Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Huzur bizi çağırıyor!

19 Nisan-25 Nisan Haftası

Merkür’ün Boğa’da geri harekete başlamasının hemen ardından en önemli ilişkilerimizle ilgili durum değerlendirmelerine gideceğimiz, derinleşeceğimiz bir haftaya giriyoruz. Ne yaptığımızın hiç bir önemi yok, şu anda düşünmemiz gereken diğerlerini nasıl etkilediğimiz ve onların hayatımızda nelere neden oldukları… Az bir çabayla bile bir
süredir halledemediğimiz kargaşa ve karışıklıkların üstesinden gelebilecek durumdayız.

 

Maddi anlamda ise dikkatli olmamız gereken bir sürece girdik. Bizden saklanan veya bizi yanıltabilecek kritik bilgilerle karşılaşabiliriz. Etrafımızda dürüstlüğünden kuşkulanmak durumunda kalacağımız kişiler olabilir. Ciddi yargı hatalarına düşmemek adına görüntüye aldanmayalım, gerçekçi ve sağ duyulu tavrımızı koruyalım.

BOĞA BURCU ZAMANI BAŞLIYOR
Koç’un öncü ve girişimci, ateşli ruhu ile başlayan burçlar kuşağında heves ve atılganlıkla kendimizi ortaya koyduk, isteklerimizi saptadık, peşlerinden gitmeye çalıştık. Artık daha yavaşladığımız, serinkanlı ve sabırlı olmamız gereken, Koç’un başlattıklarını sağlam ve dayanıklı hale getirmeye çalışacağımız bir döneme doğru ilerliyoruz. Kısacası, Koç’un kontrolsüz enerjisi ayakların yere sağlam bastığı bir sürece bırakıyor yerini. Kendi kaynaklarımız üzerinde düşünecek, onları hayata olumlu ve üretken bir şekilde katmanın gerekliliğini hissedeceğiz. Hayatın somut ve pratik yönleri ile haşır neşir olurken, bir yandan da tembel tembel beş duyunun keyfini çıkarmaya içimiz gidecek! Şöyle bir uzansak diyeceğiz, elimize güzel bir kitap alıp,  atıştırsak güzelim meyveleri-yemişleri, bir de müzik başlasa hafiften… Hele bir de doğada, ılık bir havaya teslim etmişsek bedenimizi; keyfimize diyecek olmayacak! Kırlar, parklar, bahçeler bizi çekecek adeta. Güzelliklere dokunmak, dünyayı duyularımızla algılamak isteyeceğiz… Bu hafta Güneş Boğa burcunda ilerlemeye başlıyor. Biz ise bir ay boyunca huzurun ve rahatın peşinde, sevgi ve maddi güvence ihtiyacı ile dolu olacağız! Burçlar kuşağının en fiziksel, duyusal olanının zamanı başlıyor şimdi…

BOĞA BURCUNUN ÖZELLİKLERİ…
Burcun temsilcisi olan Boğa’yı düşünün. Ağırkanlı, güçlü, sakin, çevresiyle uyum içerisinde yaşayan bir hayvandır. Üstüne konup kalkan sineklere aldırmaz, şöyle bir silkinir, sallar kuyruğunu, devam eder yine önündeki otları keyifle yemeye… Ama, zor da olsa, tepesi bir kez atmaya görsün, kışkırtılıp adamakıllı kızdırıldığında dünyanın en tehlikeli, öfkesi en korkunç hayvanına dönüşebilir.

İşte, Boğa insanı da aynen böyledir. Özünde sevecen, sakin, şükran duygusuyla dolu, ancak kızdı mı öfke saçan... Parayla arası iyi insanlardır Boğa’lar. Parayı, hayatı daha kolay yaşamalarına neden olduğu için severler. Dokundukları, hissettikleri, duydukları, somut olarak algıladıkları şeyler gerçektir onlar için. Uzun uzun düşünmeden hiçbir işe kalkışmadıkları için  ellerinde olmayan nedenler dışında hiçbir şekilde yolundan dönmeyen kararlı insanlardır. Alışkanlıklarına bağlıdırlar. Denenmiş, sınanmış yollar onlara daha güvenli gelir. O nedenle de şaşırtıcı yeniliklere ve risklere pek açık değildirler.

