Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Farkındalığa Doğru

(22-28 Şubat Haftası)


Hepimiz hayat yolculuğunda bir şeylerin peşinde koşturup duruyoruz. İyi de, her şeyin çok yolunda gitmesini umar veya dilerken acaba bunun gereklerini yerine getirebilmemizi kolaylaştıracak şekilde davranmayı biliyor muyuz acaba?

Gökyüzünde ne varsa, içimizde de o var. Çevremiz nasılsa içimiz de öyle. Her şey elektrikten ibaret. Masa, iskemle, kalem, pet şişeler, hatta biz. Aynı şekilde her şeyin de bir dalga boyu, titreşimi var. Aydınlanma astrolojisine göre fiziksel, zihinsel, duygusal ve spritüel anlamda yükselmemiz, titreşimimizi yükseltmemizle mümkün olabiliyor. Düşüncelerimiz, duygularımız, nasıl beslendiğimiz, çevremiz, kimlerle arkadaşlık ettiğimiz, okuduğumuz kitaplar, dinlediğimiz müzik bile önemli bu anlamda. O nedenle düşük titreşim yaratan her ne varsa, onları ayıklamak ve yerlerine bize heyecan, mutluluk ve olumlu duygular veren, iç barışımızı güçlendirecek olanları koymak gerekiyor. Birkaç ufak dokunuşla kirlilik yaratan, enerji düşüren koşullardan uzaklaşıp farkındalığımızı yükselten bambaşka bir platforma atlayabiliriz. Bu hiç de zor olmayan, üstelik kimi zaman eğlenceli olabilecek bir çalışma. Bu hafta yaşamın coşkusunu hissetmeye hazırız. Gelin, bu vesileyle birlikte bir göz atalım, küçücük bir gayretle nasıl bir bilinci ve değişimi kucaklayabileceğimize….

ZİHİNSEL DUYGUSAL VE SPRİTÜEL OLARAK KENDİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KAÇINMAMIZ GEREKENLER:
Olumsuz düşünce bombardımanları, kötü sözler, küfürler
Kendimize ve diğerlerine karşı aşırı eleştirel ve yargılayıcı olmak
Dürüstlük ve samimiyetsizlikten uzak davranışlar sergilemek
Verilen sözleri tutmamak
Merkezinden uzaklaşmak
Korkular
Kıskançlık
Kızgınlık
Kurban psikolojisi
Kararsızlık
Eski üzüntü ve yaraların bugünü etkilemesine izin vermek
Bencillik
Açgözlülük
Kabalık
Kibir
Abartılar (Her konuda. Yeme içme, takıntılar, cinsellik vb.)
Güvensizlikler

Dikkat ettiğimizde aslında gerçekten de kolaylıkla becerebileceğimiz şeyler bunlar. Bir anda hepsini uygulayamasak da yaptığımız ya da söylediğimiz anda farkına varıp düzeltmemiz bile önemli bir adım. Kendimize acıyacak ya da kendimizi dövecek, suçlayacak söylemlerden mutlaka kaçınalım.

YAPMAMIZ GEREKENLER:
Hayata olumlu ve güler yüzle bakabilmek
Sahip olduklarımız için şükretmek
İnançlı olmak
Nazik ve alçakgönüllü, sadık, anlayışlı, cömert ve kabullenici olmak
Dürüst, sıcak, mutlu, neşeli, maceraya açık, sevecen ve özenli olmak
Oyuncu ve şakacı yönlerimizi sergilemekten utanmamak
Ayakları yere basan, merkezinde biri olmak
An’a odaklanabilmek
Yaratıcı, duyarlı, diğerlerine karşı destekleyici, sorumlu, güçlü, özgür ve dengeli olmak
Sade olabilmek, değişen koşullara uyum sağlayabilmek
İletişime açık, sabırlı, güvenli, hedefleri olan biri olmak
Zaman zaman kendi kendimizle başbaşa kalacağımız zamanlar yaratmak
Kendi iç sesimizi ve kalbimizi dinlemek
Seçimlerimizin arkasında durmak
Samimi ve içten arkadaşlarla birarada olmak, paylaşımlarda bulunmak

