Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Astrolojinin aydinlanmaya götüren güler yüzü

8-14 Mart Haftası

 

Bir süredir yazılarımda titreşimimizi ve bilinç düzeyimizi yükseltecek konulara yer vermeye çalışıyorum farkındaysanız. Etrafımızdaki kirlilik o kadar arttı ki buna ihtiyaç olduğunu hissettim. Bu hafta da aynı bağlamda neler yapabileceğimizden söz etmek istiyorum.


SEMBOLLER...

Evrenin hayatımızı zenginleştiren ve derin bir anlam katmaya yarayan gizemli dünyasına şaşırtıcı ve hoş bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Bildiğiniz gibi Burçlar Kuşağında 12 Burç (süreçler) ve bunların yer aldığı 12 Ev (yaşam alanı/sahne) ile birlikte 10 adet de gezegenimiz (psikolojik fonksiyonlar) var. Astroloji her şeyden önce sembolik bir dil. Her burcun, gezegenin temsil ettiği konular var. Bu 34 kelimeden oluşan harika dili okuyabilmek, diğer bir deyişle yorumlayabilmek, yaratıcılık, sezgiler, esin ve elbette deneyim gerektiriyor. Astroloji sayesinde kendimizin farkına varıyor, özümüzle temasa geçip potansiyellerimizi doğru bir biçimde kullanmayı, daha mutlu ve doyumlu bir hayat için doğru tercihler yapabilmeyi öğreniyoruz. Bir de buna bize iyi gelecek sinyalleri gönderebilecek sistemleri dışarıdan eklemek güzel olmaz mı? Geçen haftalarda sözünü ettiğim “kaçınmamız” veya “mutlaka hayatımıza almamız gereken” ler listesini her zaman hatırlayarak başlayalım işe.

Hangi burçta dünyaya gelmiş olursanız olun, sembolleri kullanarak hayatınızda var olmasını, ya da çoğalmasını arzu ettiğiniz konuları yaratmaya yardımcı olacak neredeyse sonsuz sayıda yapılabilecek şey var. "Işık" bunlardan en temel olanı. Yani Güneş. Aydınlık, bol ışıklı yerlerde olmak yaşam enerjimizi, canlılığımızı arttıran bir durum örneğin. Burcunuzun elementini temsil eden maddeleri (taş, metal, aksesuar, sanat objesi vb) üzeriniz, eviniz veya işyerinizde bulundurmak, burcunuza uygun meyve ve sebzelerle beslenmek de titreşiminizi yükseltebilecek şeylerden. Daha öteye gidelim, kişisel doğum haritanızı biliyorsanız ve eğer eksik bir elementiniz varsa, kompanse etmenize yarayacak materyalleri yaşamınıza sokmak da işe yarıyor. Söz gelimi, su elementine ihtiyaç varsa, yaşadığınız alanlarda (ev, işyeri vb) bir tas su veya minik bir feng-shui pınarı bulundurmak, bol bol su içmek, belli aralıklarla detoks diyetleri uygulamak dengeyi sağlamanıza yardımcı olabilir. Aynı şekilde, hayatınızdaki hangi alanı geliştirmek istiyorsanız (para, kariyer, aşk vb) onunla ilgili neler yapabileceğinize işaret eden bilgiler de doğum haritanızda saklıdır. Diyelim ki siz bir Balık (veya Yükselen Balık) insanısınız ve para ile ilgili konularda size yardımcı enerjilere gereksinmeniz var; ikinci evinizi (sahip olunan kaynaklar, değerler, kazanma- harcama şekliniz ve para) yöneten Koç burcunu temsil eden her şey işinize yarayabilir. Neler mi bunlar? Para ile ilgili konularda görüşmeler yapmak için Mars’ın yönettiği Salı gününü tercih etmek ve üzerinize Koç’u temsil eden kırmızı renkte bir şey giymek veya metal bir aksesuar kullanmak (elbise, eşarp, takı, kemer, para çantası vb).

