Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Öfkenin sesi

 

Temmuz ayının son haftasına girdik bile. Zaman çok çabuk ilerliyor gibi geliyor. Bilmem sizce de öyle mi?

BU HAFTA İÇİMİZDEKİ GÖKYÜZÜ NASIL?
21 Temmuz Pazartesi günü itibariyle yaklaşık üç gün boyunca tatsızlıklardan kaçınmaya çalışır, ideal olanı yaşamaya çalışırken yakalayabiliriz kendimizi. Daha hassas ve etkilere açık olabiliriz. Ay Balık burcunda ilerlerken her şeyin planladığımız gibi, bizim kontrolümüz altında ve bizim isteklerimize uygun olarak gitmesini beklemek hatta bunda ısrarcı olmak yapılabilecek en büyük yanlışlardandır.  Tersine, kendimizi akışa bırakmak ve hayatın ritmine, düzenine, önümüze getirdiklerine bakmak durumundayız. Aksi taktirde, birtakım aksilik ve sorunlarla karşılaşmamız işten beli değildir. Üstelik, bugün Ay’ın Başak burcundaki Satürn’e ve Mars’a da gerilimli bir açısı mevcut. Günlük düzenimizde zorlanmalar yaşıyor, bir şeylere öfkeleniyor ve hele bir de dile getiremiyorsak dikkat etmemizde yarar var.

Öfkeyi bizim bu yönümüzü tetikleyen insanlarla ve yerinde ortaya koyabilmek bizim için her bakımdan gerçekten de çok önemli. Zaman zaman hepimizin yaptığı bir hata var.

Kızdığımızda öfkemizi sergilemek yerine, incinmişlik duygularıyla davranabiliyoruz.. Sonuçta öfkemizi ya dolaylı bir şekilde bize baş etmemiz daha kolay gelen ya da konuyla hiç ilgisi olmayan insanlara yönlendirebiliyoruz. (Örneğin; trafikte söylenebiliyoruz.) Bunda biraz da yetiştiriliş tarzımızın etkisi var sanırım. Bizlere öfkenin yıkıcı ve kötü olduğu, dolayısıyla ortaya konmasının yakışıksız kaçacağı öğretildi. Oysa huzuru ve barışı korumak adına içe atıp sustuğumuzda, ertelenmiş öfke reaksiyonları ciddi sorunlara neden olabiliyor. Bu maddesel düzeyde, dış dünyada arabanızın lastiğinin birden patlayıvermesi, ya da camınızın büyük bir şangırtıyla aşağı inivermesi vb.  şeklinde görülebileceği gibi; şiddetli başağrıları, tansiyon, yanıklar, sakarlıklar, dikkatsiz hareketler sonucu kazalara açık olmak şeklinde de ortaya çıkabiliyor. Çünkü riski göze alıp karşımızdaki bizim için önemli olan insanı kaybetmeyi göze almamak için öfkeyi bizzat kendimize yöneltmiş oluyoruz.

KİŞİSEL SINIRLARIMIZI KORUMAK…
Burada önemli olan bize ters gelen, bizi sinirlendiren konuları yapıcı bir biçimde, kendimizi ve kişisel sınırlarımızı koruyarak ifade edebilmektir. Kızgınlıklarımızı asla biriktirmeyelim. Sandığa tıkıştırdığımız, üstüne kilit astığımız her konu mutlaka bir şekilde gelip bizi bulacak ve onu halletmeden yaşam yolunda sağlıklı bir şekilde ilerlememiz mümkün olmayacaktır. Kendimizi ortaya koyma konusunda küçük küçük alıştırmalar yaparak işe koyulabilir, Başardıkça özgüvenimizin parladığını ve giderek daha kolay bir şekilde kendimizi ifade ettiğimizi görebiliriz. Bu tavırlar sonucunda kimliğine ve kendi meselelerine hakim, daha mutlu, daha saygın, kendimizden ve kurduğumuz ilişkilerden hoşnut biri olacağımız açık… Zaten her şey doğamıza uygun davrandığımız zaman olması gerektiği gibi olur.

