Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür’ün gölgeleri altındayız!

10 Mayıs-16 Mayıs

İki farklı enerjiyi dengelemeyi başarmamız gereken bir haftadayız. Tepkisel ve savaşçı yönlerimiz ile zıtlıkların uyuşmasına yönelik barışçıl, diplomatik yaklaşımlarımızı birbirinin içinde harmanlamaya çalışmalıyız. Kendimizi içinde bulunduğumuz yaşam düzeninde mutlu ve doyumlu hissetmiyorsak düşünce ve arzularımızı gerçekleştirmekte zorlanabiliriz. Özellikle kritik konularda kararlar alıp harekete geçmezden önce etraflıca düşünmemiz gerekiyor. Kendimizle barış içinde ve içsel açıdan güvenli hissettiğimiz sürece daha rahat iletişim kuracağımız, anlaşılacağımız ve diğerlerini de aynı şekilde anlayacağımız açık.

SAĞLIKLI İLETİŞİM KURMAK NEDEN BU KADAR ZOR?
Bazı insanlar düşüncelerini çok açık ve net bir şekilde ifade ediyor da olsalar, bazen onları anlamakta, daha doğrusu duymakta sıkıntı yaşar, hatta yoruluruz! Bu durum Merkür’lerimizin farklı elementte ve enerji düzeyinde, farklı dalga boyunda ve bizim Merkür’ümüzle uyumlu olmayacak şekilde çalışmasından kaynaklanır. Örneğin, hava burçlarında duran bir Merkür’e sahip biri soyut kavramlarla, daha entelektüel bir biçimde ve tarafsızca  düşüncelerini açıklayabilirken, ateş burçlarında Merkür’ü olan diğeri düşüncelerini kendi istek ve projelerinin öznel süzgecinden geçirmeden aktaramaz. Su burçlarındaki Merkür ise bilinçaltı ve çocukluk koşullanmışlıklarından etkilenen bir mantık yürütme ve en derinlerde yatan duygusal ihtiyaçlarına yönelik bir tarzda kendini belli eder. Kimilerinin iletişim şekli de pratik, gerçekçi ve uygulanabilir şekliyle toprak burçlarındaki Merkür’ü hissettirir. Kısacası konuşma, düşüncelerimizi aktarma, mantık ve muhakeme biçimimizden  doğum haritalarımızdaki Merkür’ümüzün hangi elementin enerjisinden etkilendiği anlaşılabilir.

Kişilerin Merkür’lerinin  birbirleriyle uyumlu veya gerilim yaratacak şekilde çalışmaları bir beraberliğin sağlıklı bir şekilde yürümesi açısından büyük önem taşır.  O nedenle birbirimizi karşılıklı doğru anlayabilmek için zaman zaman zihinsel enerjimizi karşımızdakine göre ayarlamamız, aynı dalga boyunu yakalayabilmek için güç sarf etmemiz gerekebilir. Ancak alışkın olmadığımız, doğamıza uygun olmayan bir biçimde kendimizi ifade etmeye çalışmak pek de kolay değildir; zorlanır, sıkılırız. İletişimin kolayca aktığı, söylediği her sözcüğün anlamını net bir biçimde algıladığımız kişiler bizimle aynı dalga boyunda, birbirimizin bilinciyle uyumlu çalışan Merkür’ü olanlardır.   

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
10 Mayıs Pazartesi günü 00:30 itibariyle Ay’ın Koç burcuna girmesiyle birlikte hafta sonunun dağınık, esnek ve rahatlatıcı rehavetinden kurtularak haftaya tempolu, enerjik bir başlangıç yapıyoruz.  Ateş elementinin etkisiyle duygusal açıdan her an hiddetle patlamaya hazır bir ruh durumunda, tepkisel yönlerimizle başa çıkmamız gereken bir kaç gün yaşayacağız! Kolay heyecanlanabilir, sabırsızlanıp hemen harekete geçebiliriz. Merkür’ün geri gidişi bu hafta sona eriyor gibi gözükse de gelecek hafta başına kadar durağanlaşacağı bir sürece gireceğinden bütün olumsuz etkileri iyice açığa çıkacaktır. O nedenle özellikle bu hafta iletişim kazalarına, yanlış anlamalara, anlaşılmalara açık durumdayız. Arzu ve isteklerimizi ifade ederken sergileyebileceğimiz tahammülsüz tavır anlık öfke patlamaları şeklinde algılanıp  karşımızdakini sinirlendirebilir. Diğer insanlarla düşünsel düzeyde temas kurmak zaten her zaman için başlı başına bir sanatken, şimdi iyice hüner ve yüksek anlayış isteyen bir biçime bürünüyor!

11 Mayıs Salı zorlandığımız, adeta üzerimizde baskı hissettiğimiz sıkıntılı  bir gündeyiz.  İsteklerimizi veya kızgınlıklarımızı ifade ederken karşımızdakini incitmemeye özen gösterelim.

