Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Güneş tutulmasının ardından….

 

1 Ağustos’ta gerçekleşen Tam Güneş Tutulması, Ağustos ayı yorum yazımda da belirttiğim gibi, başta Aslan ve Kovalar olmak üzere tüm burçları etkiledi. Hepimizin doğum haritalarında bir Güneş’i, Merkür’ü, Ay’ı, Mars’ı veya Venüs’ü var. Her bir gezegenin bir psikolojik işlevi olduğunu hatırlayacak olursak, doğum haritalarında özellikle yukarıda saydığım “kişisel” olarak nitelenen “iç gezegenleri” tutulma ile tetiklenen kişilerde bu etkiyi çok belirgin bir şekilde gözlemlemek mümkün. İstatistiklere göre, bir tutulma hangi ülkede izlenebiliyorsa yine o ülkede gözle görülür yenilikler, değişimler beklenebiliyor.

Son bir haftadır evimiz yangın yeri gibi. Eşyalar bir kenara toplanmış, dolapların içleri boşaltılıp kolilenmiş, etiketlenmiş, adeta bir göçebe hayatı içindeyiz. Evimizde bitmek bilmeyen bir boru patlama, boru değiştirme konusudur gidiyor. Kısa sayılabilecek bir süre önce  evin büyük bölümünde bu anlamda bir tamirat ve tadilata gidilmiş, kırılıp dökülen yerler laminat kaplanmıştı. Ne hikmettir bilinmez, zaman içerisinde döşenen laminatlar genleşti ve bizim ev, özellikle de koridor,  neredeyse uzay simülatörüne dönüştü! Yürürken çıkan çatırtı patırtı seslerini engelleyebilmek için parmak ucunda, adeta Ay yüzeyinde yürür gibi, yerçekimsiz bir şekilde süzülerek koridorlardan geçmeye çabalamanın artık fayda etmeyeceğini anlayıp bu işi temelinden halledelim dedik. Dedik de, ev, içinde yaşanmaz bir hale geldi! Şu malum Güneş Tutulması bir Boğa burcu insanı olarak haritamda yerleşim yeri, ev, yuva ile ilgili alanı tetiklemiş olduğu için “Evle ilgilenme, evi yenileme, zahmetli de olsa, tatsız da olsa, bu konularda kökten çözümün zamanı gelmiş” diye düşünebildim!

RAHATINA DÜŞKÜN BOĞALAR…
Bildiğiniz gibi Boğalar rahatına düşkün insanlardır. Şimdi bir miktar rahatsız olma zamanı, ne yapalım?.. Bu alan aynı zamanda aile hayatı, geçmişimiz, atalarımız, köklerimiz ve bilinçaltının temizlenmesini de ifade eder. Yani en özel, en kişisel alanımızdır. Orada bağlanır, kök salarız. Evrenin işleyişi gerçekten inanılmaz. Hiçbir şey boşuna olmuyor hayatta. Tam da kızımla üniversite ve meslek seçimi, hayat ile ilgili konularda bol bol konuşup kendi deneyimlerimi aktarmaya çalıştığım bir süreçte, sevgili babacığımın bana üniversitedeyken yazmış olduğu mektuplardan birinin pat diye önüme düşüvermesi elbette ki rastlantı değil. Öyle nazik, öyle güzel, nasıl da hassas bir şekilde endişelerini dile getirerek, bana kişiliğimi zedelemeyecek şekilde yol gösteren bir üslup kullanmış ki… Bir Boğa insanı sahip olduğu herşey için şükretmesini bilmeli, sevgili dostlar… İyi ki böyle harika bir ailem var, iyi ki hala hayatta ve sağlar…

Her burç tutulmadan bir şekilde etkilenecek dedik, Boğa’yı öğrendik; evle ilgili, yerleşimle ilgili, aile ve geçmişle ilgili konular gündeme gelebiliyor. Peki, diğer burçlarda durum nasıl, isterseniz kısaca birlikte bir göz atalım….

KOÇ BURCU NELERİ GÖZE ALACAK?
Kendimizi ifade ettiğimiz, kendimizi gerçekleştirdiğimiz, içimizdeki çocuğu ortaya koymak durumunda olduğumuz bir alan bu tutulmayla tetik aldı. Yaratıcılık, sanat, romantik ilişkiler, hobiler, eğlence ve eğlenme biçimi, çocuklar ve risk içeren konuların da bu yaşam alanının içerisinde değerlendirildiğini söyleyelim. Bu durumda yukarıda değinilen konularda yeni açılımlar Koçları bekliyor olabilir. Çoktandır hayalini kurdukları yaratıcılık isteyen konularda girişimlerde bulunabilirler. Yaratmak risk almayı göze almak demektir. Bakalım neleri göze alarak, neler yapacaklar?

İKİZLER BURCUNDA DİE GETİRME ZAMANI
İkizler burcu aklı, mantığı, iletişimi, tarafsız bilgi aktarımını ifade eden bir burçtur. Güneş tutulmasıyla kendi yönetimlerinde olan üçüncü evleri harekete geçti. Bu yaşam alanı yazılı ve sözlü iletişimin yanı sıra, günlük trafiği, yakın akrabaları, yakın çevreyi, kısa gezileri ve kardeşlerimizle ilişkimizi de ifade eder.  Şimdi bu alanda İkizler için bir hareketlenme ve yenilikler dönemi başlamış durumda.  Belki çoktandır söylemek, dile getirmek istedikleri bir şeyleri ifade etmek, yazmak, anlatmak zamanı gelmiştir.

