Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Merkür düzelince her şey düzelir mi?


Merkür’ün geri gidişi bitti, ancak gölgeleri hala sürüyor. Bir gezegen geri gidişe başlamadan önce veya geri gidişi bitirip doğrulduğu zaman hareketleri yavaşlar ve durağanlaşır. Bu konumun gölge yönlerini en çok bu dönemlerde yoğun bir şekilde hissederiz.

Bu süreçte Merkür ile temsil eden bilginin aktarılması, yazma, konuşma, iletişim ile ilgili fonksiyonlarda birtakım sıkıntılar oluşabiliyor. Doğrusunu isterseniz, bu durumdan ben de kendi payıma düşenleri almadım değil. Teknik nedenlerden ötürü gecikme ve engeller işlerimi istediğim gibi ayarlamama sekte vurdu. Zihnimizdeki kütüphaneden sorumlu, Tanrıların habercisi Merkür, Çarşamba günü itibariyle hareketlenmeye, ilerlemeye başlayacak. Düşünce ve iletişimde güçlü ya da zayıf olduğumuz noktalara kafa yorduğumuz, içe yöneldiğimiz bir süreci bitiriyoruz. Kendimizi ifade ederken yaşadığımız güçlükler, haberleşme ve bilgi aktarımındaki aksaklıklar giderek kaybolacak.

DERİN İHTİYAÇLARINIZA KULAK VERİN!
Gelelim Ay’a. Ay, kendimizi nasıl hissettiğimizle ilgili bir gezegen. Duygusal yapımızı, ruh halimizi ve kendimizi iyi hissetmemiz için gereksindiğimiz şeyleri gösterir. Kişiliğimizin anaç, dişil, yansıtıcı, alıcı, duyarlı ve en önemlisi tepkisel yönünü temsil eder. Yani anlık bilinçdışı reaksiyonlarımızdır. Örneğin; zamanla kısıtlısınız, telaş içinde bir şeyi yetiştirmeye çalışıyorsunuz ama aradığınız notları bulamıyorsunuz, sürekli telefon çalıp birileri sizden bir şeyler istiyor. Üstüne üstlük o anda verilmiş bir randevunuz olduğunu hatırlıyorsunuz. Ne yaparsınız? Nasıl tepki verirsiniz? İşte, o tepenizin attığı kriz anında verdiğiniz içgüdüsel tepkiler Ay’ınızla alakalıdır. Bazen Ay’ın yarattığı duygusal yoğunluğun altında o kadar sıkılır, bunalırız ki keyfimiz kaçar, hatta depresyona bile girebiliriz. Ay, bir doğum haritasında Güneş ve yükselen burçla birlikte kişiyle ilgili mutlak surette ele alınması gereken üç unsurdan biridir. Hatta, zaman zaman haritanın diğer unsurlarının önüne geçebilecek kadar önemli bir konumda olabilir. Kulak vermediğimiz, ihmal ettiğimiz duygusal gereksinmelerimiz, ihtiyaç ve dürtülerimiz bizim kendi hortlaklarımız, gölge yönlerimiz olarak günün birinde karşımıza dikiliverir. Sorgulamak, yüzleşmek durumunda kalırız. Bu anlamda duygularımıza kulak vermek, en derinlerde neler hissettiğimizi anlamaya ve kabullenmeye çalışmak içinde mutlu olacağımız bir hayatı inşa etmek bakımından büyük önem taşıyor. Bunun için ruhumuzu doyurmak, canlandırmak gerek.

Ay’ın gökyüzünde en hızlı hareket eden gezegen olduğunu biliyorsunuz. Hepimiz bu hareketlerden bir şekilde etkileniyoruz. Özellikle Ay’ı Yengeç’te ya da kişisel doğum haritalarında kritik noktalarda (yükselen, alçalan, tepe noktası vb.) olan veya Yeniay’da Dolunay’da dünyaya gelmiş olan kişiler Ay’ın hareketlerinden en çok etkilenenlerdir. Ay’ın gökyüzündeki konumuyla bu hafta neleri içselleştiriyoruz gelin birlikte bakalım.

