Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Değişim rüzgarını almaya başladık

 

Plüto enerjisi kendisini hissettirdiğinde yaşamımızda bir şeylerin değişmesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Oğlak burcuna geçen Plüto, yaşamımızı düzenlemek için geliştirdiğimiz sistemlerde, politik yapılarda ve statüde değişiklik zamanına işaret ediyor.

Ancak, değişim söz konusu olduğunda ilk tepki genellikle korkuyla mevcut duruma sıkı sıkıya sarılmak şeklinde görülüyor. O zaman güç savaşları başlıyor. Oysa değişime teslim olmak bizi dönüştürürken, içsel olarak da büyük bir gelişime neden olur. Plüto enerjisi oldukça derin ve yoğundur. Etkisi uzun zamana yayılır ve biz en derin düzeyde neler olup bittiğini üzerinden ancak bir süre geçtikten sonra anlayabiliriz. Edindiğimiz yeni farkındalık ve bilgiyle ne yapacağımız ise en önemli konudur.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ
Şubat ayı Satürn ve Uranüs enerjilerinin kendisini hissettirdiği bir ay olarak başladı.
Şubat’ın ilk haftasına ise, tamamlanmayı bekleyen işlerimizi yoluna koyabilecek enerjiye sahip bir şekilde başlıyoruz.  Hem Ay Oğlak’ta, hem de Merkür Kova burcundaki geri gidişini sürdürüyor. Ayrıntıları gözden kaçırmadan, sorumluluklarımızın bilincinde, disiplinli bir şekilde günlük yaşamımızın gereklerini yerine getirmek ihtiyacındayız. Anlık reaksiyonlarımız ve duygusal tepkilerimiz ciddi ve mesafeli Oğlak burcu tarzında. Öte yandan Kova’daki Güneş’in, Oğlak’taki uzun yolculuğuna henüz başlamış olan Plüto’ya vereceği zorlayıcı açı, hayatımızın hangi alanlarında gereken düzenlemeleri yapmak için değişime açık olmamız konusunda farkındalık yaratıyor. Eskiye ait ve artık işimize yaramayan şeyleri geride bırakmaya hazırlanırken, adeta yeniden doğuşun habercisi olabilecek deneyimleri yaşamlarımıza çekebileceğiz.

AY, KOVA BURCUNDA!
5 Şubat Salı akşamı Ay bu kez Kova burcuna girecek. Böylece Kova burcunda Ay ile birlikte, Güneş, Kuzey Ay Düğümü, geri giden Merkür ve Neptün’den oluşan bir enerji yoğunluğu Kova burcuna ait temaları belirgin bir şekilde ortaya çıkaracak. Toplumsal konular gündemimizde ilk sırayı alırken, bireyliğimizi ve kendimize özgü yönlerimizi ifade etmeyi ihmal etmemeliyiz. Bilinene daha farklı ve tarafsız bir şekilde bakıp, kendi düşüncelerimizi nasıl karşılanacağından korkmadan dile getirebiliriz.

6 Şubat Kova’daki Güneş’in, geri giden Merkür ile kavuşum içerisinde olacağı bir gün. Kendimizle olan iletişimimiz derinleşiyor. Bizim için neyin önemli olduğuna kafa yoracak, plan ve projelerimiz üzerinde detaylı bir şekilde düşünebileceğiz. 

HALKALI GÜNEŞ TUTULMASI VE…
7 Şubat bu yılın ilk Güneş tutulmasının gerçekleşeceği gün. Türkiye saati ile 05:55’te, Kova burcunda bir “Halkalı Güneş” tutulması yaşanacak. Tutulma ülkemizde gözlenemeyecek. Ancak Antarktika, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan izlenebilecek. Tutulmalar yaşamlarımızda bir şeyin zamanının geldiğini gösteren bir işleve sahiptirler. Kişisel doğum haritalarımızda bu tutulma ile önemli bazı noktalar tetikleniyorsa, (yükselen, alçalan, ayakucu, gökyüzü tepe noktası veya kişisel gezegenlerimiz gibi) ciddi değişimler ve olaylar bekleyebiliriz.

Güneş tutulmasının etkisi bir yıla kadar dayanıyor. Yeni Ay’da oluşan Güneş tutulması yeni başlangıçlara işaret etmekle birlikte bunların her zaman hoşumuza gidecek şeyler olmasını beklememek gerekiyor. Bu yılki tutulmalar Türkiye’nin ikinci ve sekizinci ev aksı arasında oluşuyor. Dolayısıyla kendi kaynaklarımız, gelirimiz, finansal değerlerimiz ve harcamalarımız (2. ev) ile değişim-dönüşüm-krizler, bize ait olmayan dış kaynaklar, borç-alacak ilişkileri, finansal yatırımlar (8. ev) ile ilgili konular önem kazanacak. Yedi Şubat’taki ilk tutulma sekizinci evde gerçekleşecek. Harcamalarımızda tedbirli ve akılcı davranmak, tasarrufa önem vermek gerekliliği ortaya çıkıyor. Ekonomik konularla ilgili yeni durumlar beklenebilir.

Bu ay ortasında (17 Şubat’ta ) bir de Ay tutulması gerçekleşecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler için Şubat ayına ilişkin aylık yorum yazıma bir göz atmanızı öneririm.

Yaşamlarınızda yepyeni kapıların açılacağı, özlem ve ideallerinizin gerçekleşebileceği bir hafta diliyorum. Umutla ve esen kalın.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.