 

Gelecek haftalarda yeri geldikçe her burcun aydınlanma nesnelerinden (yiyecek, içecek, bitki, şekil, materyal olarak) söz etmeye çalışacağım. Ama isterseniz şimdi biraz da haftanın günlerinin neler ifade ettiğine bakalım birlikte…

GÜNLERİN ANLAMI

Haftanın her günü, hatta her saatinin bir gezegenle ilişkilendirildiğini bilmem biliyor muydunuz? Pazar günü ışıyan benliğimizin hafta başına geldiğimizde neden birden duygusal salınımlar yapmaya başladığını veya cumaları içimizi sosyalleşmek, sevdiğimizle başbaşa olmak veya sevdiklerimizle birlikte keyifli etkinliklerde bulunmak isteği kapladığını böylece daha iyi anlamlandırabiliriz belki…

Pazartesi Ay’ın günüdür. Duygular dünyası veya yaratıcılık ile ilgili herhangi bir çalışma için pazartesiyi seçmek bu anlamda destekleyici bir unsur olabilir.
Salı, Mars tarafından yönetilir. Dolayısıyla enerji, cesaret, girişimcilik gerektiren her türlü etkinlik için en uygun zemini hazırlar.
Çarşamba Merkür’ün günüdür. Yazılı sözlü iletişim, anlaşma, sözleşme, eğitimle ilgili çalışmalar, seminerler ve kısa gezilerle ilişkilendirilir.
Perşembe Jüpiter’le bağlantılıdır. Dolayısıyla ufkumuzu genişletmek, yeni bakış açıları kazanmak, basın-yayın, medya, yüksek öğrenim, yabancılarla yapılacak her türlü işler ve uzun yolculuklar için ideal bir gündür.
Cuma Venüs’ün günüdür. Romantizm, sosyallik, barış, huzur ve uzlaşma gerektiren konuların ruhuna uygun bir zemin sunar.
Cumartesi Satürn’ün yönetiminde ve hafta sonu olmasına karşın disipline olmamız gereken bir gündür.
Pazar ise, Güneş’i yansıtır. Güneş, ego’dur, ben’dir, yaşam enerjimiz ve içimizdeki oyuncu çocuktur aynı zamanda. Kendimizi, ben’imizi içimizden geldiği gibi ifade etmeyi, canımızın istediği gibi eğlenmeyi, oyuncu taraflarımızı sergilememizi, başarı, parlama ve yaratmayı destekler.

Bu bilgileri baz alarak katılmanız gereken herhangi bir etkinliğin derinlerde bir yerde ne gibi bir anlam taşıdığını keşfetmek anlamlı ve hoş bir deneyim olabilir. Hepsinin ötesinde, bir olayı planlarken amacına uygun ve olumlu katkısı olabilecek bir günü organize etmenin yarar sağlayabileceğini de unutmamak gerekir.

Doğduğunuz tarihin haftanın hangi gününe rastladığını bilebilme şansına sahipseniz, kişisel amaçlarınızla ilgili size ışık tutan bir başka bilgiye daha sahipsiniz demektir.

BU HAFTANIN TEMASI

Bu hafta Venüs ve hayat dersleri yine ön planda. Bir yanımız yeni maceralara atılmaya hazır, diğer yanımız ise adımlarımızı dikkatli ve tedbirli atmamız konusunda ısrarcı. Geride bıraktığımızı sandığımız insanlar, olaylar veya konular tekrar önümüze çıkabilir. Yaklaşım tarzımızı gözden geçirmemize ve en önemlisi ilerleyip ilerlemediğimizi anlamamıza yarayacak deneyimlerden geçebiliriz. Yükselen anlayışımıza uymayacak her şeyi ayıklayıp hayatımızdan uzaklaştırmamız ve gerçekliğe, bilgiye götüren yolu izlememiz gerekiyor.


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?

8 Mart Pazartesiye hafta sonunun olumlu ve iyimser havasını sürdürerek başlıyoruz. İçimizdeki denge ayarı Ay’ın ibresi 13:14’a kadar Yay’da. 19:15’e kadar boşlukta kalan Ay, sabahtan işlerimizi organize etmediğimiz taktirde bizi zorlayacağa benziyor. Daha sonra Oğlak’ın çalışmak ve başarılı olmakta doyumu bulan hırslı, kontrollü ve mesafeli dünyasında gezinecek duygularımız. Canımız sıkkınsa kendimizi daha çok işe vermemiz mümkün.

9 Mart Salı iş, güç, yapmamız gerekenler için disipline olmakla geçecek. 10:22’de Koç’taki Venüs ile Terazi’de geri gitmekte olan Satürn gerilimli açı içerisinde olacaklar. Sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konularda ölçü ve dengeyi tutturmamız önemli. Herkes üzerine düşeni bir yük gibi görmeden gereklerini yerine getirdiğinde sorun yaşanmayacaktır. Anlayışımızı yükseltmemiz ve karşı tarafın yaklaşım tarzını da gözönünde bulundurmamız bizi öfke ve bastırılmış gerilimden uzak tutacaktır. Konuşalım, uzlaşalım ve rahatlayalım.

