Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
17-23 Mayıs haftası

Gökyüzünde huzursuzluk veren değişken enerjiler var

 

Bu hafta Güneş burçlar kuşağının yaramaz, becerikli, neşeli ve zeki bir burcuna, İkizler’e giriyor. İkizler, Zodyak''''taki insan karakterli üç burçtan biri. Hava gruplarından, değişken karakterli, girdiği her kabın şeklini alabilen, yani adaptasyon kabiliyeti güçlü bir burç.

 

İkizler’in yönetici gezegeni Merkür gün doğumu ve gün batımında parlar. Sığ kraterler ve ince toz kümeciklerinden oluşmuş hızlı ve küçük bir gezegendir. Güneş’e en yakın gezegen olmasına karşın onun ışığının çok az bir bölümünü yansıtabilir. Güneş ışınlarını hep aynı taraftan aldığı için bir bölümü çok sıcak, diğer bölümü ise buz gibi soğuk ve karanlıktır. 

İkizler buluğ çağını temsil eder. Her şeyi merak ettiğimiz, yaşam dolu, dünyayı keşfetmeye hazır, en parlak, en canlı olduğumuz dönemdir bu. Koç ile başlayan yaşam yolculuğu ile kimliğimizi bulduktan, isteklerimizi keşfettikten ve bu bağlamda bir şeylere başladıktan sonra başladıklarımızı sağlamlaştırmaya, kendimizi güvence içinde ve huzurlu hissetmek için kendi doğuştan getirdiğimiz özelliklerimizi hayata katarak kendi ekmeğimizi kazanmaya çalıştığımız Boğa dönemini yaşarız. Sonrasında ise artık düşüncelerimizi iletme ve diğerleriyle haberleşme ihtiyacında olduğumuz, etrafı gözleyen, yeni şeyler öğrenmeye ve akıl yürütmeye, algılamaya açık hareketli bir başka döneme gireriz İkizler burcuyla. Dünyaya şahit olmak isteriz. Şaşarız her gördüğümüz şeye; merakla bakarız.


İKİZLER KARAKTERİ
Bir insan düşünün; yarısı konuşan, yarısı dinleyen. Biri diğerinden alabildiğine farklı, ancak birbirlerini hiç durmadan inceleyen. Astrolog J. Avery’e göre insan olmanın ikilemini taşır İkizler. Hem ruh hem de vücuttur. Bu içsel çekişme bütünleşmeye ulaştığında aslında daldan dala koşturduğu bu yolculuğun  yegane nedeninin içsel bütünleşmek olduğunun farkına varır.

Görülecek, öğrenilecek dünya kadar şey vardır İkizler için, ama vakit ve olanak yoktur. O nedenle hiç bir fırsatı kaçırmaz; görmek, bilmek, tanımak ve algılamak için soru yağmuruna tutar insanı. Deneyimden deneyime, çoğu zaman da plansız programsız, balıklama atlar durur. Merak, yerinde duramama, hatta öngörülebilir olmama en belirgin stratejisidir İkizler insanının. Tekdüzelik ve tekrarlar heyecanını söndürür. Bu kadar çok şeyin aynı anda dikkatini çekmesi ve hepsiyle birden ilgilenmek istemesi enerjisini dağıtan, odaklanma zorluğu getiren bir özelliktir aslında. Her şeyden haberdar, her şeyden bir parça bilen, ayaklı ansiklopedi gibi olan insanlardır İkizler. Yönetici gezegeni Merkür zihnimizdeki kütüphaneden sorumlu bir eleman olarak işlev görür. Mitolojide “Tanrıların Habercisi” olarak geçer. İlettiklerinin haber niteliği taşıyabilmesi için tarafsız olması gerekir. Öte yandan taklit becerisiyle bir bakarsınız burada duyduğu bir konuyu şurada satıvermiş! Mitolojik öyküsünde Merkür Olimpos’a giderken Tanrı Apollon’un sürülerini çalar. O kadar becerikli ve zekidir ki cezalandırmak yerine Apollon onun kendi elleriyle yaptığı kaplumbağa kabuğundan lire hayran olup onu affeder. Merkür’ün bu söyleme dayanan bir hırsızların efendisi olma öyküsü de vardır. Gölge yönlerinden olan kurnazlık ve uyanıklığı her alanda kullanabilir.

