Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür Retrosuna hazır mısınız?

12-18 Nisan Haftası

 

Bu hafta ilginç gökyüzü konumlarıyla bizi ağırlamaya hazırlanıyor. Bir tarafımız Yeniay’ın etkisiyle “Hadi durma koş, hayatında yenilikler yap!” diye kışkırtırken, Merkür’ün geri gitmeye hazırlanan ağırlaşmış temposu “Yavaşla, önünü gör, acele etme!” diye bastırıyor. Zaten biliyorsunuz geçen hafta da Satürn geri harekete geçmişti. Koç zamanındayız. Telaş, sabırsızlık, bir an önce olsun bitsin havası var. Aslında hiç de acele etmememiz gereken, dış dünyada pek çok şeyin yavaşladığı, tersine iç dünyamızla ilgilenmemiz gereken, yavaşladığımız bir  döneme girdik. İleride bu bilinçle hareket etmenin yararını göreceğiz.

Bir de gökyüzünde hiç bir gezegenin, ne Ay’in ne de Güneş’in açı almadığı özel bir günümüz var bu hafta. 13 Nisan Salı’yı gönlümüzden geçenleri evrene iletmek, niyet etmek için kullanalım. Kendimizi günün akışıyla hareket etmeye bırakalım.

BU HAFTANIN TEMASI
Bu hafta ya yüksek bilinç ve vizyonla dolacak ya da kafa karışıklığı ile şaşırıp kalacağız! Hem evrenle bağımızı güçlendirme, hem de tüm ilişkilerimizde daha iyiye ulaşmak için çaba gösterme zamanı şimdi. İşe kendimizi düzeltmek, titreşimimizi yükseltmekle başlamalıyız. Kendimizi taşıdığımız nokta diğerlerini de hayatımıza çektiğimiz alan olacaktır. Öncü ve coşkun ruhumuzu gerçekliğin yeni yüzünü algılamaya yönlendirelim. Dışarılarda koşturup durma, bir yığın ıvır zıvır işle uğraşmayı bir kenara bırakıp kendimize, içimize yönelelim. Ne istiyoruz, ne yapıyoruz? İstediğimiz gerçekten kendi arzuladıklarımız mıdır? Dayatılan bir hayatı mı yaşıyoruz yoksa farkında olmadan? Kendimizden haberimiz var mı? Hadi soralım kendimize dürüstçe ve gereğini yapalım. Başucumuzda çoktandır bitirilmeyi bekleyen kitaplar, elimizde sürüklenip duran işler tamamlansın. Yeni farkındalıklara ve bilgeliklere açılmaya hazır gönlümüzle başbaşa kalalım biraz. İletişimde yaşayabileceğimiz tüm aksaklıklar dış dünyadaki hatları keserek, iç dünyamızla kendimizle iletişime geçmeye yöneltecek bizi. Herkes pek bir korkar oldu Merkür retrolarından. Oysa bunun da tadını çıkarmak gerek. Etraflıca toparlayacağımız işlerin tatminini koyun bir kenara, müzik, resim, sanat ve edebiyatla ilgilenmek ruhumuza çok iyi gelecek inanın. Okuduklarımızı, öğrendiklerimizi sindireceğiz bu süreçte, özümleyeceğiz, sonra 12 Mayıs (üstüne yaklaşık bir hafta daha koyun; yani 18’i gibi) itibariyle onları adeta salgılayacak, ortaya koyacağız…

İkizler, Başaklar ve Boğalar başta olmak üzere kişisel doğum haritalarında Merkür’ü önemli noktalarda bulunanlar özellikle bu konumdan çok etkilenecekler.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
12 Nisan Pazartesi gününe hafta sonunun mahmur, hülyalı enerjisi ile  başlıyoruz. Hassasiyetimiz, romantik bütünleşmelere ihtiyacımız halen devam ediyor. Ay Balık’ta ilerlerken 15:52’de son açısını Satürn ile gerçekleştirip boşluğa düşecek. 16:32’de Koç burcuna giriş yapana kadar işlerimizi toparlamakta zorluk yaşayabiliriz. Ay’ın Koç’a girmesiyle birlikte silkinip canlanıyoruz. Öte yandan geçmiş korkularımızın tekrar yüzeye çıkıp karşımıza dikilme olasılığı da var. Sakinleşelim, olaylara dışardan bakmaya çalışalım. Korkulara yenik düşmek kendimize yenik düşmek demek.

