Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yılın son haftasındayız

2009, yeni yılın getireceği önemli değişimleri bize hissettirecek bir hafta ile kapanmak üzere. Yılın son günü olan 31 Aralık yoğun enerjileri ve akşam saatlerinde Yengeç burcunda gerçekleşecek Parçalı Ay Tutulması ile önümüzdeki yılın temalarına ışık tutacak. Aslında bu temaların pek de yabancısı değiliz. 2009 Temmuz’unda Yengeç-Oğlak aksındaki ilk tutulmaları deneyimlemiştik. Önümüzdeki bir yıl boyunca aynı aks tutulmalarla tetiklenecek. Yani hayat ilerleyebilmemiz ve gelişmemiz için bizi büyümeye, sorumluluk almaya, kendimizi yeniden yapılandırmaya çağırıyor. Bunun için artık kendimize uygun olmayan düzenleri geride bırakmamız gerekiyor.

 

2010''''UN TEMALARI NELER

2010’daki önemli gezegen hareketleri öncü burçlarda gerçekleşecek. Plüto halen Oğlak’ın ilk derecelerinde ilerlemesini sürdürüyor. Dolayısıyla gerek tutulmalar gerekse de Plüto transiti nedeniyle Yengeç ve Oğlakların hayatlarında ciddi anlamda bir temizlenme, arınma, dönüşüm süreci söz konusu. 29 Ekim’de, bir başka öncü burç olan Terazi’ye giren Satürn ise, hem Terazi hem de karşıt burcu olan Koç’ları ilişkiler, ortaklıklar, para ve değer sistemi ile ilgili konularda sınamaya başladı. Bir ilişki ya da ortaklığın içinde kendimizi yok etmeden nasıl dengeleri sağlayabileceğimizi öğreniyoruz. Önümüzdeki yıl da aynı temalar gündeme gelecek. Kısacası özellikle Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçları için müthiş bir yenilenme, tazelenme, yeniden yapılanma zamanı geldi. 

2010 Mayıs’ında ağır giden gezegenlerden özgürlüğün, farklılığın, başkaldırının temsilcisi Uranüs öncü gruplardan Koç’a geçecek. Ağır giden gezegenlerin önemli dönemsel olaylara işaret ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Şansın, büyüme ve genişlemenin temsilcisi Jüpiter’in de 6 Haziran itibariyle Koç burcuna geçerek Uranüs ile birleşecek olması müthiş hareketli, inişli çıkışlı, zaman zaman çatışmalı zamanların bizi beklediğini vurguluyor. 2010’da özellikle öncü gruplarda özgürlük ve yenilikler için mücadele ve radikal değişimler söz konusu. Kendimiz olmayı, bu hayatı kendi gerçeğimize göre sorumluluk bilinciyle, sınırlarımızı koruyarak inşa etmeyi öğreneceğiz.  Engeller karşısında moralimizi bozup hemen yılmayacağız. Sabır ve azimle sorunları aşmaya çalışan, değişime direnmeyen ve elbette ki dönüşüme gönüllü olanlar hayatlarında çok daha rahat ilerlemeler kaydedebilecekler. 


Şu anda yeni yıla doğru geriye sayarken iletişim,  algılama ile hareket etme, kendimizi ortaya koyma ve isteklerimizin peşinden gitme konularında durup düşünme, gerekiyorsa düzeltmeler yapmayı gerektiren bir içe yönelme, derinleşme hatta yavaşlama sürecindeyiz. Bunu bir avantaj olarak görmeli ve kendimizi, neler istediğimizi, neler yaptığımızı düşünüp değerlendirmeliyiz.


 

BU HAFTANIN TEMASI

Duygusal ihtiyaçlarımız ile işimiz ve zorunluluklarımız arasındaki dengeyi korumamız gereken bir haftadayız. Ailemizle ilgilenmemiz, onlara vakit ayırmamız gerekebilir. Herşeye ve herkese aynı anda yetmek durumunda kalmak bizi gerebilir. Fevri hareket etmeyelim. Biraz durup sakinleşmeye, içimizi dinginleştirmeye çalışalım.