İkizler insanı için konuşmak dinlemekten daha ağır basar. Ancak sözlere, sözcüklere önem veren bu laf cambazı, sözler kadar hareketlerin de önemli olduğunu anlamak durumundadır.

Becerikli elleri, aynı anda bir çok işi bir arada götürebilme yeteneği, çok yönlülüğü, taklitçiliği ve hazır cevaplılığıyla ele geçirilmesi ve bazen de  anlaşılması güç ama hayatımızın tuzu biberi, neşesidir onlar.


VÜCUTTA TEMSİL ETTİĞİ BÖLGELER

İkizler vücutta sinir sistemi, eller, omuzlar, kollar ve akciğerleri temsil eder. İkizler’in sağlık açısından en zayıf noktası sinir sistemidir. Aşırı aktif zihni ile gevşemekte zorlanır. Sakin ve anlayışlı insanlarla geliştireceği, içinde akıl savaşları olmayan diyaloglar, hatta sözsüz iletişim, huzursuz aklının gerilimini boşaltmasına büyük ölçüde yardımcı olur.


Metali civa, yönetici gezegeni Merkür’dür. Merkür, Çarşamba gününün yöneticisidir. 5 rakamı ile ifade edilir. Kısa, ince, esnek kıvrımlar, kumlu, çizgili desenler Merkür’ü temsil eder.


SEBZE, MEYVE, BAHARATLARI

Tatlı acı lezzetler, bira, dut, pekmez, badem, fındık, ceviz, kestane, kivi, kiraz, vişne, avokado ve toprak üstünde yetişen yeşil fasulye, enginar, kereviz, marul, rezene, bahçe teresi, dereotu, fesleğen, brokoli gibi sebzeler İkizler’in yiyecekleridir. Kimyon, limon, nane, biber ise ona uygun baharatlardandır.

Küçük mavi veya sarı çiçekler stresini azaltır. Kayısı solunum rahatsızlıklarını hafifletir. Dereotu ise bağışıklık sistemini güçlendirir.

AYDINLANMA NESNELERİ

İletişim, eğitim, öğrenme ile ilgili her türlü araç gereç; kitaplar, ansiklopediler, gazete ve dergiler, sözlükler, dil öğrenme CD''''leri, bilgisayar, her türlü resmi belge, elektronik postalar, fakslar, internet, İPodlar, resimler, kartpostallar, mesajlar, telefon, radyo, dosya, fatura, banknotlar.

Sanatla ilgili olarak: Akrilik boyalar, parmak boyalar, sprey boyalar, renkli mürekkepler, yazı materyalleri, kalem ve kağıtlar.

Giysilerde: Lame, çizgili kıyafetler, çift taraflı ceketler, dikkat çekici renkli giysiler, eldivenler.

Ayakkabılarda: Kaykaylar, tekerlekli patenler ve buz pateni ayakkabıları.

Evde, iç mekanlarda: örgü sepetler, bambu koltuklar, biblolar, tavan pervaneleri, fanlar, dikiş makineleri, dokuma tezgahları, CD, DVD rafları, kütüphaneler, her çeşit anahtar, termometre, barometre, saat, kristal prizmalar, kaleydeskop.

Oyunları: Her çeşit kart oyunları, satranç, domino, bilmece, bulmaca, scrabble, tabu.

Ulaşım ile ilgili olarak: araba, bisiklet, navigasyon sistemleri, yol levhaları, trafik ışıkları, araba anahtarları.

Müzik enstrümanları: Flüt, armonika, trompet.

Notası: Mi.

Dışarıda: Yüksek ama yürüyerek ulaşılabilen yerler, havadar tepeler, açık ve iyi sulanmış topraklar, caddeler, fuarlar, marketler, çok katlı alışveriş mağazaları, oyun sahaları, tenis kortları, bowling alanları, tiyatrolar.

Soğuk, kuru ve rüzgarlı havalar.

Renkleri: Çok renkli, çizgili, gök mavisi, mavi-gri, pastel sarı.

Kokuları: Limon çiçeği, paçuli, içinde nane esansı olanlar.

Yarı değerli taşları: Daha çok sarı, zihinsel berraklık sağlayan agatlar, aleksandrit, ametrin, sitrin, limon krizopraz, jaser, altın kahve zirkonlar.

