Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bu hafta kalbim yüklü...

 

“Yıllarca yıllar kadar yıl önce”, sevgili güzel annem beni ilk kez bir hastane odasında bu hafta kollarına almış…O zaman bu zaman bir sürü şey yaşamış, pek çok hendek atlamış, sınavlardan geçmiş, sınavlarda çakmış, ağlamış gülmüş, bu günlere gelmişim…Yaşam denen serüvenin benim için en güzel noktası, hatta şahikası ise dünyalar güzeli kızımla ilk kez göz göze, yürek yüreğe olduğum o an…

İçimin ona adeta aktığı, onun o çekik, güzel yeşil gözlerinde kendimi gördüğüm an. Annelik müthiş bir duygu gerçekten. Boğa burcunun ikinci dekanatında (yani 30 derece olan iki burç arasının, ikinci onluğunda) doğmuş olduğum için sıklıkla doğum günüm ile anneler günü üst üste gelir, iki kutlamanın sevinci birbirine karışır. Hem var olmanın hem de yaratmanın hazzını bir arada yaşarım. Sahip olduğum ailem, sevdiklerim, benimle bu yolculukta bir süreliğine de olsa birlikte yürümüş ve yürümekte olan, yollarımın kesiştiği herkese şükran duyarım.

DOĞUM GÜNLERİMİZ
Doğum günleri aslında enerjimizin yükseldiği zamanlardır. Doğduğumuz andaki yerine geri dönen Güneş, kendi kendisiyle kavuşum yapar ve bizim kişisel tarihimizde yepyeni bir yıl başlar. Güneş, bildiğiniz gibi galaksimizin merkezi, bizim egomuz, yaşam enerjimiz, bilincimiz, aklımız ve yaratıcı gücümüzdür. Hangi burçta durursa dursun Güneş doğası gereği fark edilmek, gözükmek ve önemsenmek ister. Özelliklerini ise bulunduğu yaşam alanının (ev) sahnesine uygun temalarda sergiler. Doğum günlerimizde yalnızca Güneş kavuşumunun açığa çıkardığı enerjiyi algılamayız, kişisel haritalarımızda Güneş ile açı yapan gezegenler varsa, onlar da harekete geçer. Bir de bu dönemde önemli transit etkiler alıyorsak durum iyice farklılaşır. Kimi yıl daha neşeli ve istekli, kimi yıl ise sessiz ve sakin kutlamalar isteyişimiz bu yüzdendir. Hatta bazılarımızın hiç de keyifli olmadığı, adeta enerjisinin düştüğü, moralinin bozulduğu gözlenebilir. Burada önemli olan, biten yılla birlikte yaşamımızı sorgularken, ne kadar kendimiz olduğumuz ve ne kadar kendimizi gerçekleştirme yolunda doğamıza uygun hedefler seçtiğimizi görebilmektir. Bu farkındalıkla önümüzde uzanan yeni bir yılda yaşamımızı ne şekilde inşa edeceğimize karar vermektir. Hayat seçimlerimizdir. İdeal olan ise seçimlerimizin içimize sinmesi, gönlümüzün bu konuda rahat olmasıdır. 

ASTROLOJİ KONFERANSI
Pek çok kişisel gezegeni Yeniay ile tetiklenmiş, Jüpiter transiti altındaki biri olarak geleceğe yönelik projelerime ivme kazandıracak bir dönemin arifesindeyim şu aralar. Gelecek hafta  Denver Colorado’ya UAC ( Birleşik Astroloji Konferansı ) na katılmak üzere Amerika’ya uçuyorum. Astroloji alanında en büyük organizasyon olan UAC, 6 yılda bir düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından 1500 civarı astrologun katılacağı bu kongrede, aralarında Türkiye’nin saygın ve yetkin astrologlarından Barış İlhan ve Hakan Kırkoğlu’nun da olduğu 157 konuşmacı birbirinden ilginç konularda konuşmalar yapacaklar. Diğer konuşmacılardan Steven Forrest, Madalyn-Hills Dineen, Michael Lutin, Joyce Levine, Chris Mac Rae, Monica Dimino, Maria Kay Simms gibi isimler daha önce yurdumuza gelip NCGR ve ISAR Türkiye bünyelerinde seminerler vermiş olduklarından, bizlere aşina isimler. Toplam 257 sunumun yapılacağını göz önüne alırsak, konular arasında seçim zorluğu yaşayacağımız ve bir hafta boyunca yoğun bir tempoda koşuşturacağımız açık.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ
Hafta 5 Mayıs Pazartesi günü Boğa burcunun 15 derecesinde gerçekleşecek Yeniay ile başlıyor. Yeni başlangıçlar yapabilecek enerji ve güce sahibiz.

6 Mayıs Salı günü öğleden sonra saatlerinde Ay Boğa’daki huzurlu ve sakin yapısını bırakarak iki gün boyunca değişken ve hareketli İkizler burcunda yol almaya başlayacak. Duygu ve düşüncelerimizi anlatmak, paylaşmak, kısacası iletişim kurmak ihtiyacında olacağız. Ancak, duygularımızda dalgalanmalar yaşamamız da mümkün.

8 Mayıs Çarşamba günü öğleden sonra saatlerinde Ay yöneticisi olduğu, duygusal, hassas ve kırılganYengeç burcuna girecek. İki gün boyunca iç dünyamızla temasa geçmek,
duygusal ihtiyaçlarımızı fark edip doyurmak ihtiyacında olacağız. Ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte vakit geçirmek isteyebiliriz.

9 Mayıs bu haftanın astrolojik açıdan önemli günlerinden. Saat 15:10 itibariyle Jüpiter Oğlak burcunda geri harekete başlayacak. 8 Eylül’e kadar devam edecek bu süreçte Jüpiter’in gölgelerinden olan aşırılıklara (aşırı güven, aşırı hoşgörü, aşırı iyimserlik, fanatizm vb.) dikkat etmemiz gerekiyor. Ardından 23:20’de hareketin ve enerjinin gezegeni Mars Aslan burcuna girecek.

Haftanın son iş günü olan10 Mayıs Cuma, akşamüstü saatlerinde Ay bu kez gösterişli ve dikkat çekici Aslan burcunda ilerlemeye başlarken daha neşeli, sosyal ve yaşama sevinci ile dolu olacağız.

11 Mayıs Cumartesi Mars ve Plüto’nun gerilimli açısı, algıladıklarımızın gerçeğin sadece görünen yüzü olduğunu anlamamıza neden olabilir.

12 Mayıs Pazar günü daha iyimser enerjiler hakim. Ay akşam saatlerinde titiz ve çalışkan Başak burcuna girerken bir başka çalışma haftasına içsel olarak hazır olacağız.

Mayıs ayı dinamikleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz, sitemizde yer alan Aylık Yorum Yazımı okumanızı öneririm.

Herkese mutlu ve huzurlu güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.

 

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.