Özelliklerini yıkıcı olarak kullandıklarında sahiplenicilikleri cimriliğe, kendine yeterlilikleri kimseden yardım isteyemeyen fazla güçlü bir portre çizmelerine neden olur. O kadar ihtiyaçsız gözükebilirler ki kendilerine ihtiyacı olan, onlardan almak isteyen ihtiyaçlı kişileri kendilerine çekebilirler. Rahatlarına düşkün olmaları tembellik ve değişime direnci getirir. Kendilerine uygun olmayan bir sistem içinde sırf konforları ve yüzeydeki uyumlu görüntü bozulmasın diye doyumsuz bir yaşama yıllarca katlanabilirler. Şükran duygusu geliştirmediklerinde ise, sürekli herşeyden şikayet eden, krizler yaratıp sorun çıkartan biri haline gelmeleri işten değildir!  Kararlılıkları inatçılığın sınırlarında gezer. Aslında içsel güvencenin getireceği huzurun peşinde olmalarına karşın, bunun dış dünyadaki yansımaları olan lükse, zevke, keyfe, güzelliğe ve maddiyata aşırı düşebilirler.

Boğa insanı yaşamının bir döneminde kendisini alışkın olduğu sistemin dışında harekete geçirecek, büyümeye götürecek bir krizli durumla mutlaka karşılaşır ve esnek olmayı becerebilenler bunu aşarak müthiş bir farkındalık basamağına adım atmış olurlar… 

Yapmaları gereken, sahip oldukları şeylerden ötürü şükran duymak ve yeniye yer açabilmek için ellerinde sıkı sıkı tuttukları şeyleri gerektiğinde sevgiyle bırakabilmeyi öğrenmektir.


AYDINLANMA ASTROLOJİSİNE GÖRE BOĞA BURCU VE AYDINLANMA NESNELERİ

Boğa’nın yönetici gezegeni Venüs’tür. Cuma Venüs’ün yönetiminde olan bir gündür. 6 rakamı da Venüs’ü temsil eder.

Venüs bildiğiniz gibi sevgi ve ilişkinin, aşkın, uyumun, güzelliklerin, işbirliğinin, ortaklığın simgesi olan bir dişil prensiptir. Erotizmi de kapsadığı için arzuları ve birleşmeyi de ifade eder. Öte yandan yüksek zevkleri, keyfi, beş duyuyu (duyma, koklama, görme, tad alma, dokunma) da içerir.

Eğer hayatınızda ilişki, aşk, tensellik, güzellik ve para istiyorsanız, Venüsyen titreşimi olan nesneleri (yiyecek, giyecek vb ) ortamınızda bulundurmaya veya bizzat Venüsyen ortamlarda olmaya bakmanız iyi olur.

Metalleri, bakır, bronz ve pirinçtir.
Dalgalı, yuvarlak hatlı, biraz erotik kıvrımları olan şekiller de Venüs’ü temsil ederler.
Aromatik, güzel kokan, tatlı ve hoş lezzetler (kekik, biberiye, hardal, muskat vb.) ve boğaza iyi gelen yeşil çay, yasemin çayı, kuşkonmaz, kakule Venüs tarafından yönetilir.

Meyvelerden elma, kayısı, muz, böğürtlen, vişne, kiraz, üzüm, şeftali, armut, çilek, hurma, erik ve nar,; sebzelerden ise yeşil fasulye, kuşkonmaz, karahindiba, yeşil lahana, domates, pırasa, pazı Venüs enerjisini açığa çıkarır.
Yumuşak yapraklı, hassas bitkiler, hoş kokulu, özellikle pembe renkli çiçekler, elma çiçeği, siklamen, pembe açelya, beyaz ortanca, papatya, frezya, pembe jerbera, beyaz/pembe gül, beyaz zambak Venüs’ü temsil ederler.

Boğa ve Venüs nesnelerinden güzellikle ilgili olanlar sedefli banyo topları, parfüm, makyaj malzemeleri, parfümlü sabunlar, kokulu vücut yağları, masaj masalarıdır.

Finansla ilgili olanlar ise, cüzdan, bozuk para çantası, kasa, bozuk para, banknot, bel çantası, mücevher kutularıdır.

Ev ve bahçe dekorasyonu ile ilgili olanlar, bakır süsler, saksı çiçekleri, buketler, bronz heykeller, müzik CD’leri, resim çerçeveleridir.

