Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Her bitiş yeni bir bir başlangıçtır aslında…

 

Plüto enerjisini anlatan ne doğru bir deyiştir bu! Yıkan, düzeni bozan ama böylece işlevini yitirmiş veya gereksiz şeyleri eleyip yeniden oluşumu, bir bakımı yeniden doğmayı sağlayan müthiş bir enerjiden söz ediyoruz. Koskoca bir yıl geride kalırken yepyeni gıcır gıcır bir başka 365 gün uzanıyor önümüzde.


Geçtiğimiz yıl neler yaşadıysak yaşadık; artık bitti. Geçmişin gölgelerini bırakalım. Yaptığımız hatalarla veya yaşadığımız olumsuzluklarla meşgul olmak yerine, onların içimizde hangi bilgeliklerin uyanmasına neden olduklarını fark edelim. Kendimizi yeni yılda nasıl ve nerede, hangi konumda görmek istiyorsak o hedefe doğru adım adım ilerlemek için işte bize bir fırsat! 

HİÇBİR DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM SANCISIZ OLMAZ
Aslına bakarsanız evrende hiçbir şeyin değişmeden aynı kalması beklenemez. Değişmek ve dönüşmek her zaman kolay olmaz. Zahmetlidir, acı verir. Çünkü yeniden doğabilmek için bir kez ölmeyi, yani teslim olmayı göze almak gerekir. Belleğinizi şöyle bir yoklayın. Alışkın olduğunuz herhangi bir şeyi, söz gelimi bir ilişkiyi, size acı vermesine karşın bırakmakta zorlandığınız veya o süreçte kayıp duygusu yaşadığınız olmamış mıdır hiç? Bazen o kötü giden ilişkinin verdiği tanıdık bir rahatsızlık duygusunu bile arar insanoğlu. Riski göze alıp yeni hedeflere doğru adım atmaktansa, bize aşina gelen sularda sessiz ve tepkisiz, korkularımızın karanlığına saklanırız usulca. Bu girdaptan çıkabilmek için cesur olmak ve kendimize, evrenin işleyişine güvenmek çok önemli. Çünkü her zaman ifade etmeye çalıştığım gibi, yüklenebileceğimizden daha fazlası sırtımıza bindirilmiyor. Allah dağına göre kar veriyor.

PLÜTO 2008’DE OĞLAK BURCUNDA
Değişim dönüşüm derken, Plüto’nun 26 Ocak 2008 itibariyle Oğlak burcuna geçeceğini hatırlatalım. Bir şeyin başkalaşım geçirmesi ve yeniden yaratılabilmesi için Plüto enerjisine ihtiyaç var. Plüto’nun kökten değişim ve dönüşümleri, ıslah etme ve arıtmayı, güç ve kontrolü temsil ettiğini artık hepimiz öğrendik. Bunun içerisinde zihin ve irade gücü ile en derinlerdeki arzu ve takıntılarımızla yüzleşebilme, onları yoğun deneyimler kanalıyla değiştirebilme cesaretinden tutun, iyileştirme ve tedavi yeteneğine kadar pek çok önemli özellik var. Ancak, bu muazzam yenilenme enerjisinin karanlık ve yıkıcı yönleri de mevcut elbette ki. Bunlar; başkalarını kendi ihtiyaçları doğrultusunda zorlamak, manipüle etmek, taktikler, gücü delice sevmek, takıntılar, şiddet, yeraltı dünyası, suçlar olarak özetlenebilir. 