FİZİKSEL OLARAK KENDİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN KAÇINMAMIZ GEREKENLER:
Gereksiz ilaç tüketimi, alkol, nikotin, kafein, mikrodalgaya girmiş yiyecekler, işlem görmüş, GDO’lu gıdalardan uzak durmamız gerekiyor
Geç yatmak
Yatmadan 3 saat önce birşeyler yemek
İçinde ağır kimyasallar bulunan kozmetikler kullanmak
Günde 1-2 saatten fazla televizyon seyretmek
Gürültülü, patırtılı müzik
Açık havada dolaşmamak
Egzersiz yapmamak
Kötü ve kalın içme suyu tüketmek vücudumuza zarar veriyor. Cep telefonlarını mümkün olduğunca az kullanmalı veya olumsuz etkisini en aza indirgeyecek aygıtlar kullanmamız gerekli. Hele yatak odasında asla bulundurmamalıyız.

NELER YAPMALIYIZ?
Derin bir nefes ve şükürle güne başlamalı, her gün düzenli olarak egzersiz veya açık havada yürüyüş yapmalıyız. Maden suyu ve mümkün olduğunca organik sebze ve meyveler tüketmeli, sık aralıklarla küçük öğünler yemeliyiz. Sirke, sarımsak ve balı soframızdan eksik etmemeliyiz.

HAFTANIN TEMASI
Haftanın ilk yarısı bir miktar karışık, duygusal olarak parçalı bulutlu görülüyorsa da, çarşamba günü itibariyle  tüm etkinliklerimize heves, istek ve şevkle atılacak, yüksek beklentiler içinde olacağız. İçimizdeki coşku ve yaşama sevincini ortaya koymanın zamanı geldi! Hayatın güzel yönlerini algılamak, sanat, müzik, edebiyatla ilgilenmek ve kendimizi tam ve bütün hissetmek için en uygun zamandayız. Evrenin yardım ve desteğini alıyoruz.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
22 Şubat Pazartesi gününe hızlı ve tempolu bir şekilde başlıyoruz. Koşuşturmalı, iletişim trafiğinin yoğun olduğu bir gündeyiz. Duygusal konularla akıl ya da mantık yoluyla başa çıkmaya çalışma eğiliminde olabiliriz. Ancak bunda ne kadar başarılı olacağımız tartışılır. Ruh halimiz değişken, aklımız huzursuz ve olumsuza endeksli gözüküyor. Karamsarlığı ve duygusal konularda dağılmayı bir kenara bırakıp üzerimize düşenleri yerine getirmeye çabalayalım. İşleri yetiştirmekle ilgili sıkıntılarımız olabilir. Belki zamanımızı iyi yönetemiyor olabiliriz. Ay İkizler’de. İkizler’in yönetici gezegeni Merkür’ün Satürn ile gerilimli bir açısı mevcut.

23 Şubat Salı bir başka telaşlı gün. Zihnimiz derin ve aşırı aktif olmaktan ötürü huzursuz. Duygusal açıdan dengede olduğumuz sürece yapılacak şeylerin rahatlıkla üstesinden gelebileceğiz. Takıntılı düşüncelerden, zorlayıcı iletişim şeklinden kaçınalım. Kendi karanlık yanlarımızın farkına varıp yaptığımız yanlışları görebilir, durumu düzeltmek için harekete geçebiliriz. Kusurlarımızı kabullenmek diğerlerinin hatalarına karşı da anlayışlı olmayı, alçakgönüllüğü  geliştirmeyi getirecektir. Bugün Plüto Merkür ile gerilimli, Güneş ile uyumlu açı içersinde bulunuyor. Ay, 19:31’de boşluğa düşüyor.

24 Şubat Çarşamba 01:30 itibariyle Ay, bu kez Yengeç burcunun hassas ve duygusal zeminine yerleşiyor. Kırılgan ve endişeli bir ruh hali içinde olabiliriz. Kimlerle görüştüğümüze, ne konuştuğumuza dikkat edelim. Çevremizdekilerin ruh hallerinden oldukça etkilenebilecek bir durumdayız. Evimiz, ailemizle veya ailevi meselelelerle ilgilenmek durumundaysak uygun bir gündeyiz. 19:30’da Balık burcundaki Venüs ile Aslan’da geri gitmekte olan Mars etkileşim içinde olacaklar. Yakınlıklarımızda sıcak ve sevgi dolu olmamız söz konusu. Tutku, zevk ve keyif, romantizmin alevini tutuşturabilir. Düşünmeden bir ilişkiye balıklama atlama eğiliminde olabiliriz. Yaratıcılık isteyen veya hoşumuza giden hemen her konuyla ilgilenmek isteyebiliriz.