Yapamayacağımız her şey sahtedir, sırıtır. Bir iki kez durumu idare etmeye çalışsak da bir yerden mutlaka patlak verir. O nedenle içimizde artık zaptedemediğimiz bir öfke hissediyorsak, durup kendimizi bir gözden geçirmekte yarar var. Küçük şeylere karşı büyük öfkeler geliştirmemek ve öfkelendiğimizde kendimizi gözleyerek “Burada neler oluyor, neden bu kadar tepki veriyorum?” diye sorgulamak, hatta biraz da işin içersine mizahi bir yön katmak iyi bir yöntem olabilir.

22 Temmuz Salı günü saat 13:56 itibariyle Güneş yöneticisi olduğu Aslan burcuna girecek. Aslan burcunun özelliklerini Temmuz ayı yorum yazımda bulabilirsiniz. Güneş, bildiğiniz gibi, yaşam enerjimiz, benliğimiz. Aslan’da parlarken bizlere coşku, iyimserlik, neşe, kendimizi ifade gücü ve kararlılık verecektir. Çocuksu yönlerimizle temas etmekte zorlanmayacağız.

23 Ağustos’a kadar olan bu süreçte çocuklar ve yaratıcılık gerektiren, sahne ve eğlence dünyasına ilişkin konular ön plana geçecek. Öte yandan, gün içinde iletişimle ilgili birtakım sorunlar yaşanabilir. Birçok şok edici bilgiyle karşılaşabiliriz. Karşımızdakini dinlemekte sabırsız davranabilir, yanlış fikirlere inatçı bir şekilde tutunma eğilimi gösterebiliriz. 

23 Temmuz Çarşamba günü Ay, öğle saatleri itibariyle ateş gruplarından, öncü nitelikli Koç burcuna geçecek. Ay ile Plüto’nun sabah saatlerinde verdiği gerilimli ve yoğun enerjiler duygusal konularda iç hesaplaşmalar, gerçeği öğrenebilmek amacıyla yapılan sondajlara neden olabilir.

24 Temmuz Perşembe günü, aktif, enerjik, hemen tepki verebilen bir modda geçecek gibi gözüküyor. Ay ve Venüs halen Koç’ta. Gökyüzünde ateş gruplarının hakimiyeti var. 

25 Temmuz Cuma ise Ay Plüto ile uyumlu bir açı içerisinde olacak. Öğleden sonra ise toprak gruplarından sabit nitelikli Boğa’ya girecek. Hafta sonuna kadar anlık tepkilerimiz daha ayaklarımız yere sağlam basar şekilde, gerçekçi ve tutarlı olacaktır. Duygusal ve maddesel güvenlik, ilişkilerde barış ve huzur, sahiplenicilik, kıskançlık konuları gündeme oturabilir.

26 Temmuz Cumartesi günü, 14:49 itibariyle Merkür Aslan burcuna giriyor. Böylelikle gökyüzündeki ateş enerjisi iyice yoğunlaşıyor. Hemen ardından Mars, geri giden Jüpiter ile uyumlu bir açıda olacak. Kendimizi ifade edişte yaşadığımız süregelen blokajların nihayet çözülmekte olduğunu hissedecek ve iyimserleşeceğiz.


27 Temmuz Pazar günü Ay ile Neptün’ün gerilimli açıları bizi gerçeklik duygusundan bir miktar uzaklaştırabilir. İdeal olanla meşgul, fazla hayalci ve beklentili bir  ruh hali içerisinde olabiliriz. Çok net düşünemeyeceğimizden özellikle Ay’ın İkizler burcuna geçeceği akşam saatlerine kadar önemli konularda kararlar almasak iyi olur. Hassasiyetimiz artabilir. Bu enerji alkol veya ilaç kullanımına eğilimi arttırabilir. Gereksiz ve denetimsiz kullanımlarından uzak durmakta yarar var.

Bir sonraki hafta Venüs gezegeni oldukça etkin. Bugün Güney Ay Düğümü ile kavuşum yaptıktan sonra ay sonuna kadar gökyüzünde pek çok önemli noktayı uyaracak. Güney Ay Düğümü artık geride bırakmamız gereken geçmiş davranış biçimlerimizi temsil eder. Şimdi artık ilişkiler, değer duygumuz ve finans gibi konularda rahatça kendimizi olumlu yönde geliştirip değiştirebileceğimiz bir sürece giriyoruz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri gelecek yazımda vereceğim.

Hepinize sağlıklı, mutlu, kendiniz olmanın ve isteklerinizi dile getirmenin keyfini yaşayacağınız bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.