Giysilerden yumuşak dokunuşlu, insanı hafifçe saran ipek, kaşmir, flanel gibi olanlardır…

Müzik aletlerinden klarnet, gitar ve arp’tır…

Yer olarak ise, çiçek bahçeleri, verimli topraklar, yumuşak tepeler, kiremit çatılı çiftlik evleri, yabani bitkilerin sürgün verdiği alanlar, şehir dışındaki evler, küçük samimi ve harika ev yapımı yemek veren restoranlar, organik yiyecek satan yerler. İç mekan olarak ise,  sessiz, sakin, alçak tavanlı hafif loş yerler, şarap mahzenleri’dir…

Bütün pastel renkler, özellikle açık pembe ve mavi, yumuşak yeşiller, krem beyazlar, kırmızı turuncu arası renkler Venüsyen enerji içeriyor.

Yatıştıran, pahalı ve bizi toprak anaya bağlayan hoş kokular (özellikle gül kokusu)  da Venüs’ü uyarıcı nitelikteler.

Yarı değerli taşlardan alabaster, beyaz mercan, beyaz topaz, yeşil agat, krizopraz, diyoptaz, zümrüt, yeşil garnet, yeşil safir, pembe kuartz, pembe turmalini; hayvanlardan ise boğa, hamster, tavşan, rakun ve gri tilkiyi sayabiliriz.

Boğa ve Venüs meslekleri arasında mimarlık, sanatçılık, bankerlik, çiftçilik, finans sektörü, bahçe mimarlığı, sigorta brokerliği, aşçılık, dansçılık, masaj terapistliği, müzisyenlik, modellik, ressamlık, heykeltraşlık, terzilik, estetisyenlik, çiçekçilik, kuaförlük, parfümcülük yer alıyor.

Hobiler içinde ise, yemek pişirmek, dekorasyon, dans, çiçek düzenlemek, nakış, bahçe ile ilgilenmek, golf, örgü örmek, meditasyon, müzik dinlemek veya bizzat müzik yapmak, resim çizmek, heykel yapmak, halı dokumak, şehir dışında kırda dağda bayırda yürüyüşlere çıkmak, masaj yapmak veya yaptırmak, aromaterapi yer alıyor.

Boğa ve Venüs yönetiminde olan şehir ve ülkeler ise şunlar; Honolulu, Minnesota, New York’ta Long Island ve Rochester, Pittsburgh, Avusturya, Ekvator, İsrail, Japonya, Paraguay, Sierra Leone, Tanzanya, Togo, Dublin, Leipzig, Luzern, Palermo ve Parma…

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
19 Nisan Pazartesi gününe tempolu bir şekilde başlıyoruz. Haftamızı iyi programlamaya bakalım, dün başlayan Merkür’ün geri hareketi nedeniyle ufak tefek aksaklıklarla karşılaşırsak da moralimizi bozmamaya, yapabileceğimizin en iyisini yapmaya gayret edelim. Unutmayalım ki hayatta herşeyi kontrol altında tutmamız, istediğimiz gibi planlamamız mümkün değil. Ay İkizler’de ilerlemeye devam edecek ve son açısını Güneş ile yaptıktan sonra 13.22 itibariyle boşluğa düşecek. 14:40’da ise, artık Yengeç burcunun yoğun duygusallık ve sıcaklık kokan, sevecen ama aynı ölçüde kırılgan dünyasına açılıyoruz. Merkür’ün geri gittiği bir dönemde aşırı hassasiyetle herşeyi kendimize göre anlamamız ve alınganlık göstermemiz işten değil. Yanlış anlamalarla bulutlanan ruh halimiz aşırı uçlarda gidip gelebilir, bir an gülüyorken hemen ardından birşeylere kırılıp gücenebiliriz. Öte yandan iç dünyamızla iletişimimizi güçlendirmemiz gereken bir dönemden geçerken, kendi duygusal ihtiyaçlarımızın daha kolayca farkına varabilecek durumda olacağız.

20 Nisan Salı ilişkilerimizin temelini duygularımız oluşturmaya devam ediyor. Öznel, duyarlı ve biraz da savunmasız kalmaktan korkan, endişeli bir yapı sergileyebiliriz. Ay, Yengeç’te ilerlemeye devam ederken Güneş 07:31 itibariyle bu kez toprak gruplarından, sabit nitelikli Boğa burcuna giriş yapıyor. Geri giden Merkür’den sonra Güneş de artık Boğa’da. Bu biraz daha yavaşlayacağımız anlamına geliyor.

21 Nisan Çarşamba sıcak ve hoş duygular içindeyiz. Rahatlatıcı, güzel bir gün. 17:08’de Ay, Satürn ile son açısını yaptıktan sonra boşluğa düşecek. 18:43’te ise bir kaç günlüğüne iç dünyamızın içerisine Aslan temaları sızıverecek. Gurur, farkedilme, önemsenme, takdir ve onay ihtiyacının yanı sıra, eğlenme, eğlendirme, flörtler, çocuklar, spekülatif konular ve hayattan tad almaya ilişkin herşey ön plana çıkacak.

