Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Korkunun ecele faydası yok…

 

Yaşamda her şeyi kontrol edemeyiz. Beklenmedik bir anda hazırlıksız yakalanıveririz bazen. Plan proje üretemeden balıklama dalmak zorunda olduğumuz bir iş, şartları hiç de uygun görülmediği halde ille de o zamanda yapılması gereken, bize adeta meydan okuyan ciddi bir fırsat, içimizde öncelikle korku uyandırır.


Korku, insanoğlunun en temel duygularından biri. İçinde güvensizlik ve endişe var. Farkındaysanız daha çok bilemediklerimizden korkarız. Çünkü onları kontrol etme olanağımız yoktur. Astrolojide Plüton, güç ve kontrol temalarını, başkalarını kendi ihtiyaçları doğrultusunda zorlamayı, manipülasyonu ve güç savaşlarını sembolize eder. Eski ve işlevini yitirmiş şeyleri ayrıştırarak, arıtarak ortaya yepyeni bir şey çıkarır. Bu anlamda kendini yenilemenin, değişim ve dönüşümün, yaşam ve ölümün temsilcisidir. Plüton, Neptün ve Uranüs gibi “bizden daha büyük bir gücün” olduğunu gösteren bir gezegen. Bu güçlü enerji bazen bizi köşeye kıstırıp, kendi karanlıklarımızla, korkularımızla yüzleşmeye zorlar. Bunu becerebilen insanlar yaşamda doyuma ulaşır ve potansiyellerini gerçekleştirebilecek zemini yakalar. Korkup tam tersine mevcut duruma sıkı sıkıya sarılmak ise genelde işe yaramayan ve bize hiçbir şey kazandırmayan, tam tersi aşağı çeken bir yöntemdir. Elimizden hiçbir şeyin gelmediği, adeta aciz kaldığımız durumlarda yapılacak tek şey vardır; teslim olmak. Direndiğimiz, takıntılı bir şekilde ısrarcı olduğumuz takdirde maddi ve manevi kayıplar, yıkımlarla sarsılır, üstelik belki de bizi aşkınlığa götürecek bir deneyim fırsatından kendimizi mahrum etmiş oluruz. Aslına bakarsanız, korkudan korkmak karşılaşmaktan sakındığımız olayların başımıza gelmesiyle sonuçlanır. Çünkü biz kaçmaya çalıştıkça o,  giderek benliğimize hakim olmaya başlar.


DENEYİME TESLİM OLMAK…
Bu hayatta ne yaşıyorsak, neyle karşılaşıyorsak bizden kaynaklanır, biz yaratırız.  Çünkü dış dünyada yaşadıklarımız iç dünyamızın yansımalarıdır. Yaydığımız enerji ne türdense, o tür olayları kendimize çekiyoruz. Korku doluysak korktuklarımız başımıza geliyor. Örneğin; sevgilimizin bizi terk etmesinden çok korkuyorsak bu güvensizlikle onu elimizden kaçırmamız işten bile değildir. "Ya bu işin altından kalkamazsam" diye düşündüğümüzde bilmem ne kadar aksilik önümüze yığılabilir. Olaylara ve insanlara iyimserlikle, iyi duygularla yaklaşmak, evrene olumlu dalgalar yaymak gerçekten de işe yarar.


BİZİM İYİLİĞİMİZ ADINA!
İş yerimizde, hatta ailemizde, arkadaş çevremizde, bizim iyiliğimiz adına neye ihtiyacımız olduğunu bildiğini düşünüp çeşitli manevra ve taktiklerle bizi yönlendirmeye çalışan Plütonik insanlara rastlayabiliriz. Bizi sevgi, ilgi, güç yoluyla, korkuyla kontrol altında tutmak isteyebilirler. Oysa herkesin kendi hayatını yönlendirmesi ve hayatın doğal akışı içerisinde karşılaştığı olayları göğüslemesi gerekir. Bu müthiş enerjiyi kendi egosu dışında insanlık için kullanan kişiler ise gerçekten iyileştirici, yol gösterici olurlar. Bilmeliyiz ki, kendiliğinden önümüze gelip çıkan fırsatlar, her türlü olumsuzluğa karşın bir çırpıda sorunsuz hallolan her şey; bize evrenden gelen hediyelerdir. Tesadüfler ise Tanrı’nın niyetleridir aslında. Her şeyi ince, ince hesap edip planlamak ve kontrol altında tutmak mümkün değil. Bizim kontrolümüz dışında gelişen olayların bile bizim için özel bir anlam taşıdıklarını bilmeliyiz. Bunları anlayıp çözebildiğimizde çok daha donanımlı ve güçlü bir insan oluruz. Korkuya rağmen yapmamız gerekenleri yapmak gerçekten cesaret işidir. Bizi ruhen olgunlaştırır, büyütür. Korkuya takılıp kalmak yerine, aklımızı toparlamak ve yapmamız gerekenlere odaklanmak gerekiyor. Böylece başarı ve doyuma ulaşabiliriz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.