Hayvanları: Hemen hemen bütün kuşlar; serçe, güvercin, saksağanlar, konuşan papağanlar, kelebek ve kırlangıçlar, maymun, sırtlan, çakal, antilop ve sıçrayan, sinir bozan sinek, sivrisinek, kın kanatlı böcekler.

Meslekleri: Gazetecilik, araştırmacılık, muhasebecilik, seyahat acentalığı, mimar, astronom, kütüphaneci, kitapçı, stand-up’çı, bilgisayar uzmanı, taksi şoförü, diskjokey, eğitimci, zihinsel şifacı, dil uzmanı, matematikçi, haberci, tüccar, telefon operatörü, postacı, kurye, yayıncı, radyo programı sunucusu, spiker, çevirmen, yazar, tenis oyuncusu, stenograf, istatistikçi.
Hobileri: Zihnini meşgul edecek her türlü oyun ve iletişim ile ilgili konular; telefonda konuşmak, arkadaşlarla buluşmak, öyküler yazmak, kaligrafi, stand-up komediler, karaoke, akrilik boyama, dergi-gazete okumak, sinemaya gitmek, çapraz bulmaca çözmek, parti vermek, tenis oynamak, internette surf yapmak, yelken yapmak, dil öğrenmek, radyo dinlemek, hızlı araba sürmek.

Şehirleri, ülkeleri: Londra, Tripoli, Cardiff, Melbourne, Plymouth, Versailles, Nurnberg, Louvain, Arkansas, Kentucky, Rhode Island, Güney Carolina, Tennesee, Wisconsin, Springfield, Kansas City, Burlington, Danimarka, Mısır, Almanya, İzlanda, İtalya, Urdün, Kuveyt, Norveç, İsveç, Tonga.

Çizgi Film Karakterleri: Tenten’deki ikizler Thomson ve Thompson, Peter Pan, Don Juan.

 

BU HAFTANIN TEMASI

Bu hafta başı itibariyle istikrarsız enerjileri ile bir kaç gün süreyle bizi zorlayacak, dağılmamıza neden olabilecek bir döneme giriyoruz.  Sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konularda yaşayacağımız iniş çıkışlar dengeyi bulmamızı güçleştirebilir. Duygusal olarak sıkıntılı, huzursuz ve endişeli olabiliriz. Dikkat isteyen önemli konuları hallederken yavaş ve metodik davranmamız, konuları teker teker ele almamız iyi olur. Aksi taktirde dağılmamız, bir türlü odaklanamamız işten değil! Çevremizde pek çok ilişkinin bittiği, dönüştüğü ya da beklenmedik etkiler altında bambaşka bir yöne gittiğini görebiliriz. Buna hafta başı itibariyle Venüs’ün değişken burçlarda, önce geri giden Jüpiter, ardından geri giden Satürn ve Uranüs ile oluşturacağı T-Kare neden olacak. Olayları zorlamamalı, yapabiliyorsak rahatlamamızı sağlayacak, sinirlerimizi yatıştıracak uğraşlara yönelmeliyiz.

Değişken T-Karenin mevsim normallerinin dışında hava koşullarına ve para ile ilgili konularda dengesizliklere de işaret ettiğini belirtelim.


İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ BU HAFTA NELER SÖYLÜYOR?

17 Mayıs Pazartesi''''ye günün ruhuna uygun bir gezegeni içselleştirerek başlıyoruz. Ay gün boyunca kendi yönetiminde olan Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek. Duygusal, hassas, kırılgan ve anaç yönlerimiz ön planda. Sevgiye, desteklenmeye, ilgiye ihtiyaç duyuyoruz. Ancak ruh halimiz aşırı uçlarda salınım yapabilir. İç dünyamızda çalkantı yaratan duygusal ihtiyaçlarımızı direkt ifade etmek yerine dolaylı yoldan (surat asarak, kapris yaparak vb.) ortaya koyma hatta karşımızdakinin keşfetmesini bekleme eğiliminde olabiliriz.

