Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
RUHSAL ASTROLOJİNİN BÜYÜTECİNDE
GAMZE ÖZŞAHİN
Aydınlanma Çağı Astroloğu

https://twitter.com/SALLUGALGAL
Yazı Boyutu:
Bayram geri giden Merkür ile başladı


Ramazan bayramı iletişimin ve somut aklın temsilcisi Merkür’ün Akrep burcunda geri gidişiyle başladı. Merkür’ün genelde yılda üç kez, aşağı yukarı 19 ila 24 gün arasında geri gittiğini düşünecek olursak, artık astrolojiyle ilgilenen hemen hemen herkesin bunun ne anlama geldiğini bildiğini sanıyorum. Yine de bilgilerimizi tazeleyecek olursak, akla önce derin düşüncelere dalmaya yatkın, sorgulayan, özeleştiri yapan, içe yönelmiş bir zihin gelmeli...

İletişimde konuşmak, kendimizi ifade etmek kadar dinlemenin de önemli olduğunu kavrayarak, önceliği kendi iç sesimizi dinlemeye, kendi kendimizi anlamaya vermek gerekiyor. Üstelik, şimdi Akrep gibi derin ve dönüştürücü bir burçta geri gidişine başladığı için, aklımızın en ücra köşelerine sondaj yaparak, olumsuz diye gördüğümüz, iletişimde bizi zora sokan yönlerimizle yüzleşip onları düzeltme, dönüştürme şansına sahibiz. Geçmiş olaylar ve konuları daha gerçekçi bir şekilde değerlendirebiliriz. Karşılaştığımız aksilikler, engeller veya gecikmelerin de bir hayrı olabileceği düşüncesiyle hareket ettiğimizde bu geri gidişi lehimize kullanma imkanımız var.

Merkür Güneş’e en yakın ve hızlı hareket eden gezegenlerden. O nedenle geri gitme hareketine başlamadan önce yavaşlayarak bulunduğu derecelerde oldukça uzun zaman geçirir. Yavaşlama sürecine girdiğinde zihnimizi kurcalayan soruna yönelir, yoğunlaşırız. Geri hareketinde ise sorunu tüm endişe ve kaygılarımıza karşın, artık çözmek üzere masaya koymuş ve neler yapmamız gerektiği konusunda analiz yapar durumdayızdır. Merkür doğrulup direkt harekete geçmeden önce yine bir süre yavaşlayacağı birkaç gün geçirecek. Ancak bu kez Terazi burcunda olacağı için yeniden düşünüp, kararlarımızda adil olup olmadığımızı, iletişim konularında ne kadar dengeli ve gerçekçi davrandığımızı yeniden değerlendireceğiz. Aslına bakarsanız kendimizle iletişimimizin yanı sıra, yakın çevre, konu komşu, kardeş, kuzen gibi akrabalarla iletişimin de analiz edildiği bu dönemin bayramla başlaması hoş bir tesadüf. Anlaşamadığımız, iletişimde zorlandığımız kişilerle olan durumumuzu ayrıntılı bir şekilde gözden geçirmek ve bunu düzeltebilmek için gereken enerji mevcut. Bu bağlamda dargınların belki de artık niye darıldıklarını unutacak kadar uzun bir süreyi geçirmişlerse hele, o kişilerle kurmuş oldukları iletişim ve algılama tarzlarını dönüştürebilecekleri bir süreç başladı. Kendi adıma uzun zamandır görmediğim, karşılaşma fırsatını bulamadığım ilkokul arkadaşlarımla konuşmak ve eski dostlarla karşılaşmak oldukça keyifli, içimi ısıtan durumlar oldu. Akrep burcunun süreçlerinde geçmişe yolculuklar yaptık birlikte. Konuştuk, içimizi döktük, birikmiş sevinç ve kederlerimizi paylaştık.

Çocukluğumuzun gizli bahçelerinde dolaştık yine… Bayramın son iki gününde puslu ve yağışlı hava bizleri özlediğimiz serinliklere taşıdı. Balkonda hafif üşüyerek bahçedeki ağaçların tozunun yağmurlarla yıkandığını görmek çok güzeldi. Bizler, ailece tam geri giden Merkür temasına uygun, evde biraz dinlenmeye çekilip müzik dinleyerek, kitap okuyarak iç dünyalarımızı zenginleştirdik.

BU HAFTA NELERİ DENEYİMLEYECEĞİZ?
Haftaya bir göz attığımızda bu nostaljik havadan bir miktar çıkıp, hayata iyimser ve neşeli tarafından bakmayı içselleştireceğimiz birkaç gün yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Heyecanlı, coşkulu ve heves dolu olacağız. Ay, üç gün boyunca Yay burcunda.

17 ve 18 Ekim’de Oğlak ciddi ve mesafeli dokusunu duygular arenasında da hissettirecek. Duygusal konularda temkinli ve kontrollü davranabiliriz. Kendi duygularımızın sorumluluğunu almak ve bu konularda olgunlaşmak söz konusu. Öte yandan disiplinli, sistemli bir şekilde çalışmak, işlere yoğunlaşmak için uygun bir zaman. Kendimizi hedeflerimizi gerçekleştirirken yetkin ve başarılı hissetmek bize iyi gelecektir.

20 ve 21 Ekim’de Ay Kova burcunda ilerlerken duygularımız ve duygusal ihtiyaçlarımız konusunda mantıklı, mesafeli ve nesnel bir yaklaşım içerisinde olma ihtimalimiz var. Arkadaşlık kapasitemizin yükseleceği, daha sosyal olacağımız günler bunlar…

Sizlere bu hafta dünyaya gelmiş ünlülerden de söz etmek istiyorum. 15 Ekim’de ünlü Alman filozofu Nietzche, şair-yazar Oscar Wilde ve yazar Mario Puzo dünyaya gelmişler. 16 Ekim’de oyuncu Angela Lansbury ve  “Teneke Trampet”in yazarı Gunter Grass, 17 Ekim’de şarkıcı Tarkan, Eminem, sinema oyuncusu Rita Hayworth, tiyatro yazarı Arthur Miller, 18 Ekim’de Çek asıllı Amerikalı ünlü tenisçi Martina Navratilova ve efsanevi rock and rollcu Chucky Berry, 19 Ekim’de İngiliz yazar John Le Carre, 20 Ekim’de Fransa’nın aykırı şairi Arthur Rimbaud ve son olarak 21 Ekim’de, dünyanın en prestijli ödülleriyle akıllarda yer eden Alfred Nobel ve ünlü trompetçi Dizzie Gillespie doğmuş.

Sevgiyle ve esen kalın…


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.