Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Güneş tutulması ve baharın gelişi…

Dere tepe aştım, okyanuslar geçtim ve işte yine burada; sizlerleyim. Biliyorsunuz bir süredir yurt dışında, NCGR’ın düzenlediği bir astroloji konferansındaydım. O kadar yoğun ve doyurucu geçti ki tüm yorgunluklara değdi doğrusu. Hatta şimdiden gelecek yıl Mayıs ayında yine Amerika’da Denver Colorado’da düzenlenecek  UAC’a (United Astrology Conference) katılmak için heyecan duyuyorum.

Konferansın yapıldığı Baltimore, Amerika’nın Maryland eyaletinin en büyük liman kentlerinden biri. İrlandalılar Baltimore limanından Yeni Dünya’ya giriş yapmışlar. O nedenle her yerde İrlanda etkisini görmek mümkün. Zaten Baltimore da adını İrlanda krallığından Lord Baltimore’dan almış. Beş gün boyunca sabahtan akşama kadar, Robert Hand, Richard Tarnas, Joyce Levine, Demetra George, Glenn Perry, Michael Lutin gibi dünya çapında, birbirinden değerli astrologların konuşmalarını dinledik, panellerine ve workshoplarına katıldık; ufkumuz genişledi. Son çıkan astroloji kitaplarını edinebilmek, üstelik yazarlarına imzalatabilmek ayrıcalığını yaşamak çok güzeldi. NCGR Türkiye’nin başkanı, hocamız Barış İlhan’ın “Osmanlılarda Astroloji” konulu konuşması büyük bir merak ve ilgiyle izlendi. Cizre köprüsü üzerinde 12 burcu gösteren kabartmalar olduğundan haberiniz var mıydı? Peki ya bilinen en eski horoskop olan Aslanlı Horoskop’un Nemrut’ta bulunduğundan? Barış İlhan bu konuda seminer ve hatta kitap hazırlığında… Böylelikle yurdumuzda astroloji tarihiyle ilgilenen herkes bilgilenebilecek.


KISKANÇLIK HAFTASI…
Bu haftaya Venüs’ün Boğa, Merkür’ün ise Balık burcuna girmesiyle başlıyoruz. Nisan’ın ikinci haftasına kadar olan bu süreçte ilişkilerde güven, maddi ve manevi sahip olduklarımız, değer duygumuz gibi konular gündemde. İlişkilerimizi uyum ve işbirliği içerisinde sağlamlaştırmaya çalışırken, fiziksel yaklaşımlara da açık olacağız. Aşırı sahiplenicilik ve kıskançlık ise bu konumun yıkıcı kullanımı. Merkür’ün Balık burcunda bilinçdışı ile bilinç arasında iletişimi sağlayan bir haberci gibi çalıştığını hatırlayacak olursak, sezgisel düşüneceğimizi hatta rüyalarımızın bize adeta bilinçdışından gelen mesajlar taşıyabileceğini söyleyebiliriz. Ancak, tarafsız ve nesnel algılama kapasitemiz bulanıklaşabileceğinden, kolay etki altında kalabilir, inanmak istediğimize inanabilir, kendi kendimizi veya karşımızdakileri yanıltabiliriz. Yaratıcılığımızın yükseleceği bu dönemde ayrıntıların farkına varmak ve önümüzdeki gerçeğe odaklanmak gerekiyor. Bu hafta Merkür, Güneş, Ay, Uranüs ve Kuzey Ay düğümü ile birlikte Balık burcunda hatırı sayılır bir yığılım var.


GÜNEŞ TUTULMASI VE…
19 Mart’ta ise 28 derece Balık burcunda Yeni Ay ile birlikte parçalı bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Kökten değişim ve dönüşümleri, doğum ve ölümü, arınmayı temsil eden Plüto’dan zorlu bir etki alacak olan bu tutulmadan yine en çok Balık ve Başak burçlarının yanı sıra, Yay ve İkizler etkilenecekler. Kişisel doğum haritalarımızda söz konusu burçlar hangi yaşam arenalarındaysa veya o deneyim alanlarında tetiklenen kişisel gezegenlerimiz varsa, oralarda yeni ve önemli başlangıçlar, tazelenmeler söz konusu. Ancak daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, yeni başlangıçların her zaman hoşumuza giden bir anlam taşımayabileceğini bilmek gerekiyor. Yaşamımızın etkilenen alanlarında yolunda gitmeyen konuların gözden geçirilmesini, temizlenip arıtılmasını gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Tutulmanın net olarak görülebileceği Afganistan, Çin, Hong Kong, Hindistan, İran, Pakistan ve Rusya’da bir takım olaylar beklemek mümkün. Bu tutulma ulusal itibar ve yönetimi ifade eden alanda gerçekleşeceğinden Türkiye için de önem taşıyor.

Güneş 22 Mart itibariyle artık ateş gruplarından Koç’ta. Hepimiz daha aktif, daha spontan, enerjik olacağız. Koç biliyorsunuz burçlar kuşağındaki ilk burç. Yani öncesi yok. Dolayısıyla “o anda yaşamayı” ve “yeni başlangıçları” sembolize eder. “Öncü” niteliğe sahip Koç sürecinde en önemli işimiz kendimizi ve kendi isteklerimizi keşfetmek, onların peşinden gitmek ve gerçekleştirmek olmalı. Ancak bunu yaparken dayatmacı bir tutum içerisinde olmamalı ve enerjimizi çar çur edecek şekilde dağıtmadan, kendi ihtiyaçlarımız neyse onları saptayıp giderme yoluna gitmeliyiz. Koç’un yönetici gezegeni Mars, içimizdeki dürtüselliği, öfkeyi bir anda ortaya çıkarabilir. Gereksiz risklere atılmaktan ve telaştan kaçınmalıyız.
 
20 Mart ise ilkbahar ekinoksunun gerçekleştiği, gündüz ve gecenin birbirine eşit olduğu gün. Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeliyor. Tutulmalarla birlikte kendimizle ilgili yepyeni farkındalıkların uyanacağı, açığa çıkan enerjiyi olumlu ve yararlı kullanabileceğimiz günler diliyorum hepimize.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.