Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bu hafta geriye dönüp bakıyoruz

26 Nisan - 2 Mayıs Haftası

İki güçlü ve birbirine zıt karakterdeki enerjinin birbirine meydan okuyan, çekişmeli enerjileri içimizdeki uyum ve huzuru da zorluyor.  Ne kadar sıkılsak, bunalsak da artık biliyoruz ki her sabah Güneş yeniden doğar ve en müthiş fırtınaların ardından dinginlik ve sükunet gelir. Sorunlarımıza farklı yaklaşmaya, farklı gözlerle bakıp anlamaya ve çözüm üretmeye çalışalım. O zaman her şey daha kolaylaşacak…


ENERJİ DÜŞMANLARI
Bazen biri yanımızdan kalkıp gittiğinde içimizin hafiflediğini, rahatladığımızı hissederiz. Bu sevdiğimiz, önemsediğimiz biri bile olabilir. Bu ağır ve yorucu ruh haline o kişiyle aramızdaki enerji uyumsuzluğunun neden olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kimileri bizim enerji stoklarımızı sıfırlarken kimileri de besleyip coştururlar. Bazen de birinin yanında hiç nedensiz elektrik yüklenir, sinirli ve gergin oluveririz.

O KİŞİYLE UYUMUNUZU GÖSTEREN HARİTA: SİNASTRİ
Kendimizi o kişiyleyken canlı, mutlu ve doyumlu hissediyorsak aramızda uyumlu bir enerji akışı var demektir. Aslına bakarsanız bizim kendi enerjimiz yüksekse diğer insanların yaptığı olumsuz yayınlardan çok fazla etkilenmeyiz. Ama uzun süren rahatsızlıklar veya psikolojik sorunlar nedeniyle güçsüz ve yorgunsak manyetik alanımız her türlü etkiye açık duruma gelir. Öğrencilik hayatınızda veya işyerinizde birlikte çok iyi çalışabileceğinizi düşündüğünüz biriyle hiçbir verim elde edemeden saatler geçirdiğiniz olmuştur mutlaka. Çünkü kimi zaman kişilerin karşılıklı olarak enerji dalga boyları yüksek olduğunda birbirlerinin enerjilerine dayanamaz hale gelir ve ortaya hiçbir şey çıkaramazlar. Tersine ayrı ayrı var olduklarında kendilerini en iyi, en parlak şekilde ortaya koyma kapasiteleri yükselir. “Bu bana iyi geldi, gelmedi” şeklinde yaptığımız yorumlar, aslında enerji etkileşimlerimizin nasıl sonuç verdiğine ilişkin söylemlerdir. Kişilerin birbirlerini hangi alanda ve nasıl besledikleri, nerelerde engelleyip ilişkiyi tükenişe götüren bir çıkmaza sürüklediklerini astrolojik olarak “sinastri” dediğimiz uyum haritalarıyla belirlemek mümkün.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
26 Nisan Pazartesi gününe geçen hafta sonunun gerilimli etkilerini yatıştıracak bir iç dengeyle başlıyoruz. Huzur, uyum ve zıtlıkların birbiriyle uyuşması bizim için bugün pek de zor değil. Ay Terazi’de ilerliyor.

27 Nisan Salı dünkü yumuşak hava yerini sert rüzgarlara ve karmaşaya bırakmaya başlıyor. 02:24 itibariyle Başak’ta yeniden geri gitmeye başlayan Satürn Balık’taki Uranüs’e tekrar karşıt açı yapmaya başlayacak. Bu açıyı 4 Kasım 2008’de, ardından 3 Şubat 2009 ve 10 Eylül 2009’da deneyimlemiştik. Son olarak 23 Temmuz 2010’da tekrar aynı enerji açığa çıkacak. Bu durumda Ağustos başına kadar eski düzenle yeni bilincin çarpışmasının gerilimini hissediyor olacağız. Geçmişte bırakmamız gerekenlerle geleceğe taşımak istediklerimiz zorlu seçimlerle yüzyüze bırakacak bizi… Yaklaşık 2 yıl kadar önce gündemimizin ilk sıralarında yer alan konular bizi adeta sınayacaklar.. Geçmiş hatalarımızdan ders alıp almadığımızı görmemizi sağlayan olaylarla yüzleşeceğiz. Gereken ayarlamaları, düzeltmeleri yapabilmek için aldığımız bir uyarı gibi de düşünebiliriz bunu. Korku bizi geriye çekmesin. Yapacağımız atılımla neler kazanabileceğimize odaklanalım; bize sorun çıkaran, dert yaratan, hayatımızdan çıkaracaklarımıza değil!..