13:56’da İkizler’deki Venüs Balık’taki geri giden Jüpiter ile kare açı içerisinde olacak. Ölçüsüz ve abartılı yaklaşımlarımızdan zarar görebiliriz. Aşırı güven, aşırı hoşgörü, üstten bakan bir tavır, lütufkarlık eğilimi sorun yaratabilir. Kendi yaşam felsefemizi oluştururken karşımızdakini hesaba katan, sevecen ve dengeleyici yönlerimizi de kullanmalıyız.

18 Mayıs Salı 03:41’de bu kez Boğa’daki Güneş ile Balık’ta geri gitmekte olan Jüpiter uyumlu etkileşim içerisinde olacaklar. Daha olumlu ve yarar sağlayacak olan bu etkinin ardından 11:18’te İkizler’deki Venüs Başak’ta geri gitmekte olan Satürn ile kare açı yapacak. İlişkilere ve para ile ilgili konulara bakış açımızı olgunlaştırmamız gereken bir gündeyiz. Yaşamımızın bu alanında yeniden yapılanmaya gitmemize neden olacak olaylar yaşayabiliriz. İçimize sinmeyen, bize pek uymadığını düşündüğümüz bir ilişki modelini sürdürüyorsak kendimizi yalnız, mutsuz, neşesi sönmüş hissetmeye yatkınız.

23:36’da Ay Yengeç burcunda son açısını Balık burcundaki Uranüs ile gerçekleştirdikten sonra boluğa düşecek. Geceyi akışta, dinlenerek geçirmemiz iyi olur.

19 Mayıs Çarşamba 00:07’de Ay Aslan’n güleryüzlü, ışık saçan enerjisiyle dolduracak içimizi. Kendimizi coşkulu ve yaşama sevinciyle dolu hissedebileceğiz. Eğlenmek, içimizden geldiği gibi kendimizi ortaya koymak isteyeceğiz. Takdir, onay ve her yaptığımızın fark edilmesi, beğenilmesini bekleme eğilimimiz bizi talepkar bir hale getirebilir. Beklediğimizi alamadığımızda veya eleştirildiğimizde aşırı gurur yapabilir, öfkeye kapılıp aksileşebiliriz. Duygularımızı açıkça ortaya koymak, kendimizi karşıdan hiç bir şey beklemeden ifade etmek ihtiyacındayız. Ancak harekete geçmekle seyirci kalmak arasında git geller yaşama ihtimalimiz de var.

21:14’te Boğa’daki Güneş Kova’daki Neptün’e kare açı verecek. Beklediğimiz yakınlıkları bulamadığımızda, özlemlerimizi gideremediğimizde güvensiz, inatçı, kimliğimizle ilgili bulanık bir tavır sergileyebiliriz.

22:40’da bu kez İkizler’deki Venüs Balık’taki Uranüs ile kare yapacak. Yakın ilişkilerde beklenmedik dalgalanmalar sonucu gerilim yaşanabilir. Özgürlüğümüzü tehdit ettiğini düşündüğümüz ilişkilerimiz ani bir şekilde bitebilir. Tek taraflı özgürlük talepleri veya yakınlıklara karşı mesafeli bir duruş söz konusu olabilir. Özgürlük ile bağlılık arasında gidip gelebiliriz. İnatçı, huysuz ve beklentili yaklaşımlarımız ilişkimizi sabote edebilir!

20 Mayıs Perşembe sıcak ve neşeli ruh durumumuz devam ediyor. 04:06’da Venüs Yengeç burcunun hassas, kırılgan ve çabuk etkilenen dünyasından içeri giriyor. Güçlü duygusal bağlar içerisinde olmak bize kendimizi iyi ve güvende hissettirecek. İlişki kurma biçimimiz duygusal ve anaç olacak. 15 Haziran’a kadar evimiz, ailemiz, duygusal ihtiyaçlarımızla haşır neşir olmaktan hoşlanacağız. 

21 Mayıs Cuma 02:59’ta Ay Başak’a giriyor. Hafta başından bu yana değişkenlik ve iniş çıkışlar gösteren duygu dünyamız daha mantıklı bir pencereden bakıyor artık. Duygularımızı ve duygusal ihtiyaçlarımızı anlamaya, analiz edip yorumlamaya çalışabiliriz. Kendimize ve diğerlerine karşı  aşırı eleştirel olmamaya çalışalım. Hiç kimse kusursuz değil ve hepimizin hata yapmaya hakkı var. Öte yandan bitmemiş işlerimizi toparlamak için içgüdüsel bir çalışma ve verimli olma isteğine sahip olabiliriz. Ancak kendimizi hata yapmamak adına aşırı zorlamayalım, ayrıntılarla vakit kaybetmeden endişesiz, telaşsız, sırayla işlerimizi yoluna koyalım.