Oğlak burcu otoriteyi, toplumsal platformda başarılı ve itibarlı olmayı, kendi doğamıza uygun hedeflere sabırla, adım adım gidebilmeyi temsil eder. Ciddi, hırslı, olgun, gerçekçi, pratik, sorumlu ve güvenilir olmak Oğlak burcuyla ilişkilendirilir. Plüto’nun Oğlak burcuna geçişiyle kişisel sorumluluk, öz disiplin, görev duygusu konularında dönüşümler yaşanabilir. 20 Kasım 2024 tarihine kadar sürecek bu dönemde kendimizi gerçekleştirme, kendi hayatımızın otoritesi olma, kendi sorumluluğumuzu üstlenme ve hedeflerimizi belirleyip onlara ulaşma konularında değişim ve dönüşüm yaratacak deneyimlerle karşı karşıya olacağız. Burada çeşitli manipülatif yollarla toplumsal işleyiş kurallarını kullanarak kendilerini güçlü bir konuma getirmeye çalışanlar veya bağımlılık yaratmak üzere başkalarının sorumluluğunu alanlar, zorlu yüzleşmelere ve meydan okumalara maruz kalabilirler. Otorite ile güç savaşları olabilir. Plüto Oğlak’ta, içinde bulunduğu katı yapıları kırarak dönüşecektir. Dolayısıyla yeni yapıların doğması, yeniden düzenlemeler, yapıcı çabalar kaçınılmazdır. Hukuk, politika ve yönetim sistemlerinde yeniden düzenlemelerin gündeme gelmesi, toplumsal düzeyde yeniden yapılanmaların oluşması beklenebilir.

BU HAFTA GÖKYÜZÜ…
Hafta, Mars’ın Yengeç burcundaki geri hareketini bitirip İkizler’e yeniden girdiği günle başlıyor. 4 Mart’a kadar sürecek olan bu dönemde Ağustos ve Eylül aylarında uğraşmak durumunda olduğumuz temalar tekrar ortaya çıkabilir. Başlayıp da bitiremediğimiz projelerde ilerlememiz söz konusu. Aynı anda pek çok aktiviteyle ilgilenmek durumunda kalabilir; ancak gecikme, engel veya aksiliklerle karşılaşabiliriz. İletişim, günlük trafik ve eğitim ile ilgili konularda zorlanmamız mümkündür. Öfkeli bir iletişim dilimiz olabilir.Düşüncelerimizi ifade ederken net ve açık olmaya, sabırsız ve tepkisel davranmamaya dikkat etmekte yarar var.

2 Ocak’ta duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızı tanımlayan Ay, Akrep burcuna giriyor. Duygularımız derinleşirken, kıskanç ve kontrolcü taraflarımız kendisini gösterebilir. Yeni yılın ilk iş gününde aklımız karışık, duygularımız aşırı uçlarda olabilir. Öte yandan bütünleşme, sevilme ihtiyacımızın yükseldiği bir gün. Aynı gün, İkizler’de geri gitmek olan Mars, Plüto ile tekrar etkileşimde bulunarak yoluna devam edecek. Hırslı, zorlayıcı eğilimler gösterebilir, güç savaşlarına açık olabiliriz. Din ve inançlar, hayat görüşümüzde tutuculuktan kaçınmalıyız. Kaza ihtimaline karşı uyanık olmakta yarar var. Her iki gezegenin bir önceki buluşmaları olan 21 Eylül’de karşılaşılan konuların tekrar su yüzüne çıkmaları beklenebilir. Böylelikle harekete geçmezden evvel durumu değerlendirebilme şansına sahip olacağız. Son gerilimli açıları ise 7 Mart’ta gerçekleşecek.


 

4 Ocak’ta Ay’ın neşeli ve iyimser Yay’a girmesiyle kendimizi daha hafif, mutlu ve enerjik hissedebiliriz.


Hafta, 6 Ocak’ta Yay burcundaki Venüs’ün Başak burcundaki Satürn’e vereceği gerilimli açı ile sona erecek. Canımız gezip tozmak, eğlenmek isterken günlük yaşamın gerekleri ile uğraşmak durumunda kalabiliriz. Sevgi ve ilişkilerde bağlanmanın getirdiği sorunlarla yüzleşerek bazı beklentilerden vazgeçmemiz gerekebilir. Otorite ile ilgili konularda zorlanmalar gündeme gelebilir. Öte yandan bugünü sağlıklı ve formda olmakla ilgili adımlar atabilmek için iyi bir zemin olarak değerlendirmek de mümkün.


Herkese gönlünce geçireceği sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum yeniden. Sevgiyle ve sevdiklerinizle, esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.