 

KENDİNİZ OLMAYA HAZIR MISINIZ?
Kendimiz olma ve kendi sorumluluklarımızı almayı becerirken yeniyi kucaklamaya hazır olmalıyız. Hayatımızdaki denge ihtiyacı her zamankinden çok olacak. Çevremizdeki insanlar gergin ve çatışmaya açık olabilir. Biz olabildiğince sakin, hatta biraz mesafede kalmaya çalışalım. Global düzeyde baktığımızda bu ekonomik krizi de çağrıştıran bir durum. İşsizlik, işçi-işveren anlaşmazlıkları, sağlıkla ilgili konular ağırlık kazanacak. Bizi şaşırtacak, hayrete düşürecek dedikodu veya skandalların kafamızı karıştırması da ayrı bir konu. Kim doğru kim yalan söylüyor, kime güveneceğimizi şaşıracağımız durumlar yaşayabiliriz. Sağduyulu ve gerçekçi davranmak, her duyduğumuzla kanımızın beynimize sıçramasına izin vermemek durumundayız.  Öte yandan, hava koşullarındaki beklenmedik değişimler de üzerimizde olumsuz etkiler bırakabilecek. Ani sel baskınları veya yeryüzü hareketleri ile karşılaşabiliriz.

22:46’da Terazi’deki Ay, Kova’daki Neptün ile son kez üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa düşecek. Gece yarısı saatlerini dinlenerek, kendi içimize çekilerek geçirmek bize iyi gelecek.

BOĞA-AKREP AKSINDA DOLUNAY!
28 Nisan Çarşamba 01:30’da Ay Akrep’in derin ve yoğun platformuna taşıyacak bizi. Duygu dünyamızın karanlık köşelerine sondajlar yapacak, keskin ve yakıcı duygularla dolacağız. 15:30’da Boğa-Akrep aksında Dolunay var.  Maddi ya da manevi konulardaki takıntılı, saplantılı yaklaşımlar bizi daha derin girdaplara çekebilir. Sahip olduklarımız ile enerjilerimizi birleştirdiklerimiz arasında bir iç gerilim yaşamamız söz konusu. Elimizde olanlara şükretmesini bilmeliyiz.

29 Nisan Perşembe dünkü enerjiler hakimiyetini sürdürecek. Ay halen Akrep’te ilerliyor.

30 Nisan Cuma Ay Akrepteki son açısını Balık’ta ilerleyen Uranüs ile gerçekleştirdikten sonra boşluğa düşecek. 05:37 itibariyle sorunlara daha iyimser ve güler yüzlü bakma imkanımız var. Ay, hafta sonu boyunca Yay’da yolculuğunu sürdürecek. Macera duygumuz bizi yeni yerler keşfetme, yeni bir şeyler öğrenmeye itebilir. Ancak coşkun ve abartılı ruh halimizle sınırlarımızı zorlayan davranışlarda bulunma ihtimalimiz de var!

Şimdi Boğa yani doğa zamanı. Üstelik, Ay hafta sonu boyunca açık havada olmayı seven bir burçta yol alıyorken, koşullar elverirse biraz çıkıp dışarılarda dolaşmaya, güneşli bir  hafta sonuna teslim olmaya ne dersiniz?..

BİTİRİRKEN
Bir ayı daha geride bırakıyoruz bu hafta. Geçmiş kararlarımızın günümüze ve geleceğimize etkisini fark edeceğimiz bir sürece girdik. Daha iyi ve içimize sinen bir gelecek yaratabilmek için geçmişi iyi değerlendirmeliyiz. Nerelerde yanıldığımızı, hangi yönlerimizi değiştirmemiz gerektiğini algılamamız ve artık üstesinden gelmemiz gerekiyor.

Hepinize mutlu ve huzurlu, güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.

 



 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.