Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Yaz, çöpleri ve pislikleriyle geldi


Yaz gündönümüyle birlikte günler uzadı ve yaz olanca kışkırtıcılığı ile geldi. Yazla birlikte kısa Çeşme yolculuklarımız başladı yine. Eşim Çeşme’li olduğu için yazları her fırsatta üç-beş günlüğüne de olsa soluklanıp tazelenmek için kaçmak isteriz oralara…

Bu kez soluklanmak bir yana, kavurucu sıcaktan nefesimiz kesildi desem yeridir. Ege’nin yaz akşamlarını yaşanır kılan güzelim rüzgarları artık esemez olmuş. Küresel ısınmadan bu güzelim belde de nasibini almış. Buna karşın her yer cıvıl cıvıl insan kaynıyor. Kalabalıktan sıkılıp ancak oralı birinin bilebileceği bakir koylarda buz gibi bir denize girip serinlemek istedik. Ancak, bazı yerlere dozerlerle yarıklar açılmak suretiyle insanların sahile ulaşma şansının yok edildiğini üzülerek gördük. Bunca tedbire karşın, düşe kalka sahile ulaşan bazılarının oraya adeta kamp kurup çer çöp ve atıklarla çevreyi berbat etmiş olduklarına içimiz burkularak tanık olduk.  Çocuklarımıza gerek aile içinde gerekse okullarda küçücük yaşlardan itibaren  çevre bilinci ve doğa sevgisi vermeye çalışıyoruz. Ancak sonuç ortada. Daha katedilecek çok yol var anlaşılan.

Bu hafta içimizdeki gökyüzü nasıl?
30 Haziran Pazartesi haftaya yoğun enerjili bir günle başlıyoruz. Pazartesi günü astrolojide Ay’ın günü olarak geçer. İşte bugün de adına yaraşır bir duygusal yoğunlukta geçecek. Çünkü Ay’ın bütün açıları huzursuzluk ve gerilim yaratacak türden gözüküyor. Özellikle Aslan’daki Mars’a yapacağı gerilimli açı bizi sabah saatlerinde bir hayli zorlayabilir. Ruh halimize göre davranabilir, bilinçdışı, anlık tepkisel reaksiyonlar vermeye yatkın olabiliriz. Aile içinde uyuşmazlık veya kadınlarla (annemiz dahil) sorunlar yaşanabilir. Ay’ın Oğlak’taki Jüpiter ve Yengeç’teki Venüs ile de zorlayan bir açısı mevcut. Yengeç’teki Güneş’in Kova’daki Neptün’e vereceği bir başka zorlayıcı açı da bugünü bir miktar gerilimli kılan ögelerden. Öğlen itibariyle Ay iki gün boyunca ilerleyeceği İkizler burcuna geçecek. Sağlıklı merak duygusuyla hareket etmek, kendi düşüncelerimizi aktarmak ve karşımızdakini anlamak üzere etkin dinlemek mümkün olabilecek.

1 Temmuz Salı akşamı hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars, Başak burcunda 19 Ağustos’a kadar sürecek yolculuğuna başlıyor. Mars, Salı günlerinin yönetici gezegenidir. Bugünün de Mars ile ilgili bir dinamiğe sahip olması ilginç bir rastlantı. Yaklaşık bir buçuk ay boyunca planlı, programlı, verimli bir şekilde hayatımızı düzenleyebileceğimiz enerji mevcut. Ayrıntı gerektiren her konuda titiz ve dikkatli bir şekilde çalışabiliriz. Diyet veya sağlıklı yaşama, formda olma gibi konularda girişimlerimiz olabilir. Bu süreçte işler bizim istediğimiz şekilde gitmediğinde aşırı endişelenme, fazla titiz ve eleştirel olma gibi gölgelerine karşı uyanık olmakta yarar var.

2 Temmuz Çarşamba (Merkür’ün yönetiminde olan gün) itibariyle 2 gün boyunca duygusal reaksiyonlarımız, anlık tepkilerimiz Yengeç karakterinde olacak. Her zamankinden daha alıngan, duygusal ve kırılgan olabiliriz. Duygusal yönden tepkilerimizi doğrudan göstermek yerine, içimize kapanmak, kendi güvenli kabuğumuza sığınmak ihtiyacı görülebilir. Duygusal yönden hiç ihtiyaçsızmış gibi görünüp diğer insanlara annelik etme, şefkat gösterme, empati kurup onların neler hissettiklerini ve ihtiyaçlarına anlamaya yönelik davranma eğilimimiz olabilir. Kendimizi bu anlamda büyütüp yeterli hale getirebilmek, yani kendi kendimize büyütücü annelik yapmak zamanı gelmiş olabilir. Ruhumuzu besleyen konularla ilgilenmek de bizi doyurup geliştirebilir.

3 Temmuz Perşembe günü duygusal anlamda veya güvenlik modellerimiz ile ilgili, ya da evimiz ile ilgili konularda yeni başlangıçlar gündeme gelebilir. 11 derece ile Yengeç’te bir Yeniay daha bizi bekliyor. Kişisel haritalarımızda Yeniay hangi yaşam alanında gerçekleşiyorsa o platformda bir ay boyunca yenilikler, canlılık ve hareket bekleyebiliriz.

4 Temmuz Cuma (Venüs’ün yönetiminde olan gün) Ay artık Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak. Duygularımızı açıkça ifade etmek, değişen koşullara veya anlık durumlara hevesle ve doğrudan tepki verebilecek durumdayız. Dramatik tepkilerle dikkat çekmek isteği, kendi duygusal ihtiyaçlarımızla fazlasıyla meşgul olup diğerlerininkini dikkate almamak gibi gölge yönlerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Öte yandan, daha neşeli, canlı, içimizdeki çocukla temas halinde olacağımız da açık.

5 Temmuz Cumartesi ( Satürn günü ) ise, Merkür’ün Uranüs ve Ay ile ve Neptün ile yapacağı açılar güne damgasını vuracak. Düşünce ve duygularımızı ifade ederken düşüncesiz, biraz sinirli ve huzursuz olma ihtimalimiz var. Acele ve telaşla sakarlıklar, ufak tefek kazalar başımıza gelebilir. Neptünyen etkiyle bulanık düşünüp yargı hataları yapabiliriz. Sinirlerimiz bozulabilir, kafamız karışabilir. Ancak, sezgisel aklımızın hassas bir farkındalık içersinde olacağını da bilmeliyiz. Bu enerjiyi yaratıcı işlerde kullanmak iyi bir fikir olabilir.

6 Temmuz Pazar, Güneş’in yönetiminde olan bir gün. Bir tatil günü için oldukça yüklü bir gökyüzü açılacak içimizde. Merkür ile Neptün, Venüs ile Uranüs etkileşim içerisinde olacaklar. Hepsinden önemlisi ise, Ay ile Plüto üçgeninin Mars ve Satürn ile yapacakları kavuşum açı.  Esinler ve yepyeni düşünceler içerisinde olan zihnimiz ile kararlı ve ne yapacağını bilerek hareket etme tarzımız birbiriyle uyum içinde olacaklar. Korku nedeniyle kendimizi kısıtlamak yerine, zorluklara karşın cesurca hedeflerimize ilerlemek, yeniliklere ve değişime açmak, yapabilme enerjimizi bir yöne kanalize etmek önem kazanıyor. Duygusal yaşamımızda ise, öngörülmeyen olaylar çalkantı yaratabilir.

Hayırlı olabilecek yeniliklere açık olmamız umuduyla güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın. 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.