Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür geri gitmeye başladı!


22 Eylül’de Sonbahar Ekinoksuyla birlikte Güneş 18:46’da  Terazi burcuna girdikten sonra,  Merkür 24 Eylül itibariyle 22 derece 49.9 dakika ile geri gitme hareketine başladı. Ancak her zaman olduğu gibi, yönettiği alanlarda bir hafta öncesinden tüm gölgelerini gümbür gümbür göstermeye başladı.

Bilgisayarımın ekranı kararıp kilitlendi, telefonlar durup dururken kapanıp açılmaya, hatta bloke olmaya başladı, gitti denen yazılar gidemedi, daha neler neler… Yok sakın korkmayın, geri giden Merkür ile doğmuş biri olarak bunlarla yaşamaya alışkınım ben… Şimdiye kadar Merkür’ün geri gidişinin ne anlam taşıdığını, ne gibi şeylere yol açabileceğini, bizim bunlarla ne yapmamız gerektiğinden defalarca söz ettik. Ancak her seferinde farklı bir burçta ve elbetteki doğum haritalarımızda da farklı bir alanda geri hareketini yaptığı için, bulunduğu burç ve konum, hatta tetiklediği alanlar, etkileşim içerisinde olduğu gezegenlerle bağlantılarını da göz önüne alarak ne yapmamız ya da yapmamamız gerektiğini birlikte gözden geçirelim isterseniz.

TERAZİ’DE GERİ GİDİYOR
Merkür genelde her yıl üç kez “retrograde” dediğimiz geri gitme hareketini yapar. Bu yıl sonuncu geri gidişini yine hava gruplarından olan Terazi’de gerçekleştiriyor. Terazi bildiğiniz gibi ilişkinin, dengenin burcu. Tüm hava gruplarının zaten iletişim ile ilgili olduklarını düşünecek olursak, şu anda odağın en çok ilişkilerdeki iletişim konularında olacağını tahmin etmek güç değil. 

GÖLGE YÖNLERE DİKKAT!
Burada  salt yakın, mahrem ilişkilerden değil, genel anlamıyla tüm ilişkilerden söz ettiğimizi belirtmek gerekir. Sevginin, işbirliğinin, uzlaşmanın, barışın, güzelliklerin ve uyumun temsilcisi olan yönetici gezegeni Venüs de Akrep’te ilerlemeye başladı. Akrep ve Boğa birbirine karşıt konumda olan iki burçtur. Dolayısıyla Boğa’nın yönetici gezegeni olan Venüs Akrep’te enerjisini doğru bir şekilde göstermekte zorlanır. Terazi’nin gölgelerinden biri, çok fazla karşı tarafın yerine kendini koymak ve biz bilinciyle davranayım derken benliğini yitirmek, kendi merkezinden uzaklaşmaktır. Bu konumda fark edilmesi gereken ise,  “bizim değerlerimiz, ortaklaşa yarattıklarımız” olduğu için,  Terazi’ye özgü denge fonksiyonunu çok iyi kullanmak ve karşıtları uyum ve hakkaniyet ölçüsü içersinde dengelemek önem kazanıyor. Venüs Akrep’deyken, gücü değer duygusu için bir ölçüt olarak almak veya sevgiyi cinsellikle karıştırmak, kontrolcülük, sahiplenicilik, yakıcı duygular ortaya çıkabilir.  Sevgi, para, ortak değerler ve kaynakların paylaşımı konularında Akrep burcuna özgü, dönüşüm ve kriz yaratacak koşullarla yüzleşmeyi göze almak gereklidir. Hazır Merkür de Terazi burcunda geri hareketine başlamışken, bu konularda artık dönüştürmemiz gereken yönlerimizi görüp, gereğini yapmak durumundayız.

FEVRİ DAVRANMAYIN!
Merkür’ün en belirgin gölgelerinden biri karşısındakini dinlememek, kendi söyleyecekleri ile meşgul olmaktır. Diyalog yaşanabilmesi için diğerine de söz hakkı verilmesi, can kulağı ile karşıdaki kişinin dinlenmesi gerekir. Terazi’de geri giderken, ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmeli, aklımıza estiği gibi ve fevri konuşmamaya özen göstermeliyiz.  İlişkilerde sorunlar yaşıyorsak, bu konuda en derinlerde, en karanlıklarda ne gibi korkularımız ya da güvensizliklerimiz olduğu gerçeğiyle yüzleşebilmemiz gerekir. Bir türlü başına oturup da bitiremediğimiz ne kadar işimiz, projemiz varsa onları tamamlayabilir, bize esin kaynağı olabilecek,  uğultumuzu dindirecek yaratıcı konularla ilgilenebiliriz. Eski dostlar, arkadaşlar hatta sevgililer veya onlarla ilgili yaşananları anımsatacak olaylar karşımıza çıkabilir.  Hayat böylelikle bizi bu konularda tekrar sınıyor olabilir. Merkür mantık, muhakeme, iletişim ve yorumlama gücünün yanı sıra, günlük trafiği, yakın çevre ve kardeş- akrabaları, ticareti ve kısa seyahatleri de temsil eder. Geri gidiş sırasında bu konularda bir takım aksaklıklar, yanlış anlamalar, hatta dedikodularla karşılaşabiliriz. Yeni bir konuya adım atmak yerine başlanmış ve toparlanıp bitirilmesi gerekenlerle meşgul olmak daha çok tavsiye edilen bir durumdur.

Terazi ve Venüs’ün finansla da bağlantılandırılması gerektiğini unutmadan bu tip konularda da kararlar alırken, sonradan revize etmek durumunda kalmamak için bu süreçte tedbirli olmak gerektiğini akılda tutalım. Mübarek Ramazan Bayramı Merkür’ün geri gittiği bir döneme denk geliyor. İsteyip de arayamadığımız, görüşmek için bir türlü imkan bulamadığımız tüm sevdiklerimizi, yakınlarımızı, akrabalarımızı görüp konuşabilmek için bunu bir fırsat olarak değerlendirebiliriz.

Hepinize sağlıklı, mutlu, tüm sevdiklerinizle birlikte gecireceğiniz güzel bir bayram diliyorum. Esen kalın…

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.