YENGEÇ BURCU SORGULUYOR!
Hassas ve duygusal Yengeç burçları Yeniay ve Güneş tutulmasıyla birlikte sahip oldukları herşeyi, maddi ve manevi kaynaklarını sorgulama dönemine girdiler. Kendilerine biçtikleri değerden tutun, hayatta değer verdiklerine, kazanma ve harcama tarzlarına kadar herşeye kafa yorabilir, bu alanda yenilikler yaşayabilirler.

ASLAN BURCU PARLIYOR
Yeniay ve Güneş Tutulması kendi burçlarında gerçekleştiği için bu ay zaten oldukça dikkat çekici ve parlaklar. Kendi önem ve önceliklerinin farkındalar. Şimdi kendi arzu ve isteklerini ortaya koyma, kendini gerçekleştirme zamanı. Ancak çok fazla merkezde olup, diğerlerinin pervane gibi etrafında dönmelerini beklemenin diğer insanlarla olan ilişkilerinde zorlu deneyimler getirebileceğini de söylemek gerekir. Bundan sonraki tutulmalar yine Aslan-Kova aksında gerçekleşeceğinden, ben merkezcilik ve şişkin bir egoyla herkesin eşit ve özel olduğunu anlayıp dengelenecekleri türden olaylar yaşabilirler.

BAŞAK BURCU KENDİNİ DİNLEMELİ
Güneş Tutulmasıyla birlikte kendi içimize yaptığımız yolculukları, inzivayı, bilinçaltını, karmayı, özveri, endişe ve bilinmeyenleri tanımlayan 12. evleri tetiklendi. Gizli düşmanlar, gizli ilişkiler, aldanma, aldatılma gibi konular da bu yaşam alanının kapsamında bulunuyor. Biraz yalnız kalıp sessizlikte ve inzivada kendilerini dinlemek için bunu iyi bir fırsat olarak değerlendirmeliler. Hayatlarında neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu fark ederek bir ayıklamaya gitme, bilinçaltından çıkmaya çabalayan konularla, korku ve endişelerle yüzleşme zamanı. Bunlardan kaçındığımız, görmezden gelmeye çalıştığımız zaman kendilerini hastalık şeklinde gösterip, “bizimle ilgilen” mesajını verebilirler!

TERAZİ BURCU PROJELERİNİN PEŞİNDE
Tutulma, Teraziler’in geleceğe yönelik projeler, arkadaşlık ilişkileri, umutlar, insancıl projeler ve sosyallik ifade eden alanlarında gerçekleşti. Bu yaşam alanında bir hayli hareketlilik söz konusu. Sosyal hayatları canlanacağı gibi, pek çok yeni proje için önlerinde yeni imkanlar belirecek.

AKREP BURCU HEDEFİNE ODAKLANMALI
Tutulma, yoğun ve derin enerjilere sahip Akrep insanının kariyer, yaşam yolu ve toplum içindeki yerini, prestijini, otorite ile ilişkilerini ve aynı zamanda hırs, başarı ve ödülleri tanımlayan 10. Evinin alanında gerçekleşti. Dolayısıyla bu evin konularıyla ilgili yenilikler, değişimler, olaylar beklenebilir. Akreplerin, yollarına çıkanlarla güç savaşlarına girmek yerine kendi yaşam hedeflerine odaklanmalarına ve kendi yollarına bakmalarına ilişkin deneyimler yaşayabilirler.

YAY BURCU YENİ DENEYİMLERE AÇIK
Yaşamı bir serüven olarak gören Yay insanları için anahtar sözcük “deneyim”dir. Deneyimler yaşayarak kendi doğrularını bulmak durumunda olan Yaylar için bu tutulmayla birlikte herkesin bir doğrusu ve yolu olduğunu anlamaları, prensiplerinde direnmemeleri, daha esnek olmaları gerektiğini anlama zamanı gelmiş olabilir. Tutulma, içsel veya dışsal uzun seyahatler, yabancı kültürler, uzak ülkeler, din, inanç, felsefe, yaşam bilgeliğini temsil eden alanda gerçekleştiği için, bu anlamda deneyimlere açıklar.

OĞLAK BURCU İÇİN FARKLI alterNATİFLER
Çalışkan ve pratik Oğlak burçları somut, elle tutulur olan şeylere inanırlar. Hayatta daha farklı alternatifler de olduğuna, görünenin gerisindekileri algılamaya, kaynaşmaya ve kaynakları birleştirmeye ilişkin deneyimlere açıklar. Miras, vergi, sigorta, hisseli paralar konusunda gelişmeler olabilir.

KOVA BURCU KABULLENİCİ OLMALI
Tutulmayla birlikte yakın ilişkiler, evlilik, ortaklık ve danışmanlık ilişkilerini, rakipleri, açık düşmanları , kontrat ve anlaşmaları, mahkemeleri içeren yaşam alanları tetiklendiğinden bu konularda yeni deneyimler yaşayabilirler. Beklentili olmak yerine, kabulleniciliği seçmeleri halinde, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceklerdir.

BALIK BURCU YENİ SİSTEM KURABİLİR
Özverili ve nazik, başkalarının duygu ve düşüncelerine karşı duyarlı olan Balık burcu insanları sağlık, çalışma koşulları ve günlük rutini sembolize eden yaşam alanlarına mercek tutan tutulmayla birlikte, daha verimli ve doyumlu bir yaşam için kendi istek ve ihtiyaçlarına uygun yepyeni bir sistem kurma konusunda yeni deneyimler yaşayabilirler. Bu alan bize hizmet edenleri, yanımızda çalışanları da temsil ettiğinden bu konularda da birtakım olaylar beklenebilir.


Bu haftanın dinamikleri konusunda bilgilenmek isterseniz, sitemizdeki Ağustos ayına ilişkin yorum yazımı okumanızı öneririm.

Sevgiyle ve esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.