12 Mayıs Çarşamba 01:28 itibariyle Merkür Boğa’da direkt harekete geçiyor! Ancak o kadar yavaş ve durağan ki biz birkaç gün süreyle onu hiç hareket etmiyor gibi algılayabilir ve gölgelerini net bir şekilde gözleyebiliriz. Hafta sonuna kadar ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmekte yarar var. 07:12’de Ay Koç burcundayken son açısını Neptün ile yaptıktan sonra boşluğa düşecek. 09:49 itibariyle ise Boğa burcunun somut, ayakları yere basan, tutarlı ve gerçekçi duygu dünyasını içselleştireceğiz. Kendi kaynaklarımız, sahip olduğumuz özelliklerimiz, kendi değerimiz ve bizim için değerli olanlarla ilgili konular gündemimizi meşgul edecek. Canımız sıkkın, keyfimiz bir miktar kaçmışsa özellikle tatlı tüketmeye eğilim gösterebiliriz. Fazla yeme, keyfe, lükse fazla harcama görülebilir. İçgüdüsel olarak bizi yatıştıracak, rahatlatacak şeylere yatkınız.

13 Mayıs Perşembe dünkü ruh durumumuz aynen devam ediyor. Bir şeylere başlamak istesek de henüz girişimlerimizden verimli sonuç alabilecek durumda değiliz.

14 Mayıs Cuma 23 derece 09 dakika ile 04:06’da Boğa burcunda Güneş ve Ay kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. İç dengemizi ve iç barışımızı, huzurumuzu sağlama, sevgi, ilişkiler, para ve değer duygumuz ile ilgili konular bir ay boyunca ön planda olacak. Başta Boğa’lar ve Akrep’ler olmak üzere tüm burçlar Jüpiter ile uyumlu etkileşim içerisinde olan Yeniay’ın getireceği fırsatlar ve yeniliklerden yararlanacaklar. Öte yandan iletişim her ilişkide en önemli konu olarak kendini hissettirecek. Telaşsız, sağ duyulu yaklaşımlara ihtiyacımız var. Gereksiz endişe ve kaygılardan uzaklaşıp yaşamın ritmini yakalamaya çalışalım.

15:29’da Ay Boğa’dayken son açısını Uranüs ile yaptıktan sonra boşluğa düşecek. Yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye, sakin bir şekilde günün sonrasını planlamaya çalışalım. Ancak 16:19’da Ay İkizlere giriş yaptıktan sonra programlarımızı yürürlüğe koyabileceğiz. Hareketli, iletişim trafiğinin hızlandığı birkaç gün var önümüzde. İç huzurumuz için düşüncelerimizi ve duygularımızı karşımızdakilerle paylaşma, anlaşılma ihtiyacındayız.

15 Mayıs Cumartesi pek çok şeyi birden yapmak istediğimiz, hareketli ve iletişimi bol bir gündeyiz. Dikkatimizi toplamakta zorlanabiliriz, dağılmamaya, meseleleri sırayla halletmeye çalışalım. Akıl ve duygularımız arasında sıkışıp kalma ihtimalimiz var. Ay İkizler’de ilerlemesini sürdürüyor.

16 Mayıs Pazar Ay 20:07’de boşluğa düşmesinin ardından 20:47’de Yengeç burcuna girecek. Duygusal ihtiyaçlarımızla ilgilenmemiz gereken bir dönemdeyiz. Duygusal yoğunluğumuz korku, kırılganlık, endişe şeklinde dışa yansıyabilir. Eğer kendimizi içinde güvenli hissettiğimiz bir duygusal yapı inşa edebilmiş, kendi duygusal reaksiyonlarımızın ve ihtiyaçlarımızın farkına varıp onları giderebilmişsek şu birkaç günü daha rahat geçireceğiz. Kimlerle birlikte olduğumuz ve neler paylaştığımıza dikkat edelim. Etkilenmelere açığız.

BİTİRİRKEN…
Şu son bir haftayı gözlerinden üstüste operasyonlar geçirmesi nedeniyle sevgili annemle haşır neşir geçirdim. Ona göz, ışık olmaya çalıştım. Annelerin önemine dikkat çeken bir haftada onun yanında, ona destek olmak daha da anlamlı oldu ve her ikimizi de duygusal anlamda besleyip ilişkimizi geliştirdi. Oturup uzun uzun sohbet etme, birbirimize içimizi açma, hatta kıkırdaşma fırsatı bulduk. Satürn son kez Başak’tan geçerken sürüncemede kalmış sağlık sorunlarını da ortaya çıkarıp temizliğini yapıyor işte! Anneciğimin güzel yeşil gözlerindeki pırıltının hiç sönmemesi ve hayata bağlılığının devamını diliyorum yürekten.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler. Esen kalın…

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.