06:34’ten itibaren  Güneş artık bir ay boyunca İkizler burcunda olacak.  Boğa’nın ağır, temkinli ve sahip olmacı enerjisinden sonra İkizler’in neşeli, hafif ve kıvrak yapısıyla canlanacak, iletişim, kısa yolculuklar ve bilgi alışverişlerimizin yoğunlaşacağı bir döneme gireceğiz. *

22 Mayıs Cumartesi Ay Başak’taki yolculuğuna devam ediyor olacak. Halen yapmadıysanız yazlık kışlıkları ayırmak, dip köşe dolap temizliği yapmak için uygun bir gün. Bitirilmemiş işleri tamamladığımızda içimizi bir huzur kaplayacaktır.

23 Mayıs Pazar bu haftanın en önemli etkilere sahip günlerinden. 05:34’te Ay Başak’taki son açısını Balık’taki Uranüs ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 05:50’de ise yaklaşık iki buçuk gün boyunca sevme, sevilme, paylaşma, ilişki kurma ihtiyacımızın yüksek olacağı bir döneme gireceğiz. Ay Terazi burcunda ilerleyecek.

08:36’da ise bu yılın en zorlayıcı gökyüzü konumlarından biri daha vurgusunu hissettirecek. Balık’ta geri giden Jüpiter ile Başak’ta geri gitmekte olan Satürn tam karşıt açı içerisinde olacaklar. 2000 yılının temalarını hatırlatacak, benzer durumlarla karşılaşacağımız bir döneme giriyoruz. Yapabileceklerimizin sınır ve ölçüsünü test edeceğiz yeniden. Ne kadar hoşgörülü ve anlayışlı olmalı, nerede durmalı, hayır demeliyiz… Jüpiter sınırları genişletmeyi ve prensipleri, otoriteyi sorgulamayı ifade ederken, Satürn kendi kendimizin otoritesi olmayı ve dışımızdaki otoriteleri (kurumlar, kuruluşlar, yasalar vb.) temsil eder. Toplum yararına yapılacak yasal düzenlemeler de gündeme gelebilecektir. Meselelere yeni bir bilinçle yaklaşım göstermemiz gereken, önemli kararlar alacağımız bir dönem başlıyor.

 

BİTİRİRKEN

Jüpiter ile Satürn karşıtlığının hemen ardından gelecek haftaya Venüs ile Plüto’nun meydan okuyan karşıtlığı ile başlayacağız. Dolayısıyla bu hafta gerek ilişkiler gerekse de bütçemiz, yatırımlarımız, para ile ilgili olarak alacağımız kararlarda çok dikkatli olmalıyız. Bizi finansal anlamda zorlayacak adımlardan kaçınmamız gerekiyor. İlişkiler bağlamında ise ayak sürüdüğümüz, sorunlarımızı bir türlü aşamadığımız birlikteliklerimiz veya duygusal bağımlılıklarımız artık netlik kazanmak durumunda. Duygusal tatmin ve mutluluk vermeyen, sığ kalan, hatta değişimimizi engelleyen ilişkilerin kesilebileceği veya yüzleşmeler ve yaşanacak krizlerle dönüşebileceği anlaşılıyor. İlişkiler, para ve değer sistemimiz ile ilgili olarak gerçekçi olmamız gereken, gizlenen, üstü örtülü konuların su yüzüne çıkacağı ve bunlarla ne yapmamız gerektiğini düşünmemiz gereken bir sürece giriyor olabiliriz. Cesur olalım, eğer zamanı gelmişse, ruhsal anlamda bizi büyütmeyen ilişkilerimize gönüllü olarak, sevgiyle veda etmeye hazır olalım.

Hepinize güzel bir hafta, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Esen kalın.

 

* İkizler burcu ile ilgili diğer bilgileri sitemizdeki aylık yorum yazımda bulabilirsiniz. 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.