapıyorlar. Böylece her 14 yılda bir genellikle üçlük seriler halinde kendini gösteren bir döngüye girmiş oluyoruz. Bunlardan ikincisi 19 Eylül 2010, üçüncüsü ise 4 Ocak 2011’de gerçekleşecek. Bu tarihler civarında hava şartları oldukça değişken olabilecektir. Bol yağış, fırtına, sel baskınlarıyla karşılaşmak şaşırtıcı olmaz. Olumsuz hava koşulları malesef ekili dikili alanlara da zarar ziyan verebilecek gibi gözüküyor.

16:14’te Ay Koç’taki son açısını Kova’daki Neptün ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 18:41’de Ay Boğa’ya girene kadar herhangi bir yeni konuya el atmamak, yapabiliyorsak biraz akışta kalmak en doğrusu.

9 Haziran Çarşamba Boğa’nın sakin ve huzurlu dünyasında uğultularımız bir miktar dinmiş olsa da henüz tam anlamıyla rahatlamış değiliz. 13:39’da Boğa’daki Merkür, Kova’da geri gitmekte olan Neptün ile gerilimli açıda olacaklar. Öğleden sonra saatleri itibariyle iletişim açısından oldukça zorlanacağımız, kafamızın kolayca karışabileceği bir gündeyiz. Ne biz aklımızdan geçenleri tam olarak iletebilir ne de karşımızdakinin söylediklerini tarafsızca algılayabiliriz. Önemli görüşmelerimizi bugüne almamakta yarar var. Zaten kimsenin kimseyi can kulağı ile dinleyebilecek durumu yok gibi!

10 Haziran Perşembe 08:42’de mantık, muhakeme ve algının temsilcisi Merkür kendi yönettiği burçlardan İkizler’e giriş yapıyor. 26 Haziran’a kadar çok yönlülük, merak, ilgi dağınıklığı gibi temalar kendini hissettirecek. Aslında bu dönemi eğlenceli ve keyifli hale getirmemiz mümkün. Bu süreçte kitap okumak, günlük yazmak, sinema, tiyatroya gitmek veya gezintiye çıkmak gibi İkizler aktivitelerini bol bol yapabiliriz. Günümüzü bölen, dikkatimizi dağıtan konuları yeni bir şeyler öğrenebilmek için önümüze gelen fırsatlar olarak değerlendirmek fena olmaz!

13:27’de Merkür ilk açısını Koç’a bir kaç gün önce girmiş olan Uranüs ve Jüpiter ile yaptıktan sonra Chiron ile etkileşim içerisinde olacak. Dünün aksine bugün karşımızdakini dinlemeye, anlamaya daha yatkın olacağız. Sorunlara alternatif çözümler üretebilir, bir uzlaşı noktası yakalayabiliriz.

11 Haziran Cuma 01:11’de Ay İkizler’e girecek. Haftanın son iş gününe canlı ve dinamik, dışa dönük, zihnimiz berrak, yeniliklere açık olarak gireceğiz. Ancak duygu dünyamız hafta sonu boyunca iniş çıkışlı, değişken seyredebilir. Bu alanda yaşayacağımız dalgalanmalarla akıl yoluyla başa çıkmaya çalışabiliriz. Duygusal konulara yaklaşımımızda mantık, mesafe hatta bir miktar yüzeysellik görülebilir. Bizi huzursuz eden konuları karşımızdakine anlatmak, onu da dinlemek, kısacası iletişimi sağlamak bizi iç huzuruna götürecektir.

16:27’de İkizler’deki Merkür Başak’taki Mars ile kare açı yapıyor. Günlük rutinimizde, iş hayatımızda veya yakın çevremizle olan ilişkilerimizde gerilim yaşamaya açık olduğumuz, hareketli ve sinir kat sayımızın yüksek olduğu bir zaman bu.  Kızgınlıklarımızı tutamayacağımız bir durumdayız. Zaten tutmamalıyız da. İnisiyatifi ele alıp nelerin bizi rahatsız ettiğini, nelere kızdığımızı kırıldığımızı açık ve net bir şekilde içtenlikle ifade ettiğimiz taktirde her ilişkimizi büyütüp olgunlaştırabilecek bir enerjiyi tetiklemiş oluruz.  Aceleci ve telaşlı kararlar almamaya bakalım. Gerilimimizi boşaltacak aktivitelerle ilgilenmek iyi bir fikir olabilir.

12 Haziran Cumartesi 14:14’te sakin ve uysal bir Yeniay doğacak İkizler’de. Sağlıklı iletişimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizecek Yeniay.

13 Haziran Pazar hareketli geçen bir haftanın ardından 02:36’da Ay İkizler’deki son açısını Kova’da geri gitmekte olan Neptün ile gerçekleştirip boşluğa düşecek. 04:51 itibariyle ise birilerine, bir yerlere ait olmanın, bağlanmanın ne kadar önemli olduğunu hissedeceğimiz, duygusal yoğunluğumuzun, kırılganlığımızın arttığı bir kaç günlük bir Yengeç süreci başlayacak.

BİTİRİRKEN...

Gelecek hafta başında finansal konularda dikkatli olmamız gerekiyor. Özellikle Pazartesi günü, sonradan zarar görmemek adına, bu tarz girişimlerde bulunmamamız iyi olur kanısındayım.


Hepinize sakin, huzurlu, güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.