Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yılın ilk güneş tutulması: (14-17 Ocak Haftası)

Bu hafta gökyüzünde önemli gezegen hareketleri var. Elbette, bunların yaşamımıza yansımaları,büyük ölçüde nasıl içselleştirdiğimize bağlı…

BU HAFTANIN TEMASI
Gerek iş gerekse de özel yaşamımızda bizi değişimlerin eşiğine getirecek önemli farkındalıklar yaşayacağımız bir haftadayız. Maddi ya da manevi sahip olduğumuz her şeyi sorgulama, kendimizi ne kadar güvende, mutlu ve değerli hissettiğimizi tartma sürecine giriyoruz. Özellikle yakın ilişkilerimizde rahat ve uyumlu değilsek, bizleri ciddi değişimler bekliyor. Çünkü çevremizdeki insanlarla nasıl ilişki kurduğumuzu, nasıl bağlandığımızı, bize taban tabana zıt olanla işbirliğine gidebilmenin yollarını aramakla yükümlü Venüs, bu hafta başrolde. Yaşamımıza güzellikler katan herşey için şükran duyalım. Hayatımızdaki dengeleri sağlamanın yolu kendi iç uyumumuzu ve iç barışımızı sağlayabilmekten, yani önce kendi kendimizi sevip anlamaktan, ona hakettiği değeri vermekten geçiyor.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
11 Ocak Pazartesi haftanın belirleyici temalarının kendisini gösterdiği bir gün olarak dikkat çekiyor. Bugün Oğlak burcunda Güneş ve Venüs, yönelmemiz gereken yolu ifade eden  Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum içerisinde olacaklar. Aylık yorum yazımda da belirttiğim gibi, Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak gibi öncü burçların 19-22 derecelerindeki kişisel gezegenleri veya köşe noktaları tetiklenenler için bu oldukça dikkat çekici bir durum. İlişki kurma ve sevgi alışverişlerine yaklaşım tarzımızdan tutun, maddi veya manevi anlamdaki sahip olduklarımıza, bunlarla kendimizi nasıl hissettiğimize ve kendimize verdiğimiz değere kadar her şeyi gözden geçirmemize neden olacak olaylar yaşanabilir.

Öte yandan yaşama, kendimize ve yapabileceklerimize ilişkin iyimser duygular geliştirebilme kapasitemiz var. Hayatın  önümüze çıkardığı konulara daha farklı ve meselenin bütününü anlamaya yönelik şekilde bakabilir, esnek ve hoşgörülü bir yaklaşım gösterebiliriz. Ay, Yay’da ilerlemeye devam ediyor.

12 Ocak Salı dünkü konular bugün de gündemimizi meşgul ediyor. Ay halen Yay’da yolculuğunu sürdürüyor.

13 Ocak Çarşamba 06:54 itibariyle Ay’ın Oğlak’ın kontrollü, ciddi ve sorumluluk bilinci yüksek alanına girmesiyle birlikte kendi kendimizi disipline ederek üzerimize düşenleri gereğince yapmaya çalıştığımız birkaç günlük bir döneme adım atıyoruz. Ancak Ay önce  Plüto ile kavuşum yaparak bizi derinden bir sarsacak, meselelerin kökenine inmemizi sağlayan enerjisiyle duygusal yoğunluğumuzu artıracaktır.

Öğlen saatlerinden itibaren hafta başından beri kafamızı kurcalayan mevcut sorunlarımıza farklı bir şekilde bakabilmemizi sağlayacak etkileşimler söz konusu. Balık burcundaki Uranüs’ün  önce Venüs ve akşam saatlerinde ise Güneş ile oluşturacağı açılar, gerçekçi, içinde kendimizi yitirmeyeceğimiz, bize uygun bir modeli yaratabilmemiz için gereken motivasyonu veriyor. Bilincimize yükselen ani bir farkındalık veya tanışacağımız ilginç ve bizi zihinsel olarak tetikleyen kişiler, bu bağlamda ilham verebilirler. 22 veya 23 derecede gezegeni veya köşe noktası olan öncü burçlar kendilerini karar vermeye zorlayan meydan okumalarla karşılaşabilirler. İlişkilerde veya para ile ilgili konularda ani değişim rüzgarları esebilir. Boğa, Akrep, Aslan , Kova gibi sabit burçlarla birlikte Balıklar’dan bu derecelerdeki kişisel gezegen veya köşe noktaları tetiklenenler bu konumu  bir fırsata dönüştürebilecekler. Beklenmedik finansal kaynaklar ortaya çıkabilir.