BU HAFTA NELERİ DENEYİMLEYECEĞİZ?
İçinde kendimizi rahat hissedeceğimiz bir günlük rutin yaratıp, pratik bir şekilde işlerimizi yoluna koyarak, günlük yaşamın zorunluluklarını yerine getireceğimiz bir günle haftaya merhaba diyoruz.  Her şeyin mükemmel ve eksiksiz olması konusundaki titiz, kontrolcü ve eleştirel yaklaşımımızla, gerek kendimizi gerekse de çevremizdekileri zorlayabiliriz. Endişe ve güvensizlikler yerine serinkanlı ve organize bir şekilde işlerimizi planlamakta yarar var.

6 KASIM SALI günü itibariyle Ay üç gün boyunca Terazi burcunda olacak. Dolayısıyla ilişkilerde denge, uyum, paylaşım ve işbirliği gibi konular gündemde. Aynı gün Başak burcundaki Venüs’ün Yay’da transit hareketini sürdüren Plüto’ya vereceği zorlayıcı açı ile ilişkilerimizdeki eleştirel, didikleyen ve mesafeli tavrımızı gözden geçirip dönüştürmemize neden olabilecek deneyimlere açığız. Duygusal alışverişler ve yakınlıkla ilgili derin duygularımızı ve değer sistemimizi sorgularken, eski duygusal bağımlılıklarımızdan ve yüzeysel ilişkilerimizden kurtulma şansına sahibiz.

7 KASIM ÇARŞAMBA günü Akrep burcundaki Güneş ile Balık burcundaki Uranüs uyumlu açı içerisinde olacaklar. İçimizdeki dinamik enerji ve yaratıcı yeteneklerimizi ortaya çıkarabileceğimiz bir gündeyiz. Aniden şimşek gibi çakan ilhamlar ve sezgilerle farklı yaratıcı yönlerimizi sergileyebiliriz.

8 KASIM PERŞEMBE günü Terazi burcundaki Ay ile Merkür kavuşum halindeler. Duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımızla temasımızın güçlü olabileceği bir gündeyiz. Değişen koşullara daha çabuk uyum sağlayabilir, daha aktif olabiliriz. Sabırsızlık nedeniyle aceleci davranmak ulaşımda, iletişimde sorun yaratabilir. Öğleden sonra saatlerinde ise duygularımız derinleşip yoğunlaşıyor. Ay iki gün süreyle artık Akrep burcunda. Venüs ise 23.05 itibariyle yöneticisi olduğu Terazi burcunda 5 Aralık’a kadar sürecek yolculuğuna başlayacak. İlişkilerimizde daha uyumlu, anlayışlı, dengeyi bulacak şekilde yaklaşımlarımızın olması söz konusu. Ancak, öncelikle kendimizle olan ilişkimizi değerlendirmek ve bu bağlamda kendi içimizdeki uyum ve dengeyi sağlayabilmek önemli ve öncelikli. Bu süreçte sosyal ilişkilerimiz güçlenebilir, sanat, güzellik ve estetik konularına ilgimiz artabilir.

9 KASIM CUMA günü 17 dereceyle Akrep burcunda bir Yeniay yaşayacağız. Hayatımızda elemek, ıslah etmek istediğimiz konuları dönüştürebilir, yepyeni bir enerjiyle taze başlangıçlar yapabiliriz. Yeniay kişisel doğum haritalarımızda hangi yaşam alanında bulunuyorsa, o alanın temsil ettiği konularda yeniliklere açığız.  Bir ay boyunca o alanda ritmin yükseldiğini gözlemleyebiliriz.

11 KASIM CUMA günü Merkür 10.40 itibariyle tekrar Akrep burcuna girecek.

Verimli, keyifli, mutlu ve sağlıklı haftalar diliyorum hepinize. Esen kalın...


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.