Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bu hafta gökyüzüne Venüs damgasını vuracak

 

Bu haftanın en önemli dinamikleri hızlı hareket eden Venüs ve Merkür’ün burç değiştirmeleri ve buna bağlı olarak ağır gezegenlerle yapacakları açılar olarak gözüküyor. Özellikle Venüs’ün Satürn, Uranüs ve Plüto ile yapacağı açılar bu konularda farkındalıklar yaratacak yeni açılımlara neden olacaklar.

10 Mart Pazartesi günü Ay, bütün gün boşlukta kaldıktan sonra akşama doğru toprak gruplarından sabit nitelikli Boğa burcuna geçecek. Anlık reaksiyonlarımız ve duygusal ihtiyaçlarımız iki gün boyunca Boğa burcu karakterinde, istikrarlı ve gerçekçi olacak. Maddi ve manevi güvence ile dinginlik ve huzur ihtiyacında olacağız.

11 Mart Salı günü ise ilişkilerimizin bu ihtiyaçlarımızı ne kadar karşıladığı veya bizi ne kadar kısıtladığına bakıp değerlendirmelerde bulunmamız söz konusu. 

12 Mart Çarşamba günü ilişkiler üzerinde kafa yoracağımız ve konuşacağımız bir gün. Partnerimizi (sevgili, dost, ortak) gerçekten dinleme, tarafsız bir şekilde algılama ve kendimizi ifade etme zamanı. Kova burcunda Merkür ve Venüs’ün giderek birbirine yaklaşan ve kaynaşan enerjileri ilişkilerimizde heyecan ve tazelenme ihtiyacına işaret ediyor. Daha önce bizi tatmin eden bir ilişki artık etmeyebilir. Haberleşme trafiğimizin artması veya keyifli sosyallikler yaşama arzusu görülebilir.

13 Mart’ta Ay değişken ve hareketli, hava gruplarından İkizler burcunda. Konuşma ihtiyacımız giderek artıyor. İçsel huzura ve dinginliğe düşüncelerimizi aktarabildiğimiz, ifade edebildiğimiz oranda kavuşabileceğiz. Öte yandan duygusal taahhüt gerektiren durumlarda kararsız kalmamız da mümkün. Saat 00:52 itibariyle Venüs Balık burcuna girecek. 6 Nisan’a kadar sürecek yolculuğunda müzik, sanat, yaratıcılık, ruhsallık, romans ve sevginin idealize edilmesi gibi konular gündemde. Venüs değer sistemimizi, sevgi, uyum ve dengeyi tanımlar. Balık burcundaki konumuyla bu konularda bulanıklık ve karışıklık yaşamamıza neden olabilir. Balık burcu bütünleşmeyle dolayısıyla sınırsızlıklara açık olmakla ilgili bir burçtur. O nedenle ilişkilerimizde sınırlarımızı korumanın önemini anlamamıza neden olabilecek türden olaylar yaşayabiliriz. Karşımızdakini kendi özlem ve hayal ettiklerimize göre idealize etmekten kaçınmalı, olduğu gibi görüp o haliyle sevip kabullenmeye, gerçekçi olmaya özen göstermeliyiz.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Venüs’ün Plüto ile yapacağı uyumlu açı daha derin, daha yoğun bir şekilde sevmemize, ilişkilerimizde bizi zorlayan taraflarla yüzleşebilmemize ve hatta bunları dönüştürebilmemize neden olabilecektir. Salt sevgi ve ilişkilere yaklaşım tarzımızı değil, değer sistemimizi de bütünüyle değiştirip dönüştürebiliriz.

14 Mart’ta Ay gece yarısına doğru hassas, sezgisel ve anaç ruhlu Yengeç burcuna giriş yapacak. Ay, kendi yönettiği burçta ilerlerken, iki gün boyunca daha kırılgan, daha duygusal olmamız beklenebilir. Kendi iç dünyamız ile temasa geçip duygusal reaksiyonlarımızı anlamak, ev, aile, anavatanımız, köklerimiz ve geçmişimiz ile ilgili konularla ilgilenmek isteyebiliriz. Kendi kendimize büyütücü annelik yapmak ve duygusal olarak büyüyüp olgunlaşmak zamanı gelmiş olabilir. Yengeç burcunda yol alan Mars, gecenin ilerleyen saatlerinde Başak’taki Satürn’e açı vererek bizi gün içindeki duygusal girdaplardan, huzursuzluklardan uzaklaştıracak enerjiyi verecek. Yapmamız gerekenlere odaklanıp, bu anlamda toparlanıp harekete geçebileceğiz.

 

15 Mart Cumartesi gecesi aklın, zekanın, iletişimin gezegeni Merkür de saat 00:47 itibariyle Balık burcuna girecek. 2 Nisan’a kadar devam edecek olan bu dönemde Merkür adeta bilinçdışı ile bilinç arasında bir köprü gibi işlev görecektir. Bu bağlamda rüyalarımız bilinçdışından gelen mesajları taşıyabilir. Düşüncelerimizin ise özlem ve hayallerimizden etkilenerek bulanıklaşabilmesi sonucunda inanmak istediğimize inanma eğilimimiz yüzünden zararlara uğramamız mümkündür. Dinlediklerimizden işimize gelen anlamı çıkarmanın yanı sıra, kolay etki altında kalmak da bu konumun olumsuz yönlerinden. Düşüncelerimizin esinlerle dolması ve yazınsal özelliklerimizin (şiir vb.) ortaya çıkması ise, yapıcı yönleri olarak değerlendirilebilir. Artan sezgiselliğimizi doğru yönlendirebildiğimizde dağınıklık ve kafa karışıklığından kaynaklanabilecek zor durumlara düşmekten kurtulabiliriz.

Gece yarısına doğru Venüs’ün Satürn’e vereceği gerilimli açı, kurban-kurtarıcı modelleri ve özveri-beklentiler sonucunda ilişkilerde yaşanabilecek sorunlara dikkat çekiyor. Yaşamın bu alanında yeniden yapılanmalara gitmemizi gerektirecek durumlarla karşılaşma olasılığımız var. Kendi olgunluğumuz, bütünlüğümüz ve en önemlisi kendi kendimize olan sevgimizi derinleştirmemiz ve ilişkilerde kişisel sınırlarımızı korumamız önem kazanıyor. Bu durum sevme kapasitemiz ve ilişkilere bakış açımızın olgunlaşma zamanına işaret ediyor.

16 Mart Pazar günü haftayı kapatırken sevdiklerimizle, ailemizle birlikte olmak bize doyum ve huzur sağlayacaktır.

BU HAFTA HANGİ ÜNLÜLER DOĞMUŞ?
10 Mart : Chuck Norris, Pamela Mason, Rus Çarı Üçüncü Alexander.
11 Mart : Rupert Murdoch, Harold Wilson
12 Mart : Liza Mineli, James Taylor, Al Jarreau
13 Mart : Neil Sedaka, William Casey
14 Mart : Albert Einstein, Quincy Jones, Billy Crystal, Michael Caine, Johann Strauss, Georg Philipp Telemann
15 Mart : Cecil Taylor, Lew Wasserman
16 Mart : Jerry Lewis, Isabelle Huppert, Bernardo BertolucciP

Hepinize mutlu ve huzurlu güzel bir hafta diliyorum. Esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.