25 Şubat Perşembe dünkü ruh durumumuz devam ediyor. Kendi iç dünyamızın sesine kulak verip ihtiyaçlarımızı karşılamamız bizi doyuma ulaştıracak. Umut ve ideallerimizi büyütmekten korkmayalım. Evrenin derin bilgisine ve işleyiş şekline olan inancımız bizi daha büyük bir mutluluk ve güven duygusuna götürecektir. Neşe, iyimserlik, güven ve hoşnutluk geleceğe ilişkin olumlu beklentiler içine girmemizi sağlayacak. Güneş ile Jüpiter etkileşim içerisindeler. 19:50’de Ay boşluğa düşüyor.

26 Şubat Cuma günü 03:10’da Ay, Aslan burcuna giriş yapıyor. Hafta sonunun ruhuna uygun bir moda giriyoruz. Duygularımızı açıkça ifade etmek, coşup, eğlenmek, keyfetmek için harika bir zamandayız. İçimizdeki çocuğun oyuncu ve şakacı taraflarını sergilemekten kaçınmayalım. Hayatın tadını çıkarmaya, içimizden geldiği gibi olmaya çalışıp, kendi merkezimizden uzaklaşamayalım. Heyecanlı, yeni düşüncelere ve uyarılara açık bir zihinsel durumdayız. Gereksiz vesveselere kapılıp neşemizi kaçırmamalıyız. Karşımızdakileri dinlerken sabırsızlık gösterme eğiliminde olmamız iletişimde sıkıntı yaratabilir. Merkür ile Uranüs açı içerisindeler.

27 Şubat Cumartesi neşe ve keyfimiz yerinde olacak. Gezip eğlenmek, sinema, tiyatro, dans etmek, sosyallikler yaşamak için güzel bir hafta sonu bu. Söylenen her şeyi kişiselleştirmediğimiz, üzerimize alıp gurur yapmadığımız sürece tabii. Sürekli beğenilme arzusu, ilgi odağı olma ihtiyacı, bize uyulsun tavrı, aşırı lüks, aşırı gösteriş ile dikkat çekme merakımız başa dert olabilir. Ay’ın Aslan’da ilerlerken gölgelerini de yaşatmayı ihmal etmeyeceğini hatırlasak iyi olur! Bugün, Merkür Neptün ve Chiron ile kavuşum yapıyor. 22:17’de Ay Merkür ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa düşüyor.

28 Şubat Pazar 02:54’te Ay, Başak burcunun pratik dünyasına merhaba diyor. Kusursuzluk arayışıyla, kendimize ve diğerlerine karşı aşırı eleştirel yaklaşmadığımız sürece son derece yararlı ve etkin olacağımız birkaç gün var önümüzde. Güne güzel ve yararlı düşüncelerin, hoş duyguların hakim olmasına izin verelim. Hayata daha büyük ve geniş bir açıdan bakma zamanı şimdi. Büyük hayaller ve ideallerimizi günlük yaşantımıza katabilmek içimizi engin bir mutlulukla dolduracaktır.  12:45’te Güneş ile Jüpiter kavuşum içinde olacaklar. Gereksiz ve karmaşaya neden olan her şeyi hayatımızdan ayıklamalı, bu hayatı gönlümüze göre, sadeleşerek, yararlı bir şekilde geçirmeye bakmalıyız. 18:38’de 9 derece ile Balık-Başak aksında Dolunay gerçekleşecek. Günlük hayata fazlasıyla odaklanıp her şeyi planlamak ve ayrıntılarda boğulmakla, kendimizi bir büyük plana, hayatın doğal akışına teslim etmek arasında dengeyi kurmamız gerekiyor. Çok telaşlı ve stresli bir günlük rutinimiz varsa kendimize “dur!” demeli, ne yaptığımıza, nasıl yaptığımıza dikkat etmeliyiz. Girişimlerimizin sonuçlarını alabileceğimiz iki haftalık bir sürece giriyoruz.

BİTİRİRKEN…
Hepinize güzel duygular ve düşüncelerle olumlu ve verimli geçecek, hayatta olmanın neşesini hissedeceğiniz bir hafta diliyorum. Sevgiyle kalın…




Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.