22 Nisan Perşembe günü dünkü ruh halimiz devam edecek.

HER PARLAYAN ŞEY ALTIN DEĞİLDİR!
23 Nisan Cuma Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun bir gündeyiz. Ay Aslan’da ilerlerken çocuklarla ilgili her türlü etkinlik önem kazanıyor. Öte yandan akşam saatlerine doğru Neptün’ün kafa karıştıran, yanılgılar ve yanılsamalar getiren enerjisi giderek kendisini hissettirmeye başlayacak. Hayallere kapılmayalım, sonradan düş kırıklığına uğramamak için olmayana, ideale takılmayalım. 18:35’te Ay Neptün ile karşıt açı yaptıktan sonra boşluğa düşecek. Akşamın ilerleyen saatlerinde bu kez Venüs’ün, Neptün ile gerilimli bir açısı var. Görünüşe aldanmamalıyız. Unutmayalım ki her parlayan şey altın değildir! Ay 21:25’te Başak burcunda hareket etmeye başlayacak. İç saatimiz bize “içinde kendini rahat hissedeceğin bir düzen geliştir, organize ol, odaklan, çalış ve verimli ol” diyor!

24 Nisan Cumartesi sabah saatlerinde Venüs hareketli gözüküyor. Önce Balık’taki Uranüs, ardından Başak’ta geri gitmekte olan Satürn ile uyumlu etkileşimler içerisinde olacak. Hatırlayacağınız gibi, Satürn tekrar Başak’a girerek geri harekete başlamıştı. Şimdi geçmişteki girişimlerimiz, neler yapıp ettiğimiz ile ilgili olarak geri bildirimler sağlayacak olaylarla karşılaşabiliriz. Hatalar yaptıysak düzeltme şansımız var. Üzerimize düşenleri halletmek, yararlı ve üretken olmak  bizi iç huzuruna götürecektir. Mükemmelliyetçi tavrımızla kendimizi zorlamadan, suçlamadan, suçlanmadan, yapabileceğimizin en iyisini yapmak durumundayız. Duygu dünyamız ise daha sakin ve akılcı sistemlerin etkisinde. Ay Başak’taki yolculuğunu sürdürüyor.

25 Nisan Pazar biraz karışık, çalkantılı, dikkatli davranmamız gereken bir gün. 08:06’da Venüs İkizler’e giriyor. Sevgi ve ilişkiler konusunda ikilemler yaşanabilir. Bir yanımız sıkıntılı ve bunalım içersindeyken, diğer yanımız bambaşka bir hava içerisinde olabilir. Sakin olalım, önem ve zorunluluk derecelerine göre işlerimizi yoluna koymaya bakalım. Venüs 21 Mayıs’a kadar İkizler’de yoluna devam edecek. Bu süreçte sevginin entelektüel boyutu, iletişim ve fikir alışverişleri ön planda olacak. İlişkilerde yüzeysellik, havailik, bir miktar flörtçü hava kendini hissettirebilir. Değerimizi bilgimize endekslemek, tutarsızlıklar, maymun iştahlı sevgi arayışları veya hesapçılık gibi gölgelerine karşı uyanık olmamız yerinde olur.

Venüs, İkizler’e girmesinin hemen ardından Chiron ile kare açı oluşturacak. Bugün yapacağımız bütün konuşmalarda özenli ve dikkatli olmaya çalışalım. Hassasiyetimiz yüksek, karşımızdakinin sözlerini yanlış anlayıp incinebilir ve incitebiliriz.

 



 

21:21’de Ay Satürn ile kavuşum yaptıktan sonra 23:18’te Terazi burcuna girecek.

BİTİRİRKEN…
Gelecek hafta Satürn ve Uranüs’ün birbirlerine meydan okumaları ile başlıyor! Ayın son haftası karışık enerjileri ile bizleri biraz zorlayacağa benziyor doğrusu. İyisi mi biz bu haftayı en iyi şekliyle yaşamaya çalışalım. Serinkanlılığımızı ve olaylara tarafsız yaklaşan tavrımızı öne çıkaralım. Daha ne fırtınalar atlattık, bunun da üstesinden geleceğiz elbet!

Hepinize huzur, mutluluk ve güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum. Esen kalın…

 


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.