Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Mars yine Yengeç burcunda

 

Hareketin gezegeni Mars’ın Yengeç burcuna tekrar giriş yapacağı şu günlerde ailemizin tekrar bir araya gelmesi ve annemizin sağlığı ile ilgili olarak ne gibi girişimlerde bulunmamız gerektiğini tartışması hiç de şaşırtıcı gelmiyor bana…

Yurt dışında yaşayan ağabeyim ve yengemle yine birlikteyiz. Bir süredir gözüyle sorun yaşayan annemin doğum haritasını incelediğimde bir kez daha görüyorum ki astrolojik saat hiç şaşmıyor. Neyin vakti gelmişse ve neyi anlamak gündemdeyse onlar oluyor. Annem bir Kova insanı. Uranyen yönüyle meselelere tarafsızca, mesafe koyarak yaklaşabilen yapıda ve kimsenin kolay kolay risk edemeyeceği radikal kararları alabilecek bir donanıma sahip. Öte yandan Kova’nın Satürnyen etkiyle geleneksele tutunan, bir miktar inatçı tavrını da içselleştirmiş durumda. Dolaşım bozukluğu (varis), kramplar ve tansiyon gibi potansiyel Kova rahatsızlıkları kendisinde zaten var. Varis, psikolojik açıklamasıyla, değişen koşulların dinamizmine ayak uydurmakta zorlandığımızda vücudumuzdaki doğal akışın bozulması sonucu ortaya çıkabiliyor. Spazmlar da yine aynı şekilde değişime direnç ile ilgili.

Vücudumuzda baş bölgesini Koç burcu yönetiyor. Gözler de başta yer aldığı için yine Koç burcu kapsamında değerlendiriliyor. Haritasında görme sorunlarına işaret eden derecelerde bir tetiklenme olmuş. Bu durumun “Görmekten hoşlanmadığı şeylerle karşı karşıya kalmak” şeklinde bir psikolojik açıklaması var. Annem ilerlemiş yaşına rağmen, fiziksel yaşı ruhsal yaşına denk düşmeyen bir insan. Artık yaşlandığını, yorulduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu kabullenmesi gerekiyor. Mart ayı, Satürn enerjisinin getirdiği bir yavaşlama ve durağanlıkla, hayatımızı gerçekçi bir şekilde gözden geçirebileceğimiz, hangi konularda nasıl adımlar atmamız gerektiğini saptayabileceğimiz bir ay. Aynı zamanda Neptün’ün sisler içerisinde kafa karıştıran enerjisi de hakim. Neptün’ün olumlu yönü olan kabulleniciliği idrak etmemiz ve kabullendiğimiz bu gerçeklikle ne yapacağımıza karar vermemiz önemli. Mozaik Yayınları’ndan çıkan “Hastalık İyileşmeye Giden Yoldur” adlı kitabı alıp okumayı hepinize öneririm. İyileşebilmek için önce hasta olduğumuz gerçeğini kabul etmemiz gerektiğini ifade eden bir kitap bu. Louise Hay’in Akaşa yayınlarından çıkan “Tüm Hastalıkların Zihinsel Nedenleri” adlı kitabı da, yaşadığımız sağlık sorunlarının psikolojik nedenlerini ve iyileştirici cümlelerini veren değerli bir kitap.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ
Haftaya, geçtiğimiz Pazar Oğlak burcuna girmiş olan Ay ile başlıyoruz. 3 Mart, çalışma, işlerimizi planlayıp yoluna koyma arzumuza rağmen, çok da verimli olamayacağımız, biraz sıkıntılı bir gün.

4 Mart’ta anlık reaksiyonlarımız ve duygusal ihtiyaçlarımız Kova karakterinde olacak. Sosyal konular önem kazanırken, Mars’ın aynı gün 12:02 itibariyle tekrar Yengeç burcuna girmesiyle aile, ev ve güvenlik modellerimiz ile ilgili olarak önceki dönemlerde yaşadığımız sorunların tekrar gündeme gelmesi söz konusu. Türkiye’nin haritasında ise Mars yükselen aksına kavuşum vermeye başlayacak. Ülkemiz daha atılgan, cesur ve atak bir portre çizecek.

5 Mart oldukça zorlanacağımız hassas bir gün. İletişimde sıkıntılar yaşamamız söz konusu.
 
6 Mart’ta Ay’ın Balık burcuna girmesiyle kolay etkilenebilir bir yapıda olacağız. Tatsız duygulardan, hoşumuza gitmeyen gerçeklerden kaçmaya çalışabilir, hatta daha rasyonel davranma eğiliminde olabiliriz. Bütünleşmek ihtiyacımız, sınır koyma gerekliliğini hatırlatıyor.

7 Mart’ta Venüs ile Neptün’ün Kova burcunda gerçekleşecek kavuşumu ilişkilere sisler içinde, görmek istediğimiz gibi, idealist bir şekilde yaklaşabileceğimize dikkat çekiyor. Bu enerji olumlu yönüyle sanat, müzik, resim, şiir gibi yaratıcı alanlar için çok elverişli.

Aynı gün, 17 derece ile Balık burcunda bir Yeniay gerçekleşecek. Yeniay’da Güneş (ego, bilinçli aklımızın istekleri) ile Ay (duygularımız, duygusal ihtiyaçlarımız) kavuşum halindedir. Duygusal hassasiyetimiz ve yoğunluğumuz artarken kendimizle ilgili iç gözlemler geliştirebiliriz. Kişisel haritalarımızda Yeniay’ın oluştuğu yaşam alanında bir ay boyunca ani gelişen olaylar ve hareketlilik yaşanması beklenebilir.

Gökyüzündeki dinamiklerle ilgili olarak Mart ayına ait yorum yazımda daha ayrıntılı ve açıklayıcı bilgiler bulabilirsiniz.

Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum. Esen kalın.

 


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.