13 Nisan Salı, yukarıda da değindiğim gibi, hiç bir gezegenin açı almadığı özel bir gün. Bugünü akışta, getirdikleriyle yaşamak, benliğimizi yükseltmek için spritüel açılımlarla farkındalık kapılarını aralayan, içimizi esinlerle dolduran şeylerle meşgul olmak harika olur.

14 Nisan Çarşamba Koç burcunda 15:29’ta Güneş ile Ay kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturacaklar. Koç zaten yeni başlangıçları temsil eden bir burç, biliyorsunuz. Yeniay taze ve güçlü enerjisiyle bize yeni girişimler için cesaret ve motivasyon verecek.  Ancak birkaç gün sonra başlayacak Merkür’ün geri hareketini hesaba katmayı unutmayalım. Değerlendirelim, üzerinde düşünelim ama harekete geçmek için Mayıs’ın üçüncü haftasını bekleyelim.

22:24’te Ay boşluğa düşüyor yine.  Birkaç saat sonra Boğa’ya girene kadar geceyi kendi içimize yapacağımız yolculukla, sessiz, sakin, dinlenerek geçirmeye bakalım.

15 Nisan Perşembe, Koç’un telaşlı ve soluk soluğa enerjisiyle yorgun düştüğümüz günlerden sonra 01:56’da duygu dünyamızda Boğa’nin sakin, kararlı, güvenli topraklarına adım atıyoruz. Yaklaşık iki buçuk gün boyunca fiziksel ihtiyaçlarımıza, zevke, keyfe, güzelliklere, sanata ve aşka yöneliyor iç dünyamızın ibresi.

 

 

16 Nisan Cuma hoş bir gün. İlişkiler, aile, kendimizi konforlu ve güvende hissettiğimiz alanlar, sanatsal aktiviteler, hayatın somut ve fiziksel yanları yine gündemimizde. Venüs’ün temsil ettiği günde Venüsyen her türlü etkinlik için uygun zemin hazır; keyfini çıkarmak gerek.

17 Nisan Cumartesi gökyüzü hareketlenmeye başlıyor. Ay son açısını Satürn ile gerçekleştirdikten sonra 07:58’de boşluğa düşüyor. 9:09’da ise İkizler’in meraklı, hareketli ve neşeli dünyasına muzipçe dalıyor. Akşama doğru sevgi ve ilişkiler konusunda kendimizi daha doğru, net bir şekilde görmeye başlıyoruz. Belki de bu konulara yaklaşım tarzımızı dönüştürme gerekliliğini duyacağız. Bütün bu yüzleşmeler, gerçeğin peşinde olma duygusu bu kez pek zorlayıcı değil. Venüs’ün uyumlu hatta neşe ve keyif veren açıları var.

18 Nisan Pazar 07:07 itibariyle Merkür 13 derece 28 dakika ile Boğa burcunda geri hareketine başlayacak. 12 Mayıs’a kadar devam edecek olan bu geri gidişin gölgeleri 18 Mayıs civarına kadar sürecektir. Boğa zaten ağırkanlı bir burçtur. Şimdi burada Merkür geri hareketine başlarken sevgi alışverişleri, ortaklık, ilişkiler, para ve değer duygusu ile ilgili durup düşünme ve değerlendirmelere gitme sürecine giriyoruz. Mayıs’ın üçüncü haftasına kadar ağır parasal yüklerin altına girmemeye çalışmak akıllıca olur.

BİTİRİRKEN...
Gelecek hafta Güneş toprak gruplarından, sabit karakterli Boğa burcuna girecek. Böylece hepimiz hayatımızda somut ve görünür, istikrar ve dayanıklılık içeren, huzur ve denge arayışına yönelik konulara, maddi ve manevi güvenlik temalarına odaklanacağız. Hazır Merkür de Boğa’da geri gidişini sürdürürken kendi kaynaklarımızı nasıl kullandığımızı, onları nasıl geliştirmemiz gerektiğini tekrar gözden geçireceğiz. Haftaya Boğa’nın aydınlanma astrolojisine göre özelliklerini daha iyi bir şekilde ortaya koymasına, titreşimini yükseltmesine  yarayacak aydınlanma nesnelerinden söz edeceğim sizlere. Hangi kokuları kullanmaları, nasıl beslenmeleri ve bu kapsamdaki diğer ilginç bilgileri bu yazıda bulabileceksiniz.

 

Hepinize mutlu, sağlıklı ve keyifli haftalar diliyorum. Esen kalın.


 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.