Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yeni yılın ilk çalışma haftasındayız

İlk anda uzun gibi gelen yılbaşı tatili çarçabuk bitiverdi. 2010 yılının ilk birkaç gününü oydu buydu derken geride bıraktık bile! Bu yıl gerçekten de oldukça tempolu, soluk soluğa geçecek bir yıl olacak.

 

Ağır hareket eden gezegenlerin yıl boyunca öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak) toplanması hayatımızda önemli atılımlar, yenilik ve değişiklikler için harekete geçme zamanına işaret ediyor. Ne kadar ayak dirersek direyelim, hayat gereken değişimleri gerçekleştirebilmemiz için bize yardımcı olacak şekilde çalışacak. İyisi mi gücümüzün yetmediği krizli durumlarda, dönüşüme izin verecek şekilde teslim olup, kendimizi evrenin planına bırakalım. Çünkü bu yıl değişen koşullara uyum sağlamadığımız, esnek olmadığımızda bir sürü tatsız, gerilimli olayla başbaşa kalmamız işten bile değil.

 

BU HAFTANIN TEMASI
Hayatımızdaki insanların yaşadıkları önemli değişimler  iletişimlerine de yansıyabilir. Arkadaş ve dostlarımızla ilişkilerimiz gündemimizi meşgul edeceğe benziyor. İşimize ciddiyetle eğildiğimizde verimli ve başarılı olacağımız bir haftadayız.

 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ?
4 Ocak Pazartesi gününe yeniyıl tatilinden sonra dinamik bir şekilde başlıyoruz. Erken saatlerden itibaren işlerimizi bir düzen içerisinde teker teker yoluna koyabileceğiz. Yeter ki, ayrıntılarla fazla vakit kaybetmeyip verimimizi düşürmeyelim. Pratik ve yararlı bir şekilde ilerledikçe kendimizi iyi hissedeceğiz. 04:55 itibariyle Başak’a geçen Ay, içimizdeki çalışma ve yararlı olma ihtiyacını körüklüyor.

 

09:55’te  Venüs ile Jüpiter’in oluşturduğu gerilimli açı, yaşamımızın temelini oluşturan ilişkilere ve aynı zamanda maddi konulara odaklanmaya götürecek bizi.  Kibirli veya sorumsuz tavırlarımızla mevcut ilişkilerimizi zedeleme ihtimalimiz var. Fazla yiyip içebilir, zevki de keyfi de abartabiliriz. Kaynaklarımızı düşüncesizce çar çur etmemeye çalışalım.

 

21:07’de geri giden Merkür, Oğlak’taki Güneş ile kavuşum içerisinde olacak. Egomuzu besleyecek şekilde taraflı düşünme eğilimimiz başımıza dert açabilir. Eski düşünce sistemlerimizi değerlendirip bize yararlı olacak şekilde yeniden inşa etmemiz gerekebilir.

 

5 Ocak Salı dünkü çalışma arzu ve hevesimiz devam ediyor. Titiz, dikkatli ve hataya yer bırakmayacak şekilde günümüzü planlama eğilimindeyiz. Ay halen Başak’ta.

 

12:38’de geri giden Merkür bu kez Venüs ile kavuşum yapacak. Oldukça kritik bir gün.  Neyi ne zaman söyleyeceğimizi iyi tartmamız gerek. Kendimize ve diğerlerine karşı sabır göstermeli, söylenenleri doğru almaya çalışmalıyız.

 

19:25’te Ay ile Uranüs’ün gerilimli konumu bizi duygusal çalkantılara, nedensiz heyecanlara sürükleyebilir. Bağlandığımız kişilerle (veya ailemiz, annemiz, bir arkadaşımızla) aramızda ani ve tedirgin edici durumlar yaşamak sinirlerimizi bozabilir. Serinkanlı olmaya çalışıp niye böyle hissettiğimizi anlamaya çalışalım. Sakin ve kendine güvenli tavrımız pek çok şeyi düzeltmeye yeter.

