Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İki haftanın dökümü

 

Geçtiğimiz hafta astrolojik olarak önemli iki olay gündemi oluşturdu. Biri 15 Haziran’da henüz hafta başındayken Jüpiter’in Kova burcunda 10:51’de geri gitmeye başlaması, diğeri ise 21 Haziran’da Güneş’in 08:47 itibariyle Yengeç burcuna girmesiyle “Yaz Gün Dönümü”nü yaşamamız… Diğer bir deyişle astrolojik yılın, ilk çeyreğinin bitiyor olmasıydı. Benim kişisel tarihimde ise evlenme yıldönümüm, sevgili eşimin doğum günü ve babalar günü geçtiğimiz haftanın önemli ve öncelikli günleri olarak sıralamada yer aldı!

Aylık yorum yazımda da değindiğim gibi, büyümenin ve genişlemenin gezegeni Jüpiter, 13 Ekim’e dek geri gidişini sürdürecek. Bu süreçte enerjisi içe yönelik olarak çalışacağından, iç dünyamızda kendimizi büyütmek söz konusu olacak. Felsefi ve derin düşüncelere dalabilir, gerçek zenginliği ve yaşamın anlamını içimizde aramak durumunda olabiliriz. Zaman zaman aşırı iyimserlik veya aşırı kötümserlik eğiliminde olmamız mümkündür. Uzun vadeli planlar yaparken dikkatli olmakta yarar var. İyi bir yatırım veya iyi bir alışveriş yaptğımızı zannedebilir, ama sonradan hüsrana uğrayabiliriz.

Bu hafta ise 22 Haziran Pazartesi günü Yengeç burcundaki Yeniay ile başlıyor. Bir ay boyunca duygusal güvenlik ihtiyacımız kendini kuvvetle hissettirecek. Yengeç burcunun ilk derecelerinde oluşan Yeniay ile  karşıt burcu Oğlak’ta geri gitmekte olan Plüto gerilimli açı içerisinde olacaklar. Dolayısıyla bir ay boyunca yaşanacak her şeye Plüto’nun rengi karışacak. Duygularımız bir hayli ateşlenirken, zorlu duygusal deneyimlerden de geçmek durumunda kalacağız. Plüto’nun elemek, arıtmak ve işe yarayanları hayata katmak gibi bir işlevi olduğunu hatırlayacak olursak, bu dönemde önemli radikal değişimlerden geçeceğimizi ama bunun pek de yumuşak ve rahat bir şekilde olmayacağını söylemek gerekir. Çeşitli güç savaşları, mücadeleler, aciz kaldığımız durumlardan geçebiliriz. Yeniay, 2001 Haziran’ında gerçekleşmiş olan Güneş Tutulması’nın dereceleri üzerinde oluşacağından eski anılarımızın ve duygularımızın canlanması veya benzer deneyimler yaşamamız beklenebilir.

Pazartesi günü hızlı ve enerjik bir gün olarak başlarken, akşamüstü saatlerinde Ay’ın boşluğa düşmesiyle birlikte karmaşa veya işlerimizi istediğimiz şekilde yoluna koyamamak gibi sıkıntılarla karşılaşmak söz konusu. Saat 20:12’de Ay’ın Yengeç burcuna girmesiyle birlikte Yengeç temaları iyice görünür hale gelecektir. Yaklaşık iki gün boyunca hassasiyetimiz iyice artacak, duygu dünyamız ön plana geçecektir. Aile, geçmiş, anılar, bağlandıklarımız ve bize bağlananlar, kısacası tüm sevdiklerimiz gündemimize oturacak. Ay, bizim derinde, bilincin karanlıkta kalan yönlerini ifade eder; bilinçdışı tepkilerimizdir. Bunları bulup bilinç düzeyine taşımak gerekir. Yengeç temalarıyla birlikte çocuksu isteklerimiz, değişken ruh hallerimiz (kaprislerimiz) görünür olabilir. Alınganlaşıp, her şeye gereğinden fazla duygusal tepki verebiliriz. Öte yandan sezgilerimizin keskinleşeceğini, empati yeteneğimizin güçleneceğini de söyleyebiliriz.

23 Haziran Salı, dünkü ruh halimiz aynen devam ediyor. Ay bütün gün Yengeç’te ilerlemesini sürdürüyor. Duygusal ihtiyaçlarımızla ilgilenmek ve bir anlamda kendi kendimize büyütücü annelik etmek, ruhumuzu beslemek durumundayız. “Kendimiz için en son ne yaptık?”, “Bundan doyum sağladık mı?”gibi sorular sormanın tam sırası. Aksi taktirde kendisiyle ilgilenilmeyen, yani aç kalan Ay’ımız kendisini beklenmedik şekillerde duyurmaya çalışacaktır. Bugün sabah saatlerinde Yengeç’teki Güneş’in Oğlak’ta geri gitmekte olan Plüto’ya vereceği karşıt açı bu konuda sondajlar yapmamıza neden olabilir. Bitirmemiz, geride bırakmamız, elememiz gereken şeyleri yapabilecek gücümüz var.

24 Haziran Çarşamba gününe organize olarak başlamamız günü kazanmamız açısından iyi olacaktır. Çünkü 14:25 itibariyle Ay’ın boşluğa düşmesiyle birlikte  başladığımız işleri toparlayamamak, randımansız kalmak gibi sorunlarla karşılaşabiliriz. 19:51’de Ay Aslan’a girdikten sonra geceyi eğlenceli ve keyifli hale dönüştürmek daha kolay. Hem kendimizi duygusal anlamda daha rahat ifade edebileceğimiz hem de daha canlı ve enerjik olacağımız bir iki buçuk gün bekliyor bizi. Ancak eleştiriye karşı her zamankinden daha hassas, gururumuza daha düşkün davranışlar da sergileyebiliriz.

25 Haziran Perşembe Ay halen Aslan’da. İçimizdeki yaşama sevinci, çocuksu yönlerimiz günümüze ışık saçacak. Bugün Ay’ın iletişimi temsil eden Merkür ile de uyumlu bir açısı var. Duygusal ihtiyaçlarımızla temas etmekte zorlanmayacağız. Sağduyulu davranabilir, günlük işlerimizi kolaylıkla yoluna koyabiliriz.

26 Haziran Cuma günü gökyüzü bir hayli hareketli, pek çok değişik enerjiyi birden hissedeceğiz. Biraz gerilimli, inişli çıkışlı bir gündeyiz. Otorite ile sıkıntılar yaşayabilir, sesimizi gereğince duyuramadığımızı düşünüp karamsarlığa kapılabiliriz. Öğleden sonra saatlerinden itibaren Ay 20:48’e kadar boşlukta olacak. Önemli işlerimizi sabahtan halletmekte yarar var. Akşam Ay Başak’a giriyor.

27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günleri Ay Başak’ta ilerlemeye devam edecek. Hafta sonunu bizim için yararlı olacağını düşündüğümüz şekilde programlayarak geçirebiliriz.

Hepinize güzel günler diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.