Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Tövbe etmek…

 

Karşımızdaki en yakınımız, sevdiğimiz biri olabilir ama bu özellikleri canımızı yakabilecek davranışları yapmasına engel olmayabilir! Ardından özürler dilenebilir ama burada asıl konu bizden özür dilenmesinden çok, bir daha söz konusu davranışta katiyen bulunulmamasıdır. “Evet, bu sefer tamam, artık anladı” diye düşündüğümüz bir anda yapılan sayısız yanlışlara ansızın bir yenisini daha ekleyerek bizi fena halde şaşırttıklarında kızgın, gücenik ve mutsuz öylece kalakalırız. Gene üzülmeler, af dilemeler ile bu döngü sürer gider…

Tövbe, tamamen yüz çevirmek, bir konuyu artık kökünden dönüştürmek anlamına gelen bir sözcük ve aslına bakarsanız bir kereye özgü olan bir durum. Zira tekrar edilen şey tövbe olmaktan çıkıyor. Bir kez tövbe sözü verildikten sonra bu değişimin gerçek olup olmadığını anlayabilmek için artık o kişiyi izlemek, gözlemlemek gerekiyor. Bu, yalnızca karşımızdakiyle değil, zaaflarımızı yenemediğimizde kendi kendimizle de yaşadığımız bir durum aynı zamanda. Sorunlarımız üzerinde çalışıp, davranış değiştirmeyi seçtiğimiz anda, büyümeyi seçiyoruz. Aksi taktirde, hiçbir şeyin farkında olmayan veya olmaya çalışmayan kişiler olarak bu dünyada salt gün doldurmuş oluyoruz.

Kasım, Akrep enerjisinin yoğun olduğu bir ay. Özellikle bu hafta farkındalık ve dönüşebilmek için gereken yaratıcı enerji kendisini adamakıllı hissettiriyorken, neden bundan yararlanmayalım? Evde veya işte, özdeğerimizi zedeleyen, birlikte olduğumuz her günü sıkıntı çekerek yaşamamıza neden olan bir ortamımız varsa, bu günler tövbe etmek açısından iyi birer fırsat bence…

Akrep birleşen enerjileri, ruhsal veya fiziksel derin paylaşımları, bir potada erimeyi ifade eder. Bu hafta kendi içimizdeki derinliklerin farkına varalım, karşımızdakinin derinliklerine de değer verelim. Yıpranmış, örselenmiş, gelişimimize engel olan durum ve koşulları değiştirebilecek cesareti kendimizde bulalım. Değişmeye veya değiştirmeye çalışmak yerine harekete geçelim; değişelim, değiştirelim. İşe yaramayan sistemlerde takılıp kalırsak, boşa zaman ve enerji tüketiriz ancak. Hayat bu kadar hoyratça harcayabileceğimiz bir süreç değil…

HER ZAMAN KENDİMİZE SADIK MIYIZ ACABA?
Hepimiz zaman zaman kendimizden uzaklaşıp, özümüze ters düşecek davranışlarda bulunmuşuzdur. Bu çoğunlukla karşımızdaki bizi daha çok sevsin, bırakıp gitmesin diye bilinçdışı yaptığımız hareketlerdir. Kendi bireyliğimize sırtımızı döner, merkezimizden uzaklaşır, kendi kendimizi terk ediveririz farkında olmadan. Oysa asıl mutluluk ve güven duygusu kendi içimizde, merkezimizde… Kim olursa olsun, bir başkasına bu gücü teslim etmek (Plüto), tüm dikkat ve enerjimizi o kişi üzerinde yoğunlaştırmak sevgiyle karıştırılabiliyor. Burada öylesine bir ikilem var ki, siz daha çok sevileyim diye kendiniz olmaktan vaz geçtikçe, iyice paspas olup o kişinin gözünde değerinizi yitiriyorsunuz. Kendi kendini terk eden bir insanı da kaçınılmaz olarak herkes hayatından uzaklaştırabiliyor.