 

Ay gece boyunca boşlukta kalacak.

 

6 Ocak Çarşamba 06:59’da Ay Terazi’ye geçiyor. Dün ilişkilerde hissettiğimiz kaygan zemin bugün yerini denge arayışına, işbirliği ve uyuma dayanan eşitlikçi bir ortama bırakıyor. Düşünüp taşınarak hareket etmenin önemini kavrıyoruz. Huzur ve paylaşımlara, ruhsal ve fiziksel yakınlıklara ihtiyaç duyduğumuz birkaç gün var önümüzde. Kararsızlıklar ilişkilerimizde bizi zorlayabilir. Sanatsal yönlerimizi besleyecek çalışmalar, kültürel etkinlikler için ideal bir zamandayız.

 

7 Ocak Perşembe dünkü duygusal yapımız aynen devam ediyor.

 

8 Ocak Cuma 08:09’da boşluğa düşen Ay 12:02’da  Akrep’e girene kadar günün gereklerini yerine getirmekte zorlanıp dağılabiliriz. Öğlen saatlerinden itibaren duygusal konularda derinlik, yoğunluk, uç noktada duygular yaşamamız söz konusu. Bütünleşme, sevilme ihtiyacımız yüksek.

 

09:28 itibariyle geri giden Merkür’ün Neptün ile gerilimli etkileşimi iletişimde yanılsamalar getiriyor. Herşeyi yanlış anlayabilir, dolayısıyla hatalı değerlendirmeler yapabiliriz. Gerçekçi bakalım. Meselelere tarafsız bir şekilde, kendi kendimizi de kandırmadan yaklaşalım.

 

9 Ocak Cumartesi derin ve keskin duygusallığımız halen devam ediyor. Kuşkucu, kıskanç ve sahiplenici tavırlarımız başımıza dert olabilir. Herşeyin altında bir başka şey arama merakımızla ilişkilerimizi sabote edebiliriz. Güç savaşları ve kontrol mekanizmalarını bir kenara bırakmakta yarar var. Dengemizi korumaya, merkezimizde kalmaya çalışmak büyük önem taşıyor.

 

10 Ocak Pazar gününe yine yakıcı ve derin duygularla başlıyoruz. Bu enerjiyi kendi duygusal fırtınalarımızın kökenine inme, kendimizle yüzleşerek ihtiyaçlarımızın farkına varma yönünde kullanırsak, kendi gelişimimiz açısından olumlu bir adım atmış oluruz. 17:04 itibariyle Ay boşlukta olacak.

 

Akşama doğru birkaç gündür üzerimize çöken karanlık ve kasvetli havanın dağılmaya başladığını hissedeceğiz. 20:12’de Ay, Yay burcunda ilerlemeye başlayacak. Enerjimiz artacak. İyimser, neşeli ve coşkulu havamız çevremize de yansıyacak. Hoşgörü ve anlayışla hareket etmek olumlu bir hava yaratacaktır. Ancak bunda da aşırıya kaçmamak gerekiyor. Kendimizi her konuda en iyiyi bilir ve hep haklı bulur şeklinde bir gölge kullanıma farkında olmadan kayabiliriz. Önyargılı ve mağrur tepkiler de kaçınmamız gereken gölge yönlerden. Gelin, bu enerjiyi yaşadıklarımızdan kendi hayat felsefemizi oluşturacak bir anlam ve çıkarımlar yapmak, hayata bakışımızı enginleştirmek için kullanalım. Kendimize ve yaşama olan inancımızı pekiştirelim.

 

Haftaya iş ve yine özel hayat ağırlıklı konularda yoğunlaşacağımız görülüyor. Ocak ayı ile ilgili ayrıntılı bilgileri sitemizdeki aylık yazımda bulabilirsiniz. Her şey gönlünüzce olsun. Esen kalın…

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.