 

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?

28 Aralık Pazartesi içimizdeki denge ayarı Ay çalkantılı. Biraz karışık, heyecanlı, gergin olabiliriz. Gün zaten yoğun ve dönüştürücü bir enerjiyle başlayacak. 08:48’de Venüs ile Plüto 03 derece 10 dakika ile Oğlak’ta kavuşum yapacaklar. İlişkiler, para ve değer sistemiyle ilgili konulara yaklaşımımızı yeniden düzenlemek durumunda kalabiliriz. Sevdiklerimize onları ne kadar önemsediğimizi ve değer verdiğimizi hissettirelim. İlişkilerimizde derinleşelim; içten ve gerçekçi olduğumuzun anlaşılmasına çalışalım.

19:55 itibariyle Ay boşluğa düşüyor. Günü irdelemek, neler konuştuğumuzu, neler düşündüğümüzü görüp tartmak için bu iyi bir fırsat olabilir.

29 Aralık Salı 03:14’te Ay bu kez İkizler’de yol almaya başlayacak. Birkaç gün hareketli, canlı, tempoluyuz. Duygularımızı dile getirmek, neler hissettiğimizi aktarmak ihtiyacında olmakla birlikte bunu başarmakta zorlanabiliriz. 08:56’da Venüs ile Satürn 04 derece 26 dakika ile  Oğlak’ta kavuşum yapacaklar. İlişkilerde alma verme, sevgiyi gösterme konularında gerilim yaşayabiliriz. Yakınlık duyduğumuz kişilerle aramızda serin rüzgarlar esebilir. Olgunluk ve sabırla aradaki dengeyi korumak, olmuyorsa yaşamın bu alanını yeniden yapılandırmak adına bazı vedaları göze almak durumundayız.

30 Aralık Çarşamba dünkü enerjilerin esintileri bu güne de yansıyor. Yoğun, bir miktar huzursuz bir yapıda olabiliriz. 22:31 itibariyle Ay boşluğa düşüyor. Geceyi dinlenerek, uğultumuzu dindirerek geçirmekte yarar var.

31 Aralık Perşembe haftanın en yoğun günü. 04:46’da Ay Yengeç burcuna giriyor. Aile, duygusal güvenlik ve aidiyet duygusu ile ilgili temalar önem ve öncelik kazanıyor. Ay gün içinde ilerlerken Plüto, Satürn ve Güneş ile oldukça keskin açılar yapacak. 21:14’te Yengeç –Oğlak aksında Dolunay oluşacak. 21:23’te ise 10 derece 20 dakika ile yine Yengeç burcunda Parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Bir çoğumuz yeni yılı ailemiz, yakınlarımız, sevdiklerimizle birlikte büyük bir olasılıkla ev ortamında veya kendimizi rahat hissedeceğimiz yerlerde karşılamak isteyeceğiz. 

1 Ocak Cuma gününe yeni yılla birlikte bizi sevgi, değer duygusu, sahip olduğumuz maddi ve manevi kaynaklar ile ilgili yeniden yapılanmaya teşvik eden yoğun etkilerle başlıyoruz. Ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte vakit geçirmek kendimizi güvende ve iyi hissettirecektir. Ay Yengeç’teki yolculuğunu sürdürüyor.

Haftayı Ay Aslan burcundayken kapatacağız. Duygularımızı açıkça ifade etmek, ortaya koymak ihtiyacındayız. Takdir, onay, ilgi ve dikkat çekmek arzusunda olabiliriz. İçimizdeki çocukla temas edip ona kulak verelim. Bunca ağır enerjilerden sonra biraz olsun neşelenmeyi ve eğlenmeyi kim istemez ki?

Hepinize sevdiklerinizle birlikte gönlünüze göre geçecek sağlıklı, neşeli ve mutlu bir yıl diliyorum. Esen kalın.

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.