10 Mart Çarşamba 19:10’da 10 Aralık 2009’dan bu yana Aslan’da geri hareketini sürdüren Mars nihayet düzelerek direkt harekete geçiyor. Artık enerjimiz daha rahat akacak, girişimlerimizi ve isteklerimizi yoluna koymamız daha kolay. Ama henüz harekete geçme zamanı değil. Gölgelerinin geçmesi için birkaç gün daha sabretmemiz gerekiyor. Aylık yazımda da değindiğim gibi, şu bir kaç günlük süreçte öfke, rekabet, kızgınlık duyguları belirgin bir şekilde açığa çıkabilir. Bastırılmış ve bir yöne kanalize edilmemiş duygular ise her zaman olduğu gibi başımıza dert olabileceğinden kendimizi, isteklerimizi kavgacı olmayacak bir tonda ortaya koyalım. Uzlaşmak için çatışmayı göze alabilelim. Verdiğimiz sözlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bir anlık coşkuyla içine daldığımız durumlar yarın bir gün değişebilir!

11 Mart Perşembe 07:44’de Ay’ın Kova burcuna giriş yapmasıyla birlikte bir kaç gün için duygusal konularda mantık ve mesafe, arkadaşlık temaları ön plana çıkıyor. 19:36’da Koç’taki Venüs, Oğlak’taki Plüto ile gerilimli açı içerisinde olacak. İlişkiler, paylaşılan maddi manevi değerler ile ilgili konularda gizli gerilimler saklandıkları yerden bir anda çıkabilirler.  Kıskançlık, sahiplenicilik, güç ve kontrol merakı beraberlikleri ya iyileştirmek adına dönüştürür ya da meydan muharebesine çevrilen ilişkiler arenasında ölümcül yaralar alınır. Yüzeysel, büyümeyi engelleyen ve baş ağrısı veren ilişkilerin eleneceği yoğun bir gündeyiz.

12 Mart Cuma Ay halen Kova’da ilerliyor. Dünkü ağırlık yerini entelektüel konulara, akılcı yaklaşımlara bırakıyor. Ancak sevgi, ilişkiler ve para ile ilgili konularda halen rahat bir nefes almış değiliz. Bu konularda biraz hızlı hareket ettiğimizi düşünüp kendimizi frenlemek isteyebiliriz. Duygularımızın sorumluluğunu alalım ve içimizdeki sessiz bir köşeye çekilip kendimizi bir dinleyelim, içimizin ritmi gerçekten neler diyor bir bakalım! Venüs ile bu kez Satürn çarpışıyorlar.

13 Mart Cumartesi 14:59’ta Ay boşluğa düşene dek hafta sonu neler yapacağımıza karar vermemiz iyi olur. Aksi taktirde ne yöne gideceğimizi şaşırabiliriz. Zaten 20:45’te Balık burcunun etkilere açık, kararsız ve dalgalı dünyasından içeri giriyoruz. Romantik ve masalsı bir hafta sonu geçirmek isteyenler veya vizyon ve sanat ile ilgi işlerle uğraşanlar için gökyüzü elverişli durumda. Ancak içimiz yine de ihtiyacı olan huzuru bulabilmiş değil. Sevgi, ilişkiler ve paylaşılan maddi manevi değerler ile ilgili konularda beklenmedik gelişmeler, heyecanlı ve şaşırtıcı durumlar yaşanabilir. Venüs bu kez Balık’taki Uranüs ile çalkalanıp duruyor!

14 Mart Pazar’ı günün getirdikleriyle akışta geçirmek bunca iniş çıkışlı günden sonra ruhumuza iyi gelecektir. Her şey daha olumluya doğru akmaya başlıyor.


BİTİRİRKEN...

8 Mart  Dünya Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun! Kadının artık adının var olduğu, eşit işe eşit maaş alabildiği, en önemli konumlarda söz sahibi olduğu bir dünyada, yaratabilen, üretebilen “anne” olma kapasitesine sahip çok özel bir varlık olarak hak ettiği saygı ve değeri görmesini diliyorum. Giderek mekanikleşen, tatsız ve acımasız, kötü enerjilerin pusuda beklediği dünyamızın, ince zekasını duyarlığı ile harmanlayan becerikli ve güçlü kadın varlıklara cok ihtiyacı var!

Hepinize mutlu ve sağlıklı haftalar. Esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.