Sağlıklı ilişkiler ancak onay ve kabul görmek, beğenilmek, sevilmek uğruna kendimize ters düşmediğimiz durumda kurulabilir. İstenen, beğenilen ve sevilen bir insan olmak için kendimize ters düşmek durumunda kalmamaya çok dikkat etmeliyiz.

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
10 Kasım Pazartesi, cumartesi ve pazarın edilgenliğinden sıyrıldığımız bir günle haftaya başlıyoruz. Karşı karşıya kaldığımız pek çok duruma daha enerjik, hatta öfkeli tepkiler verebilir, sabırsız ve telaşlı bir portre sergileyebiliriz (Ay Koç’ta). Gece yarısına doğru içimizdeki dinamik enerji ile birlikte yaratıcılığımız artarken, aklımıza birdenbire parlak fikirler gelebilir (Güneş ile Uranüs uyumlu açıda).

11 Kasım Salı Ay halen Koç burcunda olacağı için, parlayıp sönen öfkemiz, ataklığımız halen devam ediyor olacak. Amaç ve hedeflerimize doğru ilerlemek için dişimizi tırnağımıza takıp uğraş vereceğiz. Sorumluluk duygumuzun yüksek olacağı bir gündeyiz (Güneş ile Satürn uyumlu açıda). Gece yarısına doğru Ay Boğa burcuna girdiğinde, bir kaç gün için, tepkiselliğimizden sıyrılarak ayaklarımız yere daha sağlam basar bir şekilde davranabileceğiz.

12 Kasım Çarşamba, tüm ilişkilerimizde derinleşmek arzusu ve tutkular ağır basacak. İnanç, sevgi, ilişkiler ve para dahil değer ile ilgili konulara bakışımızı, yaşam felsefemizi sorgulayabilecek, işe yaramayan, çürümüş sistemlerin kokuşmasına izin vermeden arıtma, dönüştürme yoluna gidebileceğiz. (Venüs ile Plüto Yay burcunda kavuşum yapıyorlar.) Saat 17:26 itibariyle Venüs Oğlak burcuna girdiğinde ciddi ve kalıcı ilişkiler gündeme gelecek. Parasal konulara yaklaşımımız daha ciddi ama aynı zamanda iyimser olabilecek.

13 Kasım Perşembe bu haftanın en önemli günlerinden. Gökyüzü oldukça hareketli. 08:17’de Akrep’teki Güneş, Boğa’daki Ay ile Dolunay fazını oluşturacak. Sahip olmak (kendi kaynaklarımız) ile paylaşmak (birleşen kaynaklarımız), arasında dengeyi bulmamız ve bu konulara bakışımızı radikal bir şekilde değiştirmemiz gerekebilir. Oğlak’taki Jüpiter ile Balık’taki Uranüs ihtiyacımız olan değişiklikleri gerçekleştirebilecek enerjiyi sağlıyor. Gece yarısına doğru Ay İkizler’e geçecek. Duygusal ihtiyaçlarımızı dile getirmek, iletişim kurmak ihtiyacında olacağız.

14 Kasım Cuma haberleşme trafiğinin yoğunlaşacağı bir gün. Haftanın son çalışma gününü oldukça yüksek bir ritimde yaşayacağız.

Hafta sonu tempomuz giderek yükselecek. Öte yandan başta ailemiz olmak üzere, sevdiklerimizle daha çok zaman geçirmek, onlarla paylaşımlar yaşamak ihtiyacında olacağız. (Ay Yengeç’te) Gereksiz alınganlıklar ve hassasiyetler içerisinde olmadığımız sürece keyifli vakit geçirebiliriz.

16 Kasım Pazar 10:28’de hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars’ın Yay burcuna girmesiyle birlikte Yay burçlarının enerjisi yükselmeye başlıyor. Heves ve istekle geleceğe ilişkin planlar yapmaya başlayabilirler.

Hepinize esneyip değişebilecek cesaret ve sevgi dolu yakınlıklar diliyorum. Esen kalın. 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.