Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Kurban Bayramı haftası
Zaman hızla akıp gidiyor gibi. Düşünüyorum da sanki daha dün gibiydi yaz. Ne zaman yazın cıvıltılı sıcağına veda ettik, ne zaman kışlıkları çıkardık, ben kendi adıma pek anlayamadım doğrusu!

Ramazan’dı, bayramdı derken bu hafta da Kurban Bayramı’nı karşılıyor olacağız. Yılbaşı’nın ise eli kulağında. Vitrinler binbir çeşit promosyonlarla müşteri çekmeye çalışan indirim yazıları ve yılbaşı süsleriyle dolu. Gün geçmiyor ki cep telefonlarımıza, “Şunu alırsanız yanında bilmem kaç takside şu da var” türünden akıl çelmeye ve piyasayı canlandırmaya yönelik bir mesaj gelmesin. Gerçekten de tüm dünya ekonomik açıdan zor günlerden geçiyor. Özellikle ülkemizde Bayram haftasına denk gelen bu hafta 24 Kasım ile 26 Kasım arasında para ile ilgili konularda ciddi sıkışıklıklar yaşanacağı görülüyor. İsterseniz, gelin önce bu haftanın temalarına birlikte bakalım …

HAFTANIN GETİRDİKLERİ
Güneş, Yay burcuna geçtiğinden beri daha iyimser ve iç açan enerjiler harekete geçmekle birlikte, bu hafta kendimizi hem duygusal, hem de maddi konularda bir miktar baskı altında hissetmemiz söz konusu. Şans, umut, heves gibi destekleyici unsurları arzu ve isteklerimizi, büyük çaplı hedeflerimizi geliştirmek ve planlama yapmakta kullanalım. Ancak, bu süreçte duygusal tepkilerimizin, önüne geçilemez yakıcı tutkularımızın (kıskançlık, sahiplenicilik vb.) başımıza dert olabileceğini de unutmamak gerek. Kısacası sağlığımız, ilişkilerimiz ve parasal  konularla ilgilenme zamanı şimdi. Yeraltına inmiş, saklanmış, yok saydığımız ama pekala da farkında olduğumuz en derinlerde yatan gerçeklikleri görmek, savaşmadan anlamaya ve gereken düzeltmeleri (gerekiyorsa kökten) yapmaya gönüllü olmamız önemli. Zaten bütün bunları yapmaktan biz kendimizi alıkoysak da evrenin o inanılmaz orkestra şefliği gereğini yapıyor, hayat bizi dönüşmeye zorluyor. Sonuçta, biz çok daha güçlenerek gerçekten kendimiz için en iyi olanı inşa etmeye başlıyoruz.

Her dönüşüm sancılıdır, pek de tatlı değildir. Ama artık gereken arınmalar için zaman kaybedilmemeli. Sahte umutlar ve kendi kendimizi kandırmalar, kendi kendine düzelir bekleyişi, artık geride kalmalı.

İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NELER SÖYLÜYOR?
23 Kasım Pazartesi gününe duygusal konulara mesafeli yaklaşımlar, mantık, entellektüellik, arkadaşlık, toplumsallık, bağımsızlık temaları hakim. Gölge yönüyle baskıya gelemeyip hemen tepki verme, zorunluluklar yüzünden kendimizi adeta tutsak olmuş hissetme, isyan, bir şeyi yapmaya niyet edip bir türlü harekete geçememe yaşanabilir. Ay, Kova’da ilerlemesini sürdürüyor.

24 Kasım Salı 05:36 itibariyle Ay, Neptün ile kavuşum yaptıktan sonra boşluğa düşecek. 18:08’de Balık burcuna giriş yapana dek günümüz biraz karışık, dağınık hatta yanıltıcı bir şekilde geçebilir. Bugün itibariyle Akrep’te ilerleyen Venüs, 26 Kasım Perşembe akşamına kadar Jüpiter, Chiron ve Neptün ile gerilimli bir etkileşim içerisinde olacak. İşsizlik, para, ilişkiler ve sağlıkla ilgili konular gündemin ön sıralarında yer alacak. Sahip olduğumuz her şeye karşı şükran geliştirmek ve sevdiklerimize anlayış ve şefkatle yaklaşmak; dolayısıyla ilişkileri iyileştirmek bayram haftası için en güzel ilaç. Kimlere ne vaat ettiğimize, hayatımızda hangi konularda aşırıya kaçtığımıza dikkat edelim.

25 Kasım Çarşamba, kendimizi evrenin getirdiklerine bırakmak, akışla hareket etmek durumundayız. Ay Balık’ta. Dolayısıyla gökyüzünde daha yumuşak enerjiler var. Sevme, sevilme, sevgi, şefkat, ilgi ihtiyacımız büyüyor. Ancak bunları göstermek yerine, bilinçaltı olarak incinmeden korktuğumuz için farkında olmadan kendi kendimize ket vurup soğuk veya sert de gözükebiliriz. Tatsız konuları görmezden gelebilir, hatta kendi kendimize kaçış noktaları veya mazeretler yaratabiliriz. Suçlama, suçlanma, kendi kendimize eziyet etme, her şeyi kendimize göre işimize geldiği gibi anlama ve alma eğilimimiz var. Önümüzdeki yaklaşık 2,5 günlük dönemde varsayımlarla hareket etmeyip, sormakta, dinlemekte ve kendimizi ifade etmekte yarar var.

AİLEMİZ VE SEVDİKLERİMİZLE OLMAK BİZE İYİ GELECEK
26 Kasım Perşembe, Ay 16:18’de boşluğa düşene kadar önce Uranüs sonra da Venüs ile etkileşim içerisinde olacak. Duygusal anlamda bir canlanma, yenilenme, heyecan yaratan durumlar olabilir. Sonrasında ise içsel dengemizi, uyumu bulup rahatlayabiliriz. Ailemiz ve sevdiklerimizle olmak bize iyi gelecektir. Sanat ve yaratıcılık anlamında da güzel bir gün. Merkür ile Mars üçgen açı içerisinde olacaklar. Yarın başlayacak olan bayram tatili için son anda gezi programları yapmaya niyetleniyorsak, gün içinde bu işlere kalkışmak daha akıllıca.

27 Kasım Cuma günü bayram sabah 05:12’de Ay’ın Koç’a girmesiyle başlıyor. Canlı, renkli, enerji dolu, mutluyuz. Günü arzuladığımız şekilde geçirebilmek elimizde. Yeter ki sabırsızlık, inatçılık göstermeyip, ille de kendi programlarımıza uyulmasını istemekte diretmeyelim. Spontan olma, anlık içsel tepkilerle harekete geçme güzel sürprizler yaratabilir. Ancak, düşünmeden hareket etmenin getirebileceği aksiliklere karşı uyanık da olalım.

28 Kasım Cumartesi, dünkü enerjiler devam ediyor. Canlı, aceleci, kıpır kıpır, ancak her şey istediğimiz gibi gitmediğinde biraz da öfkeli olabiliriz.

29 Kasım Pazar 01:34 itibariyle Ay boşluğa düşüyor. Öğleye kadar devam edecek olan bu durum işlerimizi askıya almamıza, dağılmamıza, program yapamamamıza neden olabilir. 12:35 itibariyle Boğa’ya giren Ay ile yaşamın beş duyu ile ilgili keyifli her yönüyle ilgilenmek ve duygusal güvenlik ihtiyacı yükseliyor. Gezmek, sosyallik yaşamak, yemek içmek, keyfetmek, hatta belki de pazar rehavetiyle biraz tembellik dahi etmek isteyebiliriz. Bütün bu konuları abartma ihtimalimiz de var.

BİTİRİRKEN...
Yay burcu süreçlerinden geçtiğimiz bu ay, Yay’a özgü temaları bir kez daha hatırlayalım. Yay demek; salt iyimserlik, coşku, özgürlük, macera duygusu ve hayata geniş bir açıdan bakmak demek değil, hayatı anlamak, bizden farklı düşünen kişilere karşı hoşgörü geliştirmek ve kendi deneyimlerimizden yola çıkarak kendi yaşam felsefemizi kurmak demektir. Bu bağlamda kendi doğrularımıza göre yaşarken, kimseye önyargılı veya tepeden bakmamamız gerekli. Dünyaya bizden daha farklı yaklaşan, farklı inanç ve görüşlere sahip insanlara karşı anlayış ve şefkat geliştirmeye, uzlaşmaya çalışmamız gereken bir sürecin içinden geçiyoruz.

Herkese sevdikleriyle ve sevgiyle geçirecekleri, sağlıklı, yaşama sevinci ve umut dolu güzel bir Bayram diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.