Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Siz kendinizden ne kadar haberdarsınız?

 

Geçen hafta Balık-Başak aksında gerçekleşen Dolunay henüz etkilerini sürdürürken, enerjilerin yön değiştirdiği bir başka haftaya girdik.

Mantık, muhakeme, zeka, iletişim, ulaşım ve eğitimin temsilcisi Merkür hafta başında 6 derece ile Terazi’de geri hareketine başlıyor. Aylık yorum yazımda Merkür’ün geri gitmesinin ne anlama geldiğini ayrıntılı bir şekilde ifade etmiştim. Burada ise, içe yönelen zihinden ne anlamamız gerektiğine değinmek istiyorum kısaca. Mitolojide “Tanrıların Habercisi” olarak bilinen Merkür, içimizdeki tüm fonksiyonlar arasında da özel ulak olarak çalışır! Tıpkı yeryüzünde olan bitenleri tanrılara, onların mesajlarını da yeryüzüne ilettiği gibi bizim de içsel olarak neye ihtiyacımız olduğunu, ne istediğimizi, hangi durumlardan geçtiğimizi algılamamıza neden olur. Geri hareketini yaparken gözlem ve analiz yeteneğimiz daha da derinleşir, ayrıntılı bir şekilde düşünebiliriz. Şimdi sevgi, uyum, denge, işbirliği ve ilişkinin temsilcisi Terazi’de geri giderken, önceliği kendi kendimizle ilişkimize, kendimizle ne kadar irtibat halinde olduğumuza vermeliyiz. İlişkilerimizde beklediğimiz sevgi ve güveni bulamadığımızdan şikayet ediyorsak kendimize biçtiğimiz değeri, hatta hepsinden önemlisi kendimizi gerçekten sevip sevmediğimizi sorgulamamız gerek.

KENDİMİZLE İLİŞKİMİZİ GÖZDEN GEÇİRME ZAMANI
Astrolojide Terazi’nin yönetiminde olan 7. Ev, birebir yakın ilişkileri, evlilik, ortaklık ve açık düşmanları temsil eder. Bu yaşam alanının ana ilkesi, farkına varmadığımız yönlerimizi bize geri yansıtan insanları hayatımıza çekmektir. Diğer bir deyişle içimizde ilişki kuramadığımız her yönümüz bir başkasının ayna olması ile görünür olur. Böylece farkındalık kazanır, kendimizi tanırız. Hangi platformdaysak ona uygun insanlar girer hayatımıza. Kendimizden hoşnutsak iyi ve geliştiren ilişkiler içersinde olur, olumsuz ve huzursuzsak bu özelliklerimizi yansıtan yıkıcı ilişkilerde kendimizi buluruz. Kısacası 18 Eylül’e kadar Merkür Terazi’de geri gidişini sürdürürken kendimizle ilişkimizi gözden geçirme, temize çekme, ruhumuzu zenginleştirme zamanı. Diğerleriyle olan ilişkimizi de sağlıklı ve doyurucu kılmak istiyorsak önce kendimizle olan ilişkimizin sağlıklı ve tarafsız olmasına bakmalıyız. Yaşadığımız tatsızlıkların suçunu karşı tarafa atmak yerine içsel olarak hangi durumda olduğumuzu anlamaya, şimdi niye böyle bir deneyime açık olduğumuzu keşfetmeye çalışmalıyız. Her şey ilişkilerimizin kalitesini yükseltmek ve gerçek paylaşımı tadabilmek için...

ERTELEDİĞİNİZ İŞLERE ZAMAN AYIRIN
Merkür,18 Eylül’den itibaren bu kez Başak burcunda  geri hareketini sürdürecek. Günlük yaşamımızda kargaşa, plansızlık mı var? Her şey üstüste geliyor, neye yeteceğimizi mi şaşırıyoruz? İşte şimdi “dur ve düşün”  diyor hayat bize. Günümüzü verimli ve etkin bir şekilde planlayıp planlayamadığımızı sorgulama zamanı geliyor işte! Yapacak işlerimizi önem ve öncelik sırasına göre listelemeye ne dersiniz? Çoktandır savsakladığınız sağlık kontrolleriniz veya bir türlü gelemeyen boş bir anınızda düzeltmeyi planladığınız çekmeceleriniz, bitirilmeyi bekleyen her türlü yarım kalmış işiniz için kolları sıvama vakti başlıyor. 

İÇİMİZLE BAĞIMIZI GÜÇLENDİRELİM
Merkür hangi burçta geri giderse gitsin, günlük yaşamın hayhuylarından bir miktar uzaklaşıp kendimizle başbaşa kalmak, müzik dinlemek, film seyretmek kısacası içimizle bağımızı güçlendirmek durumundayız. Bu süreçte trafikte veya haberleşme araçlarında meydana gelen  sorunlar belki de bizi dış dünyada olan bitenlerden çok kendimizle ilgilenmeye çağıran sinyallerdir.


BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
7 Eylül Pazartesi gününe hafta sonunun dağınıklığını geride bırakarak dinamik ve hevesli bir şekilde başlıyoruz. Ancak bütün gayret ve enerjimize karşın, gün içinde birtakım aksilikler, işlerimizde gecikme, erteleme veya başka bir sorun yaşamaya açık olduğumuz bir sürece giriyoruz. Sabrımızı ve sükunetimizi korumaya çalışalım. Saat 07:15 itibariyle Merkür Terazi burcunda geri hareketine başlıyor. Kendi içimizde denge ve huzuru bulmaya çalışırken, diğerlerinin görüş ve düşüncelerine, değer sistemlerine de açık olmak, onlarla iletişimimizde de dengeyi ve ortak noktaları yakalayabilmek durumundayız. 5 Ekim’e kadar devam edecek olan bu süreçte iyi giden ilişkilerimizde onları ne kadar önemsediğimizi, değer verdiğimizi ifade etmekten kaçınmayalım.

8 Eylül Salı, sabah saatlerinde Ay boşlukta kalacağından işlerimizi toparlamakta, belli bir konuya odaklanmakta zorluk yaşayabiliriz. 13:19 itibariyle Ay Boğa’ya girdikten sonra daha kendimize yeterli, ne istediğimizi bilir durumda olacağız. Somut konularla pratik bir şekilde ilgilenebileceğiz. Gerçekçi, ayakları yere sağlam basan bir ruh hali içindeyiz.

İSTEK VE İHTİYAÇ ARASINDAKİ DENGE
9 Eylül Çarşamba dingin, huzurlu enerjilere sahip bir gün. Ay halen Boğa’da. Güneş ile uyumlu bir açısı ve ardından Jüpiter ile etkileşimi var. Canımızı sıkan birtakım şeyler varsa uzaklaşmak, biraz keyif veya tembellik etmek ya da sevdiğimiz şeylerle uğraşarak kendimizi  şımartmak isteyebiliriz. İstek ve ihtiyaçlarımız arasında dengeyi bulmakta yarar var. Abartıdan uzak duralım.

10 Eylül Perşembe sabah saatlerinde heyecan duymamıza veya şaşırmamıza neden olacak birtakım şeyler yaşayabiliriz. Duygusal olarak kendimizi, farklı yönlerimizle bir birey olarak ortaya koymak ihtiyacındayız.. 10:18’de Ay ile Uranüs arasındaki altmışlık uyumlu açının ardından bütün gün Ay boşlukta olacak. Günümüz plansız, dağınık geçebilir. Hazır Merkür de geri gidiyorken elimizdeki işleri toparlamaya bakalım. Zamanı olanlar eski dost ve arkadaşlarla tekrar biraraya gelebilirler. 19:18’den itibaren Ay İkizler burcuna giriyor. Haberleşme trafiğimiz, tempomuz artabilir. Aynı anda birden çok şeyle ilgilenmek durumunda kalıp gerilebiliriz.

11 Eylül Cuma duygularımızı dile getirmek, yakınlar, kardeş ve akrabalarla iletişim ve sosyalleşme ihtiyacındayız. Çok beklentili veya talepkar olmamaya çalışalım. Yeme içme, keyfetmeyi abartma ihtimalimiz var. Aslan’daki Venüs ile Kova’daki Jüpiter karşıt açıdalar. 19:56’da Oğlak burcunda Plüto artık direkt harekete geçiyor.

YANLIŞ ANLAMALRA DİKKAT!
12 Eylül Cumartesi günü, 14:31 itibariyle Ay boşluğa düşecek. Programlarımızı sabaha kaydırmak akıllıca olur. 23:21’de Ay bu kez Yengeç burcuna giriyor. Daha hassas ve alınganlaşacağımız birkaç gün var önümüzde. Dile getirilmeyen duygular yanlış anlaşılmamıza neden olabilir.

13 Eylül Pazar, Ay Yengeç’teki yolculuğunu sürdürüyor. Öte yandan Başak’taki Satürn ile Kova’daki Neptün gerilimli açıdalar. Duygusal olarak etkilere açık, özlem ve ideallerimizle hayatın gerçekleri arasında sıkışıp kalmayı çağrıştıran çalkantılı bir gündeyiz. Ailemiz ve sevdiklerimizle vakit geçirmek, onlarla paylaşımda olmak bize kendimizi iyi hissettirebilir.


Hepinize kendinizle aranızın iyi gittiği, güzel günler diliyorum. Esen kalın...


 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.