14 Ocak Perşembe günü 17:58 itibariyle Satürn Terazi burcunda 7 Nisan’a kadar sürecek geri hareketine başlıyor. Bu süreçte hayatın bizi çağırdığı yolda nasıl ilerlediğimize, toplumda kariyer ve özel hayatımız bakımından nasıl tanındığımıza ve hayatımızı nasıl yönettiğimize ilişkin derin sorgulamalar yapacağız. İlişkilerimizi yeniden yapılandırmamız ve kendi doğamıza uygun olmadığı için bize zorluk, sıkıntı, mutsuzluk veren, yüzeysel ve yapıştırma etiketlere de veda etmemiz gerekebilir.


18:53’te Merkür 5 derece ile Oğlak burcunda direkt harekete geçecek. Ancak gölgelerini bir hafta kadar daha hissediyor olacağız. O nedenle sonradan düzeltmelere gitmek durumunda kalmamak için, önemli kararlar, iş görüşmeleri ve anlaşmaları, hatta alışverişler için kısa bir süre daha beklemekte yarar var. Merkür’ün Mars ile gerilimli etkileşimi ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmemiz konusunda bizi uyarıyor. Aşırı eleştirel veya keskin bir dille konuşmak yararlı olmayacağı gibi, incitmekten öteye gidemeyecektir. Yanlış anlaşılma ihtimalimiz büyük.

15 Ocak Cuma 09:11’de Oğlak burcunda Yeniay gerçekleşecek. Yılın ilk Güneş Tutulması 11:03’te  25 derece ile Oğlak burcunda ve Venüs ile kavuşumda oluşurken, 11 dakika 8 saniye sürecek. Toplumsal rolümüz, ilişkilerimiz, maddi ve manevi sahip olduklarımıza ilişkin geride bırakmamız gerekenlerden yepyeni ve kendimize uygun bir başka gerçekliğe doğru yürümemizi motive eden bir başlangıç noktasında olacağız. Yengeç veya Oğlak burcunda 21-29 dereceler arasında kişisel gezegenleri veya önemli köşe noktaları tetiklenenler bu tutulmadan ciddi bir biçimde etkilenecekler. Genel anlamıyla tutulma doğum haritalarımızda hangi alanda gerçekleşecekse, o alanın temsil ettiği konularda değişim ve yeniliklere açık olacağız demektir. Bu konudaki ayrıntılı bilgileri sitemizdeki Ocak ayı yazımda bulabilirsiniz.

Ay, 19:17 itibariyle Kova’ya geçtiğinde sosyalleşme isteğimiz artmakla birlikte, duygusal konulara yaklaşımımızda özgürlük ve mesafe hakim olacak. Gerek yakın ilişkilerimizde gerekse de arkadaş grupları içerisinde kendi bireyliğimizi ve kendimize özgü yönlerimizi koruyarak varolabilme ihtiyacında olacağız.

16 Aralık Cumartesi dünkü temalar devam ediyor. Bugün yine Merkür ile Mars’ın gerilimli bir açısı var. İletişimde dikkatli ve özenli olmamız gereken bir başka gündeyiz.

17 Aralık Pazar arkadaşlarımızla toplantılar yapmak, birlikte etkinliklerde bulunmak için çok ideal. Haftayı iç denge ayarımız Ay’ın Kova’daki yolculuğu ile noktalıyor; gelecek haftaya kendimiz olmanın ve kendimize yaptığımız duygusal yatırımın, tıpkı suya düşen bir damla gibi büyüyen halkalar halinde çevremize de yayılmasını sağlayacak bir enerjiyle hazırlanıyoruz.

Hepinize mutlu, huzurlu ve başarılı, her şeyin gönlünüzce ve hayrınıza işlediği bir hafta diliyorum. Esen kalın.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.