Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
İşte ahvalim!

Son yılların en şiddetli gribi beni yaklaşık 3 haftadır yere sermiş durumda. İyileştiğimi zannedip normal düzene dönmek için çabaladıkça daha beter bir şekilde tekrarlayıp durduğundan yazılarıma da bir süre ara vermek durumunda kaldım. Neyse k, bol istirahat ve kendimle ilgilenmem sayesinde artık toparlanmaya başladım. Ama gözüm kulağım her gün sevgili Hülya’da, 2 Mart’tan beri Türkmax ekranındaydı. Bu anlamda sizlerle bağım hep sürdü.


BU ARADA NELER OLDU?
Mart ayı yorum yazımda da belirttiğim gibi, Venüs Koç burcunda geri gitmeye başladı. 17 Nisan’da doğrularak ileri harekete geçecek, ancak ayın son haftasına kadar gölgelerini hala hissediyor olacağız. Venüs bizim gerek kendimiz gerekse dış dünya ile ilişki kuruş biçimimizi, para ve değer duygumuzu, sosyal olma isteğimizi ifade eden bir gezegen. Bütün gezegenlerde olduğu gibi, geri harekete geçtiğinde enerjisini gerektiği gibi gösteremez; içe yönelir. Bu süreçte Venüs’e özgü uyum ve işbirliği konularında düşünmek, sevgi alışverişinden ne anladığımızı ne beklediğimizi sorgulamak yerinde olur. Yolunda gitmeyen ilişkilerimiz varsa, nerelerde hata yaptığımızı anlamaya çalışmak kendi içimize bir yolculuğu gerektirir. İç barışımızı sağlamak, karşıtlıkları dengelemememizi kolaylaştırır.  Venüs’ün güzellik, estetik ve sosyallik gibi konuları da sembolize ettiğini düşünürsek, bu süreçte yeni bir ilişkiye, yatırıma, güzellik ve estetikle ilgili girişimlere rağbet etmemek iyi olur. Eski dostlar, sevgililer yeniden ortaya çıkıp geçmişle bu konuda bir hesaplaşmaya gitmemizi, belki de bozulmuş ilişkilerimizi onarmamızı sağlayabilir. Venüs direkt harekete geçtikten sonra da Koç’taki ilerleyişi devam edecek. 7 Haziran itibariyle ise, artık yöneticisi olduğu Boğa burcuna girecek..

ZİHNİMİZ ESİNLERLE DOLACAK!
8 Mart’ta ise Merkür Balık burcuna giriş yaptı. Merkür tarafsız algılamayı temsil eder. Ancak Balık burcunda bu özelliğini yitirir. Sezgisel düşünürüz. Merkür adeta bir köprü gibi işlev görerek rüyalar ve evrenin işaretlerini ifade eden sembolleri bilinçaltından bilinç düzeyine taşır. 25 Mart’a kadar devam edecek olan bu süreçte zihnimiz esinlerle dolacak, farkındalığımız artacak ve iç sesimizin rehberliğine başvurabileceğiz. Kolay etki altında kalmak, kararsızlık, dinlediklerimizden işimize gelen anlamları çıkarmak bu konumun olumsuz kullanımlarından. Özlemlerimiz, hayal ettiklerimiz veya isteklerimiz düşünce sistemimizi etkileyebilir. Merkür’ü Balık burcunda doğru kullanabilmek için önümüze çıkan gerçekleri olduğu gibi kabullenerek anlamaya çalışmak gerekir.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
9 Mart Pazartesi, Ay sabah saatlerinden itibaren boşlukta olacak. 17:35’te Başak burcuna girene kadar randımanlı çalışmamız pek mümkün olmayabilir.

10 Mart Salı günü artık işlerimize odaklanıp toparlayabileceğiz. Birikmiş konuları önem ve öncelik sırasına göre ayrıştırıp kolları sıvayabiliriz.

11 Mart Çarşamba, Balık-Başak aksında gerçekleşecek Dolunay’ın etkisiyle duygusal hassasiyetimiz ve yoğunluğumuz artıyor. Yeniay döneminde başladığımız projelerin meyvelerini toplama, sonuç alma zamanı. Sabah saatlerinden itibaren Ay boşluğa düşeceğinden gün boyu yönsüzlük, belirsizlik ve karmaşa yaşayabiliriz. 20:47 itibariyle Ay Terazi burcuna girdikten sonra huzur, uyum, bütünleşme, sevme ve sevilme konularındaki ihtiyacımız giderek artacak. Geri giden Venüs’ün olumsuzluklarını giderebilecek bir etki alacağız.

12 Mart Perşembe Ay gün boyu Terazi burcunda ilerleyecek. Sevdiklerimizle birlikte olmak, paylaşımlarda bulunmak, sosyallik yaşamak ihtiyacında olabiliriz.

13 Mart Cuma Ay Terazi’deki yolculuğunu sürdürüyor olacağından yine ilişkiler ile ilgili konular gündemi meşgul edecek. Ancak gün boyu kendimizi biraz huzursuz hissetmemiz mümkün. Güneş ile Uranüs kavuşumu, bizi mutluluğa götürecek ilişki tarzının kendimize özgü özelliklerimizi yitirmeden karşımızdakiyle bütünlendiğimizde gerçekleşebileceğini hatırlatıyor.

14 Mart Cumartesi duygusal anlamda derinleşiyoruz. Ay hafta sonu boyunca Akrep’te ilerleyecek. Akrep’in yönetici gezegenlerinden Plüto ile etkileşimi yoğun duygusal hesaplaşmalar ve deneyimler yaşamamıza neden olabilir. İlişkilerde tutku, sahiplenme ve kıskançlık temaları ön plana çıkabilir. Geçmiş konular tekrar gündeme getirilerek sorgulanabilir.

15 Mart Pazar 05:21 itibariyle enerji ve hareketin temsilcisi Mars, Balık burcuna girecek. Mars’a özgü dürtüleri yumuşatan bu etkiyle arzu ve isteklerimiz birer özlem olarak kalıp gerçekleşemeyebilir. Zira, Mars Balık’ta rahat edemez. Duygusal kontrol zayıflar, öfkemizi dolaylı yollarla ifade etme eğilimi ortaya çıkar, enerjimiz dağılabilir. Yapılması gereken tıpkı bir su gibi akarak önümüze çıkan engelleri aşmak, onlarla mücadele etmeden, oldukları gibi kabullenmektir. Öte yandan, yaratıcı konularla ilgili çalışmalar yapmak için uygun bir zamana da işaret eder.

SON OLARAK…
Beraberlikler, ister evlilik, ister arkadaşlık olsun, bir savaş alanı olmamalı. Savaşmadan, birbirimizi anlamaya, olduğu gibi kabullenerek yanyana can cana hayatı paylaşmayı becerebilmeliyiz. Karşımızdakinin hak edip etmediğini düşünmeden candan verebildiğimiz zaman yine aynı şekilde geri beslemeler alırız.

Hepinize